Blommor och blad

Hej på er!
Jag sitter i sängen som vanligt när jag bloggar här. Tiden bara rinner iväg här borta, det finns så mycket man vill göra. (^   ^) 
 
Dagens första lektion var hiragana som är ett av de sätt man kan skriva japanska på. Totalt gick vi igenom 10 hiragana och det var verkligen jätteroligt! Jag tror jag kommer kunna lära mig dem eftersom jag så otroligt gärna vill kunna skriva och läsa hiragana.
 
Lektionen efter fick vi lära oss hur man frågar en butik om de säljer det man söker. Jag älskar våra japanska lärare, de är så glada hela tiden och lär ut på ett helt underbart sätt. Det känns verkligen inte som skola, mer som lek och skoj samtidigt som man lär sig. (^ _ ^)
 
 
 
Jag idag.
(som ni kan se har jag inte hittat några nya skor ännu, dessa tog jag med för att de är bra att gå i)
Solen är väldigt stark här så ett UV-paraply är nästan ett måste.
 
 
 
På eftermiddagen fick vi lära oss om japanska blomsterarrangemang. Det finns tre olika sorter och vi fick lära oss den som går ut på att fokusera på få saker. Det är svårt att förklara så här kommer bilder.
 
 
Grunden är en skål med vatten.
På botten ligger en slags "spikmatta" som man sen fäster blommorna i.
 
 
Mitt arrangemang. Jag försökte få det att se naturligt ut,
som om man tagit en bit från naturen.
 
 
De här blev framröstade som de fem bästa (min är i mitten).
Arrangemanget längst till höger blev sen framröstad som bäst.
 
 

Att göra blomsterarrangemangen var enklare än jag trode och jag hoppas på att kunna göra det när jag kommer hem till Sverige. Jag tycker det blir väldigt vackert och effektfullt. 
 
Efter skolan åkte jag och några kompisar till Shinjuku. Efter att ha strosat där ett tag åkte vi vidare till Harajuku. Det blev inte så jättemycket shopping för mig idag, bara lite smink och en hår accessoar. Men bara att gå runt i butiker och kolla är otroligt roligt! (^   ^)
 
 
 
 
Jag åt alltså middag ute idag. Det blev kinesiska dumplings.
De var degigare än jag trode, men helt okej.
 
 
Nu måste jag försöka sova. Imorgon har jag lite sovmorgon sen ska min värdfamilj ta med mig på en lokal festival. Det ska verkligen bli jätteroligt!!
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback