Behind the scenes

Hi!
När jag klev ur bilen imorse mötes jag av en vacker havsutsikt. Jag visste inte att vi campade precis bredvid stranden, det var alldeles för mörkt för att se när vi anlände. (^    ^) 
 
Tyvärr var vädret inte så bra så vi började planera vad vi ville göra medans vi åkte mot Wellington. Det första vi gjorde var att hitta ett ställe med gratis duschar. Vi hittade ett ställe med varma, härliga duschar. Jag har aldrig varit en person som tyckt om att duscha, snarare tycker jag det är tråkigt. Men när man reser som vi gör värdesätter man varje varm dusch man får, helt plötsligt är det otroligt härligt att duscha haha! 
 
Sen styrde vi mot Weta Cave!(⌒▽⌒) Weta Cave, eller Weta Workshop som det också kallas, är där special effekterna, maskerna, kostymerna och all rekvisita till Sagan om Ringen filmerna och Hobbit gjordes. De har även jobbat med mängder av andra kända filmer så som Narnia, Avatar, Zorro, Avengers, Spiderman, Superman, Indiana Jones, Eragon, Den siste Samurajen och många många fler. Först kommer man in i den lilla sovenir butiken där de även ställer ut endel utrustning från olika filmer.
 
 
 
Narnia
 
 
 
 
 
the Water Horse (Vattenhästen)
Inte alla känner till den här filmen så jag blev förvånad över att hitta den här.
Jag tycker det är en väldigt bra och gullig film!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det fanns en vägg full av små samlarfigurer som de också tillverkar här.
 
 
 
Trollen ur Hobbit
 
 
 
 
 
Där visades även en gratis film om vilka filmer de har arbetat med och lite om hur skapandet går till. Jag tyckte det var jätteintressant, det är helt otroligt vad de kan göra med hjälp av datorer och teknik. Jag, Sandra och Sven betalade även för en guidad tur bakom kulisserna. Det var väldigt intressant att höra mer om hur skapandet går till med bland annat 3D skrivare, ljudeffekter och annat. Vi fick även se många av de saker som använts för olika filmer som t.ex. en miniatyr av slottet ur Narnia Prins Caspian, Mithril från Sagan om Ringen och Hobbit, Bilbos svärd Sting och en bil från spelen Halo. Man fick tyvärr inte lov att ta bilder där inne, man får istället åka dit och spara bilder i sitt minne. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
När vi var klara började klockan bli mycket och vi var alla tre hungriga. Vi hade blivit tipsade om en bra "fish & chip" restaurang så vi åkte dit. Tyvärr upptäckte vi att det var rätt dyrt när vi kom dit, men det verkade som de hade väldigt god mat då man kunde välja mellan många olika fiskar, vilken sorts panering och vad för sorts potatis man ville ha. Men våra plånböcker höll inte med så vi handlade brie ost istället från en matbutik och åkte till en gratis camping-plats. Där kokade vi pumpasoppa som vi åt med brie. (^  -  ^)  Tidigare hade vi även varit i en Tysk butik där Sandra och Sven köpte varsin pretzel och ett bröd som de åt till soppan. Jag som har smak för sötsaker (speciellt när det kommer till efterrätter och fika) köpte ett slags sött bröd fyllt med en god massa med nötter. Det åt jag som efterrätt, yummie! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Nu kollar vi på sista Sagan om Ringen filmen. Jag tror dock jag ska krypa ner och försöka sova snart, jag börjar bli trött och vill kunna vakna full av energi inför morgondagen. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback