Nova

Hej hej!
Gårdagen började bra med promenader och de vanliga rutinerna. Solen sken så under siestan satt jag i solen och virkade. Några åkte iväg för att kolla om de kunde hitta ett vattenfall som ska ligga inte så långt härifrån, medan jag och en till stannade kvar med hundarna.

Therese (en av de som jobbar med SOS-Animals) var här och hämtade några hundar för att åka till veterinären på återbesök och strax efter hon hade åkt kom Nicki (en av volontärerna som stannade kvar) och sa att Nova hade fått något i ögat. Stackars Nova hade lyckats få en lång tagg/kvist i ögat. Vi försökte titta om vi kunde ta bort den men den satt fast hårt och även långt in så vi vågade inte röra den. Det blev att ringa runt, Therese kunde ju inte komma eftersom hon precis hade åkt med några andra hundar till veterinären och Tony (en annan som jobbar med SOS-Animals) jobbade. Men tillslut fick vi tag på några som kunde komma och hämta Nova, Nicki följde med och jag stannade kvar med hundarna.

Hos veterinären sövde de ner Nova med en gång och hon fick stanna där till kvällen. Tydligen hade taggen gått igenom alla skikten i ögat. När hon kom hem hade de satt dränering, sytt igen ögat och Nova får gå med tratt. Nu är det bara att vänta på att en specialist ska titta på Nova för att se om de kan rädda hennes syn. Stackars lilla gumman!

 

Nova för några dagar sedan, frisk och kry.
 
 
 
Nu ser Nova ut såhär för tillfället.
Men hon verkar må rätt bra ändå med tanke på omständigheterna.

 

Hon fick sova i vår säng som vanligt och hon har legat vid mina fötter hela natten. Reina sov i extra sängen vi har på rummet för hon blev rädd för Novas tratt och tyckte noga Nova var lite konstig när hon var groggy efter narkosen. Reina har under en period i sitt liv varit tvungen att gå med tratt dag in och dag ut eftersom hon slickar så mycket på sina tassar. Tyvärr blev det bara värre med tratt och Reina har nästan blivit som traumatiserad av det. Men nu slipper hon ju tratt och det är stackars lilla Nova som får gå runt med en strut runt huvudet, men det är ju för hennes eget bästa.

Hoppas hon blir bra!

 

Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback