Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

Crumble pumpkin

Hello!
Idag har jag mått bättre. Beslutet igår och att jag fick pratat med Geoff och Anette har gjort att jag mår mycket bättre. Stressen börjar sakta försvinna. (^ _ ^) Ännu ett tecken på att jag gjort rätt. 
 
Jag började med att mata hästarna och se till så de hade vatten imorse. Sen vattnade jag växthusen och rabatterna innan jag gick in och åt frukost. Geoff var på jobbet, Caelan var i skolan och Anette sov då hon varit uppe sent och jobbat kvällen innan. 
 
När jag var klar gick jag ut och började "prata" med tomaterna. När vi "pratar" med växter menar vi att binda upp dem eller flytta så de växer åt det håll vi vill och/eller klipper ner dem där det behövs. Jag började i växthusen eftersom solen inte hade hunnit komma upp helt och hållet ännu. Sen fortsatte jag med att arbeta mig runt i trädgården under dagen. In imellan tog jag pauser och hängde/tog in tvätt eller satte på en ny tvätt. Det var riktigt varmt mitt på dagen så jag behövde gå iväg och göra något annat med jämna mellanrum, därför var tvätten en bra grej.
 
 
 
 
 
Tomaterna tar över!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har även städat i köket, som jag brukar, och gjorde middagen till ikväll. Det blev fyllningen som jag gör till min pumpapaj, fast med mer ägg i än vanligt (inte veganskt denna gången), som jag gjorde i silikon-muffinsformar. Sen gjorde jag en crumble av hackade nötter, havregryn, lite havregryn jag mixat till mjöl, en äggvita och en tesked honung. Det blev väldigt gott alltiohopa. Muffinsarna höll inte ihop så bra jag hoppats, jag tror de behöver mer ägg. Men det var väääldigt gott! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av kvällen har jag tagit det lugnt. Jag har tittat lite på TV med Geoff och Anette och även suttit och redigerat bilder för dagens alla blogginlägg. Nu är jag jättetrött och ska gå och lägga mig. Imorgon kommer Josefin och jag har inte hunnit börja packa ännu. Men hon är så snäll och säger att det inte gör något, hon kan hjälpa mig imorgon när hon kommer. Förhoppningsvis ska jag ha hunnit börja och kommit en bit innan hon kommer. (๑>ᴗ<๑)
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


24-25 Februari

Hej!
Den 24 februrari kom Josefin och hämtade mig på morgonen, ♡ åkte till jobbet tidigare. Vi åkte sen tillsammans tillbaka till gården, hon var verkligen jättesnäll som kunde tänka sig att köra mig. Men väl hemma möts jag av dåliga nyheter. Vinur (som jag här på bloggen har kallat för Svans av olika anledningar) dog i måndags. Anette hittade honom i hagen, död, och det fanns inga tecken på att han haft ont eller var skadad. Kvällen innan hade de inte märkt något på honom, han hade lekt i hagen med de andra hästarna som han brukar. Kanske var det en hjärtatack eller hjärnblödning, men inget vet. 
 
Vinur är den hästen jag har tränat när jag varit här på gården. Jag började med olika hästar när jag först kom hit, men när jag och Vinur väl började sa det klick mellan oss direkt. Vi har sedan växt så mycket tillsammans och lärt oss så mycket. Han var helt fantastisk och har lärt mig massor! Det fanns ett band, en förståeelse, mellan oss som jag aldrig kännt med någon annan häst förut. Han var den som kom gåendes i hagen när jag ropade på honom. Han följde mig vart jag än gick och gav mig pussar, väldigt försiktigt. Vi var bästa vänner och jag älskade honom något enormt. Att därför få höra att han dött kom som en chock. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det... När jag kom var han redan begravd. Det hemskaste är att jag inte äns fick säga hejdå. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för den tiden jag fick med dig Vinur, även om det inte var nog. Jag hade gett allt för att få gå ut på en ridtur med dig igen, få känna din lukt och din mjuka mule när du försiktigt buffar på mig. Du har gjort ett stort avtryck i mitt hjärta och jag kommer aldrig glömma dig! Du var en speciell häst och vi förstod varandra. Jag kunde se förståelsen i dina ögon, vi hade ett band. Jag hoppas det gick fort och att du inte behövde ha ont, nu springer du på de gröna ängarna där du aldrig kommer behöva bli illa behandlad eller ha ont mer. Kanske vi ses igen!
 
 
 
Som ni förtår blev hela onsdagen hemsk. Tack Josefin för att du var här med mig! Anette hade pratat med Josefin tidigare i veckan och de hade kommit överräns om att vänta med att berätta till efter min födelsedag, vilket jag är väldigt tacksam över. Hon hade också sagt att om jag ville kunde Josefin ta med mig igen när hon åkte så kunde jag få sova hos Josefin eller ♡. Det är precis vad jag behövde, jag klarade inte av att vara här. Tanken på att Josefin skulle åka fick mig nästan att kollapsa totalt, jag klarade inte av att vara ensam. Så fort jag blev ensam kom ångesten igen, tårarna spruta och paniken var inte långt borta. Att då tänka på att behöva sitta själv inne på rummet senare på kvällen och sova själv var skrämmande. Jag hade redan haft tecken på ångest tidigare under veckan (p.g.a många andra saker som händer just nu) och detta gjorde det inte bättre. 
 
Jag åkte därför med Josefin hem på kvällen, duschade och åt hemma hos henne och pratade med både Josefin och Sara (mamman i familjen Josefin är au pair hos). Sara gav mig en försenad födelsedagspresent; Lindt choklad. Så gulligt av henne. Jag behövde verkligen den lugna kvällen tillsammans med Josefin. ♡ kom sen och hämtade mig när han slutat jobbet och jag åkte hem med honom. Jag är så glad över att jag har så fina människor runt omkring mig, jag hade aldrig klarat detta annars. Jag lät mig bli omhändetagen hela den dagen, jag kunde inte tänka klart. 
 
Det blev inte mycket sömn den natten. Jag tror jag somnade strax efter tolv men vaknade sen 04:30 och kunde inte somna om igen, tankarna bara snurrade runt... Men att ♡ låg brevid mig gjorde iaf att jag var lugn. Katterna sov också intill mig, som de brukar, vilket var skönt. Jag var inte ensam. Jag åkte sen med ♡ in till Palmerston North när han skulle jobba på torsdagen. Jag hade lite olika saker jag behövde fixa med. Så jag gick runt och fick köpt nya mediciner (jag äter bland annat b-vitaminer mot stress), ringt några samtal, bokat hotell i Tokyo och fixat med visumet. Jag fick medelande under dagen från läkaren om att provsvaren kommit och jag har lågt järnvärde så han ville att jag bokar en ny tid. Alla papprena var klara för immigrationsverket därför kunde jag göra klart det, efter först ett besök hos immigrationsverket och sen ett samtal. En ny tid till läkaren lyckades jag ringa och boka också så jag lyckades fixa med många saker under dagen, vilket kändes bra. Det tog mina tankar bort från annat....
 
Mitt på dagen hade ♡ rast så vi kunde umgås och jag slapp gå runt själv. Efter det satt jag på biblioteket resten av dagen och fixade med andra saker på datorn jag behövde få gjort. ♡ kunde sen köra mig hem till gården när han slutat. Då var jag helt slut och ångesten började komma tillbaka, jag skulle behöva vara själv igen... Ända sedan natten jag var uppe och nästan svimmade och sen kräktes på morgonen har jag varit orolig för att det ska hända igen. Min mage har inte varit ok sen dess och jag mår ofta illa när jag ska sova. Det har bara blivit värre och att Vinur dog gjorde ju inte att jag mår bättre direkt. Jag saknar honom så det värker i hela kroppen...
 
♡ satt med mig ett tag och höll om mig innan han åkte. Jag gick ut och försökte prata lite med Geoff och Anette, men det slutade med att jag gick in på rummet och bröt ihop totalt. Jag sms:ade med Josefin och lyckades samla mig något. Geoff kom in efter en stund och skulle kolla om jag var ok. Vi pratade, eftersom jag varit stressad det sista och mina järnvärden är låga kanske det inte är någon bra idé att fullfölja min sista vecka hos dem. Han sa att självklart vill de ha mig här, men är jag glad när jag är med ♡ och mår bra när jag är med honom så blir de också glada. De vill bara mitt bästa. Men det är upp till mig om jag känner att jag klarar av att jobba sista veckan. Efter han gått kändes det mycket bättre. Jag har kännt det som att ingenting jag gör är nog, samtidigt försöker jag göra så gott jag kan och jobbar på så mycket jag bara kan. Men det kändes som om det inte räckte. Därför var det skönt att höra från Geoff att han förstod. Jag pratade med Josefin och hon var redan beredd på att komma och hämta mig på lördag. Så jag beslutade att jag jobbar fram till lördag och sen flyttar jag hem till ♡. 
 
Efter jag gjort beslutet kändes det som en stor sten lämnade hela kroppen, vilket tyder på att jag gjorde rätt. Det känns dumt eftersom det bara var en vecka kvar, sen hade jag gjort mitt år. Men samtidigt är det inte värt det om jag ska fortsätta må som jag gjort, det kommer sluta med att jag går in i väggen. Geoff och Anette är själva väldigt stressade just nu vilket gjort det hela till en ond cirkel. De är stressade och jag mår dåligt för att de är stressade, försöker hjälpa dem så mycket jag kan men känner att jag inte gör nog och blir bara mer stressad och känner press på mig själv. De undrar över hur jag mår då de ser att jag pressar mig själv, vilket inte heller är bra. Därför tror jag det är bäst för alla att jag åker på lördag. De behöver inte oroa sig/tänka på mig och jag behöver inte stressa över att prestera för att hjälpa dem. 
 
 
Detta blev ett väldigt långt inlägg, med mycket personliga saker. Inget roligt att läsa kanske, men jag behövde få ur mig allt detta. Tack alla som finns där för mig och hjälper mig i stunder som nu, ni vet vilka ni är! 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


23 Februari

Hej!
Denna veckan har varit helt upp och ner, därför ska jag nu försöka skriva ner vad som hännt. Det kommer dock inte bli lätt så jag delar därför upp det i tre olika inlägg. Vi börjar med tisdag; min födelsedag. 
 
 
♡ var lika gullig som alltid på morgonen. Han gav mig ett jättefint kort (som han gjort själv) där det stod att vi skulle gå på picknick och sen gå på bio tillsammans på kvällen. Han är verkligen världens bästa! Jag hade några tider hos doktorn igen så vi gjorde oss iordning och åkte sen in till Papaioea (Palmerston North). Det gick rätt snabbt med första, som var röntgen av bröstkorgen. Allt gick bra och de skickade allt till immigrationsverket med en gång. Hos läkaren skulle jag sen få svaren från mina blodprover. Proverna visade på att jag antagligen hade lågt järnvärde så han ville att jag tog nya prover. Så det var bara att gå tillbaka och ta blodprov igen. Men sen var vi klara och kunde fortsätta med vår dag. (^   ^,) Läkaren skulle återkomma till mig med provsvaren på torsdag.
 
Vi gick och fikade på cafét jag och Josefin brukar gå till och tog något lätt att äta. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Sen åkte vi tillbaka hem. En av mina födelsedagspresenter var en vänner tatuering jag och Josefin velat göra; Tingeling bakom örat. Josefin kom medans jag blev tatuerad och medan jag sen gjorde tårtan fick Josefin sin tatuering gjord. Tårtan blev en vegansk moccatårta. Marängen blev väldigt platt, jag kunde inte se temperaturen på den gamla ugnen jag använde vilket jag tror är orsaken. Men tårtan var helt klart ätbar. (๑>ᴗ<๑) Det var kul att testa göra maränger på kikärtor (receptet hittade jag här).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Josefin var kvar ett tag och pratade innan hon behövde åka hem. Jag och ♡ tog det lugnt en stund innan vi åkte till bion. Vi såg the Finest Hours, vilket jag tyckte var en bra film. Det är ingen som jag skulle se om och om igen, men jag tycker den var bra och helt klart sevärd. (^_^)
 
 
 
 
 
 
 
 
De har en Focal Point cinnema i Levin med så det var dit vi gick. 
Man sitter så skönt i sofforna och vi hade hela salongen för oss själva (antagligen för att det var tisdag).
 
 
 
 
Jag hade en jättebra födelsedag! Picknick blev det dock ingen utan vi sparar den till nästa helg.  (^_-)
 
Tack alla som grattulerat mig och tack Josefin och ♡ som alltid finns där och ställer upp för mig. Jag älskar er båda, ni är bäst! ❤ ❤ ❤ 
 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Raggar en vegansk munk

Hi! 
Vad härligt det var med sovmorgon igår och att få vakna upp med ❤️ bredvid mig. Det är verkligen avkopplande att komma hit. 
 
Vi hade en lugn morgon igår och åkte sedan för att hälsa på ❤️ mamma. Hon var jättesnäll och trevlig, det var kul att äntligen få träffa henne. Efter att ha varit där en stund åkte vi och handlade. 
 
Sen tog vi det lugnt resten av dagen, bara umgicks. (^   ^)  Jag gjord veganska raggmunkar med kumara (maori sötpotatis) som blev precis som jag ville ha dem. Jag saknade dock lingonsylt, men tranbärssåsen de har här gick rätt bra den med. ❤️ tyckte det var gott! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen blev det film på kvällen, denna gången Anabelle. Den var jättebra tycker jag, lagom läskig. Jag trodde dock den skulle vara värre än den var, men jag tyckte om den. (^_-)
 
Idag hade vi en lugn morgon igen och åkte sen till en vandringsled som leder till toppen av ett berg. Vi gick hela vägen upp och utsikten var inte dålig. Jag glömde min mobil så ❤️ fick ta en bild med sin mobil åt mig, hihi! (^  -  ^)
 
 
 
 
 
Levin 
 
 
 
Nu har vi inga direkta planer för resten av dagen, mest ta det lugnt. Ikväll ska vi på en meditationskurs, vilket ska bli intressant. 
 
 
Kram på er 💖
 
Follow on Bloglovin


Moving the branch

Hello!
Den här dagen började rätt lugnt. Efter frukost städade jag undan lite i köket i vanlig ordning och gick och släppte ut hönsen. Sen hängde jag tvätt och småplocksde tills Geoff kom och fråga om jag kunde hjälpa till med att flytta grenar. Han sågade upp fler små träd och grenar till ved inför vintern så efter att jag och Park flyttat de klena grenarna, med löv på, in till hagen började vi flytta veden till vedskjulet. (^_^) Det var inte jättemycket så det gick rätt fort när vi hjälptes åt.
 
Senare, efter att ha haft en paus, band jag upp några gurkplantor och planterade om några småplantor som behövde större krukor. (^ ^,) Detta pysslade jag med fram till lunch. 
 
Resten av dagen har jag tagit det lugnt, sökt lite jobb och Anette hjälpte mig färga håret. Nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar. ❤️ är påväg hit och ska hämta mig så kommer jag stanna hos honom i några nätter. 
 
 
Jag viste inte riktigt vad jag skulle lägga upp bild på idag så jag gick bara ut en snabbis (skriver detta blogginlägget med iPaden) och tog ett kort ut i trädgården. (^   ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram på er 💖
 
Follow on Bloglovin


Zucchini Brownie Recipe

Moshi Moshi!
Jag vaknade innan alarmet ringde idag. Min hjärna har den senaste månaden varit inställd på att gå upp vid sju så vanligtvis vaknar jag då. Jag somnade om i några minuter till, men vaknade igen innan alarmet så jag gick upp. (๑>ᴗ<๑)
 
Även denna dagen började med ösregn. Jag städade undan i köket som jag brukar, matade hönsen och tvättade några av kökslådorna. Sen gick jag ut och plockade mullbär i regnet. Park kom och hjälpte till efter en stund. Efter att jag fyllt en skål med mullbär väntade nästa uppgift; gräva ut björnbär och dock i hagen. Så det var bara att hämta handskar och ta med Park ner och visa hur vi gör. Det verkligen öste ner med regn så framot lunch-tid var HELA jag dyngsur. Jag hade stövlar men det hade regnat in i dem så jag kunde bokstavligt talat krama ur mina strumpor. Eftersom vi grävt ut björnbär var man härligt lerig också, haha! (>  .  <) Så det var skönt att komma in och få på sig torra kläder och sen äta lunch samtidigt som man fick upp värmen igen. 
 
Efter lunch gick jag runt och små-plockade lite, hängde tvätt och städade undan lite disk. Sen tog jag det lugnt en stund innan jag åkte för att hämta Caelan från skolan. När vi kom hem gick jag ner i hagen, där Geoff sågade upp stora grenar som fallit till ved, och hjälpte Park med att få upp veden till vedskjulet. Det är vid sånna tillfällen jag får visa att jag är starkare än jag ser ut, hihi! ( ◠ ‿ - )
 
När vi var klara satt jag och bara pustade ut en stund innan jag och Park gick ut för att plocka grönsaker till middagen. Familjen var ute och red så jag och Park förberedde för att kunnda göra en potatis pizza. Men idag blev det en botten på potatis (kumara), squash och pumpa. Det blev väldigt gott! 
 
Jag har fått en förfrågan på recept till det jag bakade igår. Därför har jag skrivit ner hur jag gjorde zucchini/courgette/marrow brownien (jag hittar oftast ett recept och gör sedan om det) och tänkte bjuda på det innan jag avslutar för idag. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Choklad Zucchini Brownie

 

 

Ingredienser:

-       2 ägg (jag använde linfrö-ägg istället; 2 msk krossade linfrön blandat med 6 msk vatten)
-       1 msk vaniljextrakt
-       1 msk kokossocker (går också bra med 1 msk muscovadosocker eller stevia efter smak)
-       2 msk honung
-       60 ml äpplemos
-       125 g nöt mjöl (jag hade hälften valnötsmjöl, hälften havregryn mixade till mjöl)
-       45 g kakao
-       1 ½ tsk bikarbonat
-       1 nypa salt
-       300-320 g skalad och riven zucchini
-       175 g mörka chokladbitar (jag använde mjölkfri/vegansk) + 1 dl till att strö över toppen.

  

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 175oC och förbered en form genom att klä den med bakplåtspapper (eller använd en
        silikonform)
2.     I en stor skål; blanda ägg (eller linfrö-äggen om du gör den veganska versionen), vaniljextrakt, kokossocker,
        honung och äpplemos och låt det stå i ca 5 minuter så sockret löser upp sig.
3.     I en annan skål; blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Är det mycket klumpar så sila det några gånger.
4.     Blanda ner mjölmixen med de blöta ingredienserna.
5.     Vänd sedan ner zucchinin och chokladbitarna.
6.     Häll över smeten i formen och sprinkla med mer chokladbitar.
7.     Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Testa med en sticka för att se om den är klar, den ska
        vara lite kladdig i mitten. 

 

Serveras som bäst när den fortfarande är varm!
När jag ätit den idag (dagen efter) har jag värmt en bit i micron, jag tycker den är som godast då. (^  -  ^)

 

 

Kram på er 

 

 

Follow on Bloglovin


What's the name

Hejsan!
Idag kunde jag sova lite längre, vilket var väldigt skönt. Jag hjälpte sen Park att plocka ur diskmaskinen innan jag började med min frukost. (^  ^,) Regnet öste ner imorse, vilket var jättebra då det behövs! Jag gick ut och släpte ut hönsen och vattnade växthusen i vanlig ordning. Nu när det regnar behöver jag inte vattna alla rabatter så det tar inte lika lång tid. Jag gick sen in och plockade undan lite mer i köket och städade. 
 
När jag var klar gick jag och Park (det regnade inte lika mycket då) och gjorde lite små jobb så som att leta reda på plaststolpar (som man har till hagen) som inte används, plocka en skottkärra med bajs och flyttade undan hö i höskjulet så det finns mer plats för nytt hö som Geoff och Anette köpt. Sen började det ösa ner med regn igen så vi gick in. Jag tog med mig en stor courgette/zucchini/marrow (den heter olika beroende på storleken, jag tror att denna var marrow storlek). Sen kollade jag upp lite recept och började förbereda för att göra en brownie. Under tiden kokade jag även upp lite risgrynsgröt till mig som jag sen åt till lunch innan jag slängde ihop brownien. Det blev en vegansk, sockerfri (om man inte räknar de små chokladknapparna på toppen) courgette/zucchini/marrow brownie. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den blev väldigt god! När brownien stod i ugnen diskade jag och städade undan efter mig i köket. Anette ville ha hjälp med att filma ett nytt klipp när hon och Pipar tränar så jag gick ut och hjälpte henne innan det var dags för mig att åka och hämta Alex och Caelan från sina skolor. 
 
 
När jag kom hem fortsatte jag baka med courgetten/zucchinin/marrown, denna gången ett veganskt bröd med kanel och russin. Även detta blev väldigt gott, även om det blev lite väl mjukt. Jag ska testa att rosta en skiva i ugnen imorgon och se om det blir gott. (^   -   ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När brödet stod i ugnen började jag med middagen. Jag hade tänkt göra en linsgryta, men vi hade inte den sortens linser som inte behöver blötläggas innan. Därför fick jag ändra om och använde salami i grytan istället. Så middagen blev mosad potatis och kumara med en pumpa och tomatgryta med salami och courgette/zucchini/marrow och ost i. Det verkar som alla tyckte det var gott; min mage har varit känslig idag igen (illamående och yrsel) så jag åt lite mer risgrynsgröt med blåbär till middag istället. Nu mår jag dock bra, så det är ingen större fara med mig. (^ _ -) Jag ska bara äta sånt som är snällare för magen ett tag så blir det säkert bra igen. 
 
 
Nu på kvällen har jag fått sökt lite fler jobb, vilket känns väldigt bra. Nu sitter jag och väntar på att mina tånaglar, som jag precis målat, ska torka innan jag kan krypa ner i sängen. Jag får se om jag hittar lite kul att göra på nätet så länge. (๑>ᴗ<๑)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Jammy

Kia Ora!
Jag var uppe tidigt imorse för att hinna mata och kissa kattungarna innan Geoff och Anettes chef tog dem med sig när de åkte. Han lämnade dem hos deras nya hem påvägen till jobbet. Jag saknar dem, men det känns bra att veta att de har det bra. 
 
När de hade åkt gick jag och städade undan lite i köket innan jag åt frukost. Det regnade ute, vilket är jättebra då det var ett tag sedan det regnade nu. (^_^) Efter att ha släppt ut hönsen diskade jag. Sen blev det ett uppbehåll i regnet så jag gick ut och plockade mullbär då Anette ville att jag skulle koka mullbär-, plommon- och äpplesylt. Vi hade några plommon vi fått från Kate så jag behövde bara plocka en skål full med mullbär och sen lite äpplen. Park hjälpte mig med att skära och kärna ur allt. Medan sylten kokade städade jag ut allt från katterna inne på mitt rum. Sen var det tid för lunch. Park hjälpte mig senare att hälla upp sylten i glasburkar medan jag hjälpte Caelan, som varit sjuk idag, med att välja och sätta på en ny film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anette kom sen hem, hon hade varit hos veterinären med Nero som har fått en allergisk reaktion mot något. Han har utslag på ryggen som kliar men har nu fått medicin mot det så det ska förhoppningsvis bli bra. Jag hjälpte henne packa ur bilen och gick sen för att dammsuga mitt rum. Även om katterna varit på tidningspapper och handduk så skvätter det runt endel damm och annat så det behövdes. (^_-) När jag var klar började jag städa i garaget och Park kom efter en stund och hjälpte till.
 
När vi var klara hade vi en paus. Jag passade på att skicka iväg några jobbansökningar. Det är dags att börja söka jobb nu så jag inte behöver gå arbetslös allt för länge när jag kommer hem till Sverige igen. 
 
Park och jag stod sen för middagen. Jag assisterade genom att hämta grönsaker från trädgården och sen skära upp. Park var den som kom på vad vi skulle göra och styrde därför upplägget. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det blev en god middag bestående av ris, tonfisk, lök, pumpa och potatis. Efter att ha plockat undan, diskat och tagit in hönsen gick jag och tog en dusch. Det började regna nu på eftermiddagen igen och regnar fortfarande, yay! Nu blir alla växter och vattentankar glada. (✿◠‿◠)
 
 
Jag har sökt lite mer jobb nu på kvällen, men börjar bli trött och ska snart lägga mig för att sova. Kanske jag har tid och ork att läsa lite också ikväll. (^   ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Testing me

Hi!
Imorse var jag uppe och matade kattungarna igen. De var mycket bättre på att äta idag, vi (jag och kattungarna) har fått in rätta tekniken med nappflaskorna nu. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Sen åt jag frukost och visade sedan Park hur man vattnar växthusen och alla växter utanför växthusen. Jag visade även hönsen och hur vi släpper ut dem på morgonen. Sen var det dags att städa. Kattungarna har fått flytta in till mitt rum då Anettes chef, och vän, skulle komma och sova här en natt. Kattungarna har ju bott i kontoret/gästrumet, så jag erbjöd mitt rum.
 
När jag var klar med att flytta allt till mitt rum och städa i gästrummet var det hög tid för mig att åka in mot Papaioea. Jag hade en tid på vårdcentralen för att göra alla medicinska tester för att ansöka om mitt nya visum. Så jag gjorde mig iordning och åkte raka vägen. Jag kom dit i god tid och de tog emot mig. Först träffa jag en sköterska som gjorde lite olika tester och vi gick igenom ett formulär där han ställde hälsorelaterade frågor. Sen fick jag sätta mig och vänta igen för att sedan få träffa doktorn. Det tog över en timma innan jag blev inkallad igen, jag som redan var nervös och väntan gjorde ju inte saken bättre. Doktorn gjorde sen lite fler tester och frågade lite frågor. Allt gick bra och alla tester såg bra ut. (^   ^,) 
 
Nästa stopp blev röntgen och blodprov. Blodprovet gick utan problem, men jag måste vänta på svaren. Jag har en ny tid hos doktorn om en vecka (på min födelsedag). Röntgen blev tyvärr inte av idag, jag och sköterskan diskuterade och kom fram till att vi ska vänta av olika orsaker. Jag får dock droppa in när jag är redo vilket känns bra. Därför sattsar jag på morgonen innan jag ska träffa doktorn. (^  _  ^)
 
 
Påvägen hem stannade jag och slängde sopsorteringen. När jag sen kom hem var jag helt slut, kände mig svag i hela kroppen efter att ha spänt mig och varit så nervös hela dagen. Anettes chef, som jag träffat förut när vi sov en natt hos henne och hennes familj i Auckland, var redan här. Det var roligt att se henne igen. Alla gick sen ut på en tur med hästarna, men jag stannade kvar då jag var så trött och behövde landa lite (jag hade precis kommit hem). Efter att de gått släppte jag in Pipar i hagen igen, stängde av ugnen som hade potatispizza-bottnar i och åkte sen för att hämta Caelan hos Kate, Alex och Leo. Vi kom sen hem ungefär samtidigt som de andra. 
 
Resten av kvällen har jag tagit det rätt lugnt, matat kattungarna och plockat lite i köket. (^   ^,)
 
 
 
 
Mina små bebisar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anette har hittat en person som kan ta hand om kattungarna, vi kan ju inte ha dem här när vi har hundarna. Så imorgon bitti tar Geoff med sig dem och lämnar dem påvägen till jobbet. Jag kommer därför gå upp tidigt och packa deras saker och mata dem innan de åker. Jag kommer sakna med, men vet att detta är det bästa. ♡
 
 
Nu ska jag mata dem en sista gång innan läggdags. Känns dumt att väcka dem nu när de somnat, men de kommer bli allt för hungriga under natten annars. Och de lär antagligen vakna när jag börjar röra på mig igen. (^_-)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Valentine's Day

Moshi Moshi!
Jag och ♡ började alla hjätans dag med en sovmorgon. Jag vaknade såklart tidigt, som jag brukar, men lyckades faktisgt somna om. Det var så skönt att få sova lite längre. (◡‿◡✿)
 
Vi gjorde oss sen iordning och åkte ner till Wellington. Solen skén även denna dagen och det var otroligt härligt väder. Först gick vi till Te Papa muséum för att kolla på Dreamworks utställningen de har just nu. Den var bättre än jag trodde, även om jag trodde den skulle vara bra. Det var jättehäftigt allt de visade. Det häftigaste var nog flygturen med Toothless (draken från "How to train your dragon"). De hade ett stort, runt rum med en stor duk som gick över halva rummet. De visade sen en film som om man satt på Toothless rygg och flög med honom genom Berk. Det kändes verkligen som man var med i filmen, så otroligt häftigt!! ☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆
 
 
 
 
 
Shrek
 
 
 
 
 
Kung Fu Panda
 
 
 
 
 
Spirit
 
 
 
 
 
Alla ritningar/skisser/målningar här var gjorda med hologram
så de ändrades hela tiden och var som om någon satt och ritade.
Det var jättehäftigt gjort!
 
 
 
 
 
 
 
Storiebord från Shrek
 
 
 
 
 
How to train your dragon/Draktränaren
 
 
 
 
 
Rise of the Guardians/De fem legenderna
 
 
 
 
 
How to train your dragon/Draktränaren
 
 
 
 
 
 
 
 
the Croods/Croodarna
 
 
 
 
 
Far Far Away, Shrek
 
 
 
 
 
 
Toothless/Tandlöse
How to train your dragon/Draktränaren
 
 
 
 
I slutet fick man testa på att göra en egen animering på en stor ritplatta. Det var roligt att prova på och ♡ blev verkligen
stormförtjust i det. ( ◠‿◠ ) Han tycker ju om att rita.  
 
 
Sen gav vi oss ut i solen igen. Vi gick runt lite på Cuba street och kollade i lite butiker. Det var så härligt att bara gå runt där med ♡.
 
 
 
 
Utsikt från en balkong där vi satt och tog något kallt att dricka. 
 
 
 
 
 
När vi kände oss nöjda åkte vi och köpte med oss lite mat; sushi! Sen åkte vi upp till Botaniska trädgården och letade reda på en fin plats på en gräsmatta i skuggan av ett träd. Där satte vi oss och hade picknick. Det var verkligen otroligt härligt, jag sitter och ler nu när jag tänker tillbaka på det. (◠‿◠✿)
 
 
 
 
Det syns inte så tydligt på bilden, men det är havet man ser bakom träden. 
 
 
 
 
Sen begav vi oss hemmåt igen. Hemma satt vi och pratade om allt möjligt, umgicks och myste tillsammans. Vi slutade med att titta på slutet av en film (vi missade början, hihi) som var rätt ok. Det är svårt att säga vad man tycker om man inte sett hela. (^  _  ^) Sen somnade vi. 
 
Det den bästa alla hjärtans dag jag någonsin haft. Det var vell inget jättespeciellt men varje dag jag får tillsammans med ♡ är helt underbar. Tack för att du är du, jag älskar dig! 
 
 
Idag tog vi det också rätt lugnt på morgonen och låg kvar i sängen ett tag. Men jag skulle tillbaka till gården idag så sen fick vi gå upp och göra oss iordning och åka in till Papaioea (Palmerston North) där Anette var. Hon lämnade av Anaelle som är klar med sitt wwoofande hos oss och plockade upp en ny wwoofer. Denna gånden är det en kille från Korea som heter Park. Han verkar väldigt snäll och trevlig, det jag fått lära känna honom idag. 
 
Jag har sedan jobbat under eftermiddagen; matat kattungarna, kissat kattungarna (de är så små så om de var med sin mamma, som de borde, hade hon fortfarande hjälpt dem med det genom att slicka dem. Därför får vi göra det istället genom att använda fuktiga pads och försiktigt stryka dem på magen) och städat. Jag hjälpte även Anette med att filma och klippa ihop en ny film till hennes klickertränings-webbsida. 
 
Nu är jag super duper trött och ska gå och krypa ner i min egna säng. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Lördag 13 Januari

Hej!
Eftersom det inte blev något bloggande i helgen delar jag upp det i två inlägg. (^ _ ^) 
 
 
Lördag morgon var jag uppe tidigt och matade kattungarna. Sen gjorde jag mig iordning och packade mina väskor; vi skulle åka till en bett- och sadellös hästtävling där Josefin sen skulle plocka upp mig så vi kunde gå på en medeltismarknad. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När vi kom till tävlingen hade den inte börjat ännu, de verkade som de var sena. Men det var intressant att se hur andra människor rider utan sadel och bett. Vissa red dock med sadel och vissa hade ett bettlöst träns, men det är ändå bättre än det "normala" sättet att rida. 
 
 
 
 
Mobilen har agerat kamera denna helgen så om bilderna inte är bra vet ni varför. (^_-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Josefin kom efter en liten stund och vi åkte iväg bara några minuter efter. Vi ville till medeltidsmarknaden! (^   ^,) Marknaden var dock inte som det brukar vara i Sverige. Det var mindre skådespeleri och mindre medeltidsinspirerade marknadsstånd. Det var mer som en vanlig, stor, marknad med lite medeltida grejer in imellan. Men det var mysigt att promenera runt och prata med Josefin, i den stekande hettan (32 grader och strålande sol). ( ◠‿◠ ) Jag hittade ett nytt armband som jag är väldigt glad över. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skjut pil på riddaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att vi gått två varv kände vi oss nöjda och åkte hemmåt, mitt hem hos ♡. Han var inte hemma utan var på jobbet, men jag hade nyckel så vi kunde komma in. Påvägen stannade vi och köpte matvaror och frukt så när vi kom hem gjorde vi en stor fruktsallad. Vi åt upp alltihopa, hihi, det var så gott! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ En perfekt lunch när det är varmt ute.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen satt vi och pratade i gräset, i skuggan. Det blev mycket skratt och jag hade lika roligt som jag brukar med Josefin. Jag kan verkligen vara mig själv och vi pratar om allt!
 
Fram mot eftermiddagen behövde hon dock åka hem till sig så vi sa hejdå. Jag började städa lite i köket och förbereda för middagen. Jag hade sen middagen klar tills när ♡ kom hem. Det blev vegansk Pad Thai med soba nudlar (jag blev så glad när jag hittade soba nudlar i affären). Jag tyckte det blev väldigt gott! Recpetet kommer från Vego Magasinets hemsida, ni hittar det här
 
 
Vi tog det sen lugnt resten av kvällen och tittade på film lite senare innan vi la oss för att sova. (^   ^)
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Some people just...

Hej!
Den här dagen började jag med att mata hästarna efter frukost. Sen var jag ute i växthusen och jobbade då det var svalt ute. Jag har klippt ner en tomatplanta, bundit upp en melon och paprikaplantor, rensat ut två växter som tog plats och planterat ut aubergine. (^  -  ^) Sen började det bli varmare och solen tittade fram. Jag åkte med Anette hem till Kate för att hämta två hönor som vi fått av henne. Båda hade varsin kyckling, rätt stora kycklingar, men vi fick bara med oss den ena. Det gjorde inte så mycket då de redan är såpass stora att de klarar sig själva utan mamma. 
 
När vi kom tillbaka och hade släppt ut hönsen med de andra var det dags för lunch, sen satte jag igång med att baka. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det blev några pumpamuffins som vi kan ta med imorgon då vi ska iväg (familjen ska till en häst tävling, som jag också kommer ta en titt på då den är utan sadel och träns, och jag ska på en medeltidsmarknad med Josefin) och en biskvibotten. Mer gjorde jag inte innan jag började klippa Nero och Vali. De får så lätt dreads på bakdelen så nu när det är sommar klipper vi ner dem rejält där bak. Jag klippte även klorna på Roanie, men mer hann jag inte förrän Anette kom och hämtade mig.
 
Anaelle hade hittat några övergivna kattungar längs vägen när hon var ute och gick så hon skyndade sig hem och hämtade oss. Vi tog med lite skinka och en korg att ha dem i och åkte iväg. Det var inte långt upp på vägen vi åkte innan vi såg hinken och sen kattungarna. Hinken hade en trasig plastpåse över sig så det såg ut som någon försökt kväva kattungarna och sen bara kasstat ut hela hinken ner i diket. Kattungarna såg dock ut att må bra förutom att de var uppskakade stackarna. De var mindre än vi trodde ockå, de kan gå på vingliga ben och har börjat få tänder så de kan inte vara så gamla. Hur kan människor vara så grymma!? Det gör mig bara så ledsen att någon kan med att göra något sådant mot så små, söta, oskyldiga varelser. 
 
 
Här är några bilder jag tog med mobilen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftermiddagen spenderade jag därför med kattungarna. Anette och Anaelle åkte och hämtade en av Kates marsvinsburar som vi sedan gjorde iordning inne på kontoret. Det kommer bli kattungarnas hem för några dagar. Jag fick i dem lite vatten med hjälp av en liten spruta (en sån man använder när man tar medicin) medan jag vängade. Anette och Anaella hade fick också med sig rå-mjölk från Kate så jag matade dem med det uppblandat med lite vatten också. Sen lämnade vi dem ifred. 
 
Jag fortsatte med Nero och Vali, nu var det dags för dusch. (^_^) Så när jag duschat dem båda var det min tur att ta en snabb dusch och gick sen in och började packa inför helgen då jag kommer sova hos ♡. Geoff kom sedan och hämtade mig för middagen var klar. När jag ätit gjorde jag klart biskvin samtidigt som jag pysslade lite. 
 
Det sista jag gjorde var att gå och mata kattungarna igen med mjök- och vattenblandningen. De är duktiga på att äta och är mycket piggare och nyfiknare än när vi först hittade dem. De är för sööta och älskar att gosa! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
Jag ska gå och titta till dem en sista gång och se så de har mat innan jag går och lägger mig. Klockan kommer sen ringa rätt tidigt imorgon så jag kan kolla till dem på morgonen också och se till att mata dem innan vi åker. Geoff kommer ringa SPCA (en organisation som bl.a. tar hand om övergivna djur och jobbar för djurs välfärd) och se om de har plats för kattungarna. Vi kan inte behålla dem då det finns en risk att Vali dödar dem... Jag hoppas verkligen att de kan ta dem, det hade varit det bästa. Annars får vi försöka lösa det på något annat sätt. Under tiden ska jag se till att gosa med dem ordentligt, hihi! (^   ^)
 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Rosella

Hi!
Ännu en dag är förbi och jag sitter på rummet och bloggar. (^_^) Imorse började jag med att städa undan i köket, som jag brukar. Sen hängde jag tvätt innan jag gick ner i hagen och separerade de hästar som får gå i gräshagar från de hästar som inte ska vara i gräshagar. När det var klart kunde jag börja flytta stängslet så hästarna som får vara på gräs fick mer gräs. (^   ^,) Det tog sin lilla tid då jag också trasslade upp en bunt med tråd som jag hittade och sen använde, men blev bra. Sen mockade jag och Anaelle i hagen fram till lunch. 
 
Efter lunch städade jag och Anaelle den stora röda bilen invändigt. Vi hann tyvärr inte klart innan jag skulle åka och hämta Alex och Caelan från skolan så Anaelle fick göra det sista själv. Jag körde och hämtade först Alex från Kimbolton School och sen Caelan från Apeti School, precis som jag gjorde igår. De är rätt enkelt då de båda är så duktiga och kommer med sina väskor färdigpackade. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
När vi kom tillbaka packade jag upp Caelans lunch-lådor och gick sen ut för att ta in tvätten innan jag började med middagen; pumpapaj. När pajen stod i ugnen hjälpte jag Anette med att filma några fler klipp till hennes hemsida. Hon har bestämmt sig för att byta webb-plats och ha som en hemsida istället för en blogg, så bloggen jag länkade till igår kommer inte vara den hon utgår från längre. Jag tror det kommer bli bra när hon kommit igång mer, det ser redan bra ut. 
 
 
Efter middagen tog jag en dusch och har sedan pysslat lite. ( ◠‿◠ ) Jag har inga bra bilder från idag så jag tänkte lägga upp bild på en Rosella jag såg en morgon för inte så längesedan. Jag har försökt ta kort på dem länge, men de lyckas alltid flyga iväg innan jag letat reda på kameran. Men denna gången lyckades jag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag avsluta för idag och lägga mig i sängen och läsa innan jag ska sova. Det känns som jag kan behöva några extra timmars sömn så det blir nog tidig säng. (◡‿◡ )
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Milking walnuts

Moshi Moshi!
Jag har sovit som en lite grisunge hela natten. Imorse var sängen så varm, mjuk och skön när alarmet ringde men jag lyckades ändå kravla mig upp. Mullbärsträdet är fullt av mullbär så jag har börjat göra som jag gjorde när jag först kom till Nya Zeeland; gå ut och plocka lite mullbär till frukost.(*⌒ヮ⌒*)Det är sååå gott!
 
 
 
 
 
Mullbär!
De svarta är mogna och ätklara. Mumms!!
 
 
 
 
 
Efter frukost satte jag igång med att städa. Jag städade köket, mer ordentligt än bara en vanlig snabbstädning, och fortsatte sen ut i vardagsrummet. Jag avslutade med att sopa alla golven. När jag var klar började jag göra valnötsmjölk i mängder. Det blev flera liter så jag har fryst in en hel del också. (^   ^,) Nu har vi så vi klarar oss ett bra tag framöver. 
 
Under tiden jag höll på kom Ian och Garry, vänner till familjen som jag träffat flera gånger förut. De är super trevliga och ett härligt par. Det var roligt att få hälsa på dem igen, även om jag fortfarande stod i köket och grejade. (^ _ -) Jag fick dock pratat lite mer när jag hade lunch-rast. 
 
Senare städade jag undan lite igen, disken fylls ju på under dagen. Efter det gjorde jag en arraksboll-deg som jag ställde i kylen. Annat jag pysslat med är att hänga tvätt och sen åkte jag och hämtade först Alex och sen Caelan från skolan. Jag har också hjälpt Anette med att filma och ta kort till en blogg hon precis startat om klickerträning. Jag tycker ni ska ta en titt på den (klicka här), den är verkligen bra och man får en bra beskrivning på hur klickerträning med hästar går till. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Efter att jag senare rullat arraksbollarna gjorde jag middag som blev potatis-pizza, yummie! Resten av kvällen har jag tagit det lite lugnare, tagit lite bilder och vattnat växthusen och rabatter. 
 
 
 
Arraksbollar rullade i min special-mix (mixade hasselnötter, mörk choklad och lite chokladströssel)
 
 
 
 
Nu är jag jäääättetrött och ska lägga mig i sängen och läsa. Jag hade tänkt försöka söka lite jobb, men jag har ingen som helst ork att skriva personliga brev just nu. Det får vänta till en annan dag då jag har mer inspiration och energi. (^   ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Amaia 1 Year

Hej!
Igår var jag uppe och bakade hyffsat tidigt. Men jag hade en liten sovmorgon och tog det lugnt på morgonen, med Josefin, innan. (^    ^) Sen satte vi igång igen. Jag gjorde mandelmassa och fixade med tårtan medan Josefin gjorde frosting till kärleksmummsen. Jag gjorde sen även en bulldeg till semlor som Josefin var snäll och bakade ut till små söta bollar. När tårtan stod i kylen tog jag en dusch. Under tiden han alla gäster att komma så när jag var klar blev jag presenterad, av Sara, inför alla som Josefins vän och bagerska för dagen. (*^   ^*,) 
 
 
Här kommer bilder på allt jag och Josefin bakat:
 
 
 
 
Bullar med mandelmassa- och vaniljfyllning
 
 
 
 
 
Kanelbullar
 
 
 
 
 
Kärleksmumms
 
 
 
 
 
 
Semlor
 
 
 
 
 
Prinsesstårta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var mycket uppskattat av alla och jag fick många förfrågningar om jag kunde komma och baka hos dem. (^_^) Det är väldigt roligt när äns bakning är uppskattad, jag kanske borde skaffa vistikort haha! Amaia, dagens lilla födelsedagsprinsessa, var på gott humör när alla var där. Hon hade en så sockersöt klänning så hon såg ut som en liten docka. Hon fick många fina presenter och verkade trivas med att vara centrum. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
Storebror, Tai Mana, hjälpte till med att öppna presenterna.
 
 
 
 
 
 
Ett fint, pyttelitet armband.
 
 
 
 
 
 
 
Leggingsen var roliga att ha på huvudet istället, haha!
 
 
 
 
 
 
Mot slutet av kalaset började jag må dåligt så jag gick in och la mig i Josefins säng en stund. Jag tror bara det blev för mycket för mig med alla nya människor, jag är fortfarande känslig och klarar inte av för mycket. Men efter att ha vilat en stund mådde jag bättre. Tyvärr hade alla hunnit åka under tiden så jag fick ingen chans att säga hejdå. Men jag kanske ser dem igen någon gång. Jag packade sen ihop mina saker och Josefin körde mig hem till ♡. Vi satt och pratade en stund alla tre innan Josefin åkte hem igen. Jag och ♡ tog det sen lugnt resten av kvällen och bara myste. 
 
Imorse åkte jag med ♡ in till Papaioea (Palmerston North) då han skulle jobba. Jag strosade runt under dagen fram till eftermiddagen då Geoff's möten var klara. Han hämtade då upp mig och vi gjorde lite ärenden innan vi åkte hem till gården. Även idag har jag mått sådär från och till, yrsel och illamående imellanåt. Förhoppningsvis blir det bättre snart.... Men bortsett från det mår jag bara bra. Nu på kvällen har jag hjälpt med att städa i köket, plocka in matvaror och hjälpte även till lite med maten. (^   -   ^)
 
 
Snart är det dags för mig att bege mig till sängen för natten, men först ska jag skypa med Caroline. Jag har inte pratat med henne sen jag lämnade Svergie så vi har sååååå mycket att prata om! Hon är som en syster till mig så det känns konstigt att vi inte fått tillfälle att prata ordentligt förän nu. Men bättre sent än aldrig. (^ _ -)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin