Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

DIY Mosaic

Kia Ora!
Det blev en liten paus från målandet för mig idag. Jag började istället dagen med att slå sönder framsidan på badkaret, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Ta det lugnt, det var meningen då det var en ful plastskiva framför som vi ville ha bort och jag fick bli den som slog sönder plastskivan då jag visat vid flera tillfällen att jag kan slå sönder saker och tycker det är roligt. Under dagen har Geoff satt upp en gipsskiva och sen, med hjälp från Emmanuel, kaklat framsidan på badkaret istället. Jag och Josefin har slagit bort gammla små kakelplattor som suttit runt badkaret för att vi sen ska kunna göra en egen "mosaik-list" av stenar vi hämtade från floden igår.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha fått bort alla plattor vi inte ville ha där städade vi och gjorde rent. Sen var det dags att förbereda stenarna. (^   ^) Vi började med att koka dem för att få bort smutsen. När de sen torkat (vilket gick väldigt snabbt) spred vi ut dem på bordet ute och sorterade upp dem i olika högar beroende på om de skulle målas eller inte och vilken färg de skulle målas i. Sen var det bara att sätta igång med målningen. ( ◠‿◠ ) Stenarna fick sen torka medan vi åt lunch.
 
Färgen vi använder är snabbtorkande så efter lunchen kunde vi sätta igång med att kakla och göra roliga mönster med stenarna och små bitar av kakelplattor vi har kvar från när vi gjorde golvet. Det blir verkligen super snyggt!! (๑✧◡✧๑)
 
 
 
 
Stenarna fick vara neutrala, guldfärgade, kopparfärgade eller pärlemor.
Vi målade dem även i olika styrkor så vissa är mer genomskinliga än andra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blir verkligen super häftigt och unikt! Efter att ha lagt runt hela badkarskanten fick vi slut på stenar så Geoff gick ner till floden med hundarna och killarna för att plocka nya. Jag och Josefin började städa iordning då vi var klara med kaklandet för idag. Jag fick lite tid till att göra valnötsmjölk också som jag inte gjort på flera veckor känns det som. (^   ^,) 
 
Resten av kvällen tog vi det lugnt. Jag pratade med mina vänner Evelina, Linnea och Desirée som jag inte pratat med på flera månader. Det var så härligt att få se dem och höra deras röster igen, jag saknar dem verkligen. Efter att ha pratat med dem gick jag ut till Emmanuel och Josefin som väntade på mig så vi kunde sätta på Harry Potter och Fången från Azkaban. ( ◕‿◕ )
 
 
Nu är det läggdags för mig så jag ska krypa ner i min mysiga säng och sova. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Fun with colours

Hi!
Jag har fortsatt mitt måleri idag. Det var några fler linjer på väggen som behövde fyllas i och sen har jag fixat till de tidigare linjerna där det blivit fel. (^   ^,) Det är ett riktigt pill-jobb men jag tycker det är rätt roligt, även om man blir väldigt trött i längden. Ögonen går i kors efter ett tag, haha! (๑>ᴗ<๑)
 
Jag var och hämtade Caelan i skolan mitt på dagen och när vi kom hem hade Geoff satt upp "the wall-art" på väggen. Det blir verkligen jättesnyggt! Jag fortsatte sen med att fixa till och göra sista piffen på linjerna, men har inte hunnit klart med allt idag och får göra mer imorgon. 
 
 
 
 
Med lite färg kan man få en och samma tapet att se ut på många olika sätt!
 
 
 
 
 
Hönsen har äntligen börjat lägga ägg så jag och Josefin var ute mitt på dagen och hämtade 8 stycken ägg. Vi lämnade tre ägg, som vi markerade med kryss på så vi vet vilka, som ska ligga kvar och stimulera hönorna till att lägga fler ägg. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Vi fyllde även på med mer hö till dem så de kan bygga reden. 
 
På eftermiddagen gick vi alla (förutom Geoff som höll på med middagen) ner till floden tillsammans med hundarna. Geoff och Emmanuel har ju laggt kakelgolv i badrummet och har idag fortsatt med toalettrummet. Inne i badrummet vill vi försöka fixa till kaklet som sitter på väggarna runt badkaret, men vi vill göra det billigt. Så vi var nere vid floden och plockade fina, platta stenar som vi kommer sätta upp längs kanten. Man brukar kunna köpa liknande kakel-/mosaikplattor som ser ut som sten men vi har ju gratis fina stenar nere vid floden så vi kommer använda dem. Imorgon ska vi testa lite olika idéer och pussla för att få till ett fint mönster. Detta är så roligt!! o(*^▽^*)o  Det som började med att vi behövde en ny ugn har slutat i renovering/styling av nästan hela huset. Det roligaste är att vi inte köper mycket saker utan använder oss av saker som familjen redan hade och köper vi något är det väldigt lite och billigt. Det är hur bra som hellst!
 
På kvällen var vi alla trötta och tittade på the Graham Norhon Show tillsammans. Han är för härlig! Sen satte jag, Josefin och Emmanuel på Harry Potter och Hemligheternas Kammare. Det är därför jag nu sitter och bloggar så sent/tidigt. (^_-)  Men jag ska släcka och gå och lägga mig nu, klockan är 00:46 hihi!
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Sparkeling Glitter

Hej!
Nu sitter jag här sent på kvällen igen. Jag som hade tänkt komma i säng tidigare idag, haha! (๑>ᴗ<๑)  Men jag har suttit och pratat med mamma lite om deras kommande resa hit till Nya Zeeland, vilket ska bli så otroligt roligt!! 
 
Jag har målat hela dagen idag. Tapeten som Josefin satte upp igår är vit med olika strukturer som bildar mönster. Men det är lite tråkigt med vit och vi har så många fina glitterfärger här så jag har börjat måla ett mönster i glitterfärg. Det blir så snyggt!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Att måla är otroligt roligt när man har så fina färger, jag tycker det är lite rogivande då man koncentrerar sig så på det man gör. Men man bli väldigt trött psykiskt eftersom man koncentrerar sig så, hihi!
 
 
 
 
Såhär såg den vita tapeten ut innan vi började måla.
 
 
 
 
Nu ser det ut såhär. 
 
 
 
 
 
Guld och Rosa, mina favoriter! (^   ^)
 
 
 
 
Det är vad jag har gjort hela dagen. På eftermiddagen när jag inte kunde konsentrera mig längre gick jag och Emmanuel ut och matade hästarna och hundarna. Josefin gjorde middag så den var färdig när vi kom in, så härligt! Sen fick jag en liten rush på kvällen och började diska, torka av alla hundar som varit ute i regnet och gå runt och fixa med lite av varje. (^  ^,) När tröttheten sen hann ikapp mig satte vi oss alla (förutom Anette som målade och Geoff som inte kommit hem från jobbet ännu) och kollade på slutet av Frozen som Emmanuel missade förra gången vi såg den då han inte orkade hålla sig vaken. 
 
När filmen var klar hjälpte jag Anette med att måla. Hon höll på med en "wall-art", som vi kallar den, som ska sitta ovanför sängen i mitten av den ny-tapetserade väggen. Det består av en plywood-skiva som Josefin har tapetserat med samma vita tapet som på väggen. Vi har sen målat ett nytt mönster med andra glitterfärger. Jag tror det kommer bli otroligt bra när vi sätter upp den på väggen! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Nu ska jag sluta skriva och gå och lägga mig. Det blev så sent igår så jag tänkte försöka få några fler timmars sömn idag, hihi! 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Space Cat

Hi!
Jag, Emmanuel och Josefin åkte med Geoff in till Palmerston North idag då han skulle jobba, vi hade dagen ledigt. (^  _  ^) Jag och Josefin har pratat om att tatuera oss inne i Palmerston North då det finns en välkänd tatueringsstudio där. Tatuerarna ska vara väldigt duktiga så vi kollade upp dem igår kväll på nätet och jag föll direkt för en av tatuerarnas stil. Därför gick vi till tatueringsstudion idag, efter att ha tagit en kaffe i Palmy. De var verkligen trevliga på tatueringsstudion och jag fick en väldigt bra känsla över det hela. Därför har jag bokat tid och kommer fixa till min tidigare tatuering, som jag aldrig blev riktigt nöjd med blommorna på, och även göra en ny tatuering runt fotleden den 20 November. (((o(*゚▽゚*)o)))  Jag fattar inte riktigt själv att jag gör det här, men ser verkligen fram imot det. Det kommer att bli så bra!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Josefin bokade också tid för sig den 1 December då hon ska göra en cover up hon med. Vi har därför sakt att vi kommer följa med varandra när vi gör våra tatueringar. (*^▽^*)
 
 
Resten av dagen strosade vi runt och tittade i lite butiker. Vid lunch mötte vi upp Emmanuel som hade gått runt lite på egenhand. Vi gick till vårt vanliga ställe där vi fikar, the Coffe Club. De har gjort reklam för en pizza med marshmallows, nutella och banan rätt länge så vi sa att vi måste ju testa den hihi!  (๑>ᴗ<๑)  Emmanuel ville inte ha något så jag och Josefin delade på pizzan och en liten kaka till "efterrätt". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pizzan var okej, inte den bästa jag ätit direkt då den var väldigt sööt (för mycket marshmallows och för lite banan och nutella, hihi). Men nu har vi testat den och behöver inte fundera längre. (^  _  -) 
 
Geoff hämtade upp oss senare och vi åkte alla till Bunnings för att köpa tapeter. Tapeterna som vi satte upp i sovrummet igår blev inte bra alls (trots att jag torkade dem med hårfönen, haha). Därför köpte vi en annan typ av tapeter som Josefin sedan satte upp när vi kom hem. Jag började laga middag till allihopa eftersom killarna lägger kakelgolv i badrummet. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Efter middagen matade jag och Josefin hästarna och gick sen in för att skicka inspiratonsbilder till tatueraren. När vi var klara skypade jag med mamma och pappa som äntligen fick ändan ur vagnen och bokade flygbiljetter för att komma hit!! o( ^▽^ )o Det har varit en väldigt bra dag med andra ord. 
 
 
 
Här är bilder på lilla jag idag: 
 
 
 
Halsbandet köpte jag idag. (^   ^)
 
 
 
 
Ny kjol från Sammy Dress
 
 
 
 
 
Nu har jag, Josefin och Emmanuel kollat på Harry Potter och De Vises Sten. Jag tror det är omöjligt att tröttna på Harry Potter, hihi! 
 
Men klockan har passerat midnatt och jag borde krya ner i sängen. Så nu säger jag God Natt!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Wall Dryer

Hej!
Vad härligt jag sov inatt, sängen var helt underbar och jag behövde inte gå på toa mitt i natten. (^_^) Jag hade frukost i lugn och ro som jag brukar medan jag och Anette diskuterade om hur vi skulle göra med tegelplattorna som kaminen står på. Väggen är ju helt klar, men den upphöjda eldstaden passade inte rikigt in med sina röda tegelstenar. Vi har därför målat sidorna svarta och sen målat med den créme-vita färgen uppe på. Det blev jättebra så vi hoppas det kommer hålla. 
 
Under dagen har jag även hjälpt Josefin imellanåt. Hon har tapetserat inne i Anette och Geoffs sovrum och behövde assistans ibland. Hon tapetserade med en tapet som ska ligga i blöt och sen sättas upp på väggen. Den ville inte riktigt sitta uppe då den blev väldigt blöt så medan Josefin höll upp den började jag torka med en hårfön, haha! (๑>ᴗ<๑) Man kände sig rätt löjlig, men det fungerade. 
 
 
 
Den rosa tapeten på sidorna var lättare att sätta upp än den vita i mitten. 
 
 
 
 
 
 
Annat jag har gjort idag är att baka en sockerkaka mitt på dagen. Den fick sen svalna när jag gjorde andra jobb så senare på kvällen kunde jag smula sönder några bitar och göra arraksbollar. Vi hade inget strössel att ha runt och kokos på arraksbollar låter inte så gott. Anette frågade om jag kunde smula sönder choklad så jag mixade chokladbitar, mandlar och valnötter till en smul-blandning com jag rullade bollarna i. Det blev så gott!! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Det smakade nästan som en nötkräms-täcke med arraksboll i mitten, mumms! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag skypat med mamma, vi har inte pratat på nästan en vecka så det var skönt att få prata. Men jag börjar bli trött och borde krypa ner i sängen då jag ska upp tidigare imorgon. Jag, Josefin och Emmanuel har fått ledigt och ska åka in till Palmerston North. (^ _ ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Sparkeling Butterflies

Moshi Moshi!
Idag la jag sista handen på busken jag målat bakom kaminen. Det var bara lite små vita detaljer som behövde målas dit och sen var den klar. Det blev verkligen jättefint! (๑•͈ᴗ•͈)  Så idag har jag målat fler fjärilar på väggen med otroligt fin glitter-färg. Caelan hjälpte mig med tre stycken (vi använde oss av stenciler så det var inte så svårt) men sen tyckte inte han att det var så roligt längre och gick ut och lekte istället. Jag fortsatte att måla. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När alla fjärilar var målade gick jag över dem igen för att få alla linjer fina och måla över små misstag eller färg som var där den inte skulle vara. Det var mycket pill-jobb men jag tyckte det var jätteroligt. 
 
På eftermiddagen kunde jag börja måla självlysande färg över några av fjärilarna så de kommer lysa i mörkret, det blir så häftigt! ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag fick även tillåtelse till att måla två ögon mitt i busken som man inte ser under dagen (den självlysande färgen är genomskinlig) men som kommer lysa under natten. o(๑>◡<๑)o
 
 
Här kommer bilder på resultatet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni? Visst blir det otroligt häftigt! Den tråkiga tegelväggen har fått nytt liv och blivit till en vägg man tycker om istället. Innan kändes det nästan som väggen kom ut ur rummet men nu smälter den in och får rummet att se mycket större och ljusare ut. 
 
 
På kvällen kollade vi alla på film. Emmanuel hade inte sett Croods (Croodarna) ännu så vi satte på den. Många av skämten vi gör här kommer från Croods eller är Croods-reallaterade så har man inte sett filmen förstår man inte alltid vad vi skrattar åt, hihi. Men nu har alla som bor här för tillfället sett den så ingen behöver känna sig utanför eller oförstående när vi skämtar, haha! När familjen sen gick och la sig kollade jag, Josefin och Emmanuel på ännu en film. Emmanuel fick välja och det blev Rio. Om jag ska vara ärlig tycker jag den är sådär, men den är underhållande och det finns värre filmer. (^ _ -) 
 
 
 
Men nu är jag väldigt trött och längtar efter att få lägga huvudet på kudden och sluta ögonen. (◡‿◡✿)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Playing with my bush

Hello!
Rubriken säger allt, jag har lekt med "my bush" hela dagen haha! (^ _ -) Jag har alltså fortsatt måla busken på väggen, men det låter roligare att säga det på engelska. (๑>ᴗ<๑) Som ni kanske förstår har vi rätt roligt åt det och skämtar en hel del om "min buske".
 
Jag fick lite hjälp med att fylla i när jag hade skissat upp grenar och löv på väggen, så alla har hjälpts åt idag (everyone played with my bush, haha! Förlåt jag ska sluta skämta om det, hihi!). Det blir iaf jättefint. (^   ^) Geoff och Caelan tog ner och målade ytterdörren också. Det var så fint väder så de passade på eftersom vi blev utan dörr i några timmar. Jag tyckte bara det var härligt att få in lite luft när jag stod och måla. 
 
 
 
Painting my bush...
 
 
 
 
Pipar ville komma in och kolla vad vi höll på med, haha!
 
 
 
 
 
Såhär ser busken ut just nu. Vi ska göra lite små-piff med den imorgon.
 
 
 
 
 
Vädert har som sagt varit helt underbart så på kvällen grillade vi. Jag gjorde pinnbröd med rivna morötter och ost inuti som blev väldigt gott. Jag älskar verkligen dagar som denna med sol och värme; äntligen kan jag bära klänning igen, utan en massa lager!! o(*^▽^*)o
 
 
 
 
 
 
Klänningen är ny och köpt på Save Mart (second hand) i Palmerston North. 
 
 
 
Jag, Josefin, Emmanuel och Caelan gick senare för att leta reda på en Geocaching som finns vid bron nere vid floden. Jag har inte letat efter den förut och det blev min första Geocach. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Caelan viste redan vart den var och kunde inte hålla sig, så det blev inte så mycket letande men det var roligt ändå. När vi kom tillbaka var grillen uppvärmd så vi kunde börja grilla maten.
 
Efter att vi grillat gick familjen och la sig. Jag, Emmanuel och Josefin satte på Frozen inne i vardagsrummet. Emmanuel orkade inte se klart hela filmen och gick och la sig innan han somnade på soffan, hihi. Men jag och Josefin såg såklart hela, (^ _ -)
 
 
Nu är det dock dags för mig att gå och lägga mig jag med, så jag orkar leka med min buske imorgon haha!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Golden Wedding

Hej!
Vad skönt det var att få sova i sin egen säng igen, jag sov otroligt bra! (^   ^,) Efter frukost började jag skissa av en väggstickers i form av en gren med löv. När skissen var klar satte jag mig med skärbräda och en vass kniv för att skära ut en mall. Det gick bra, även om det tog tid. 
 
När jag var klar med att skära ut mallen bakade jag en rulltårta. Senare på kvällen skulle vi på fest där de skulle ha "bring a plate" (ta med mat/knytkalas) så rulltårtan tänkte jag vi kunde ta med dit. (^ _ ^) Den blev klar lagom till lunch så jag tog en rast innan jag fortsatte med min väggdekor-mall. Jag har börjat rita av mallen nu på tegelväggen där jag målar en buske. Vi har redan målat en stor svart "blobb" och nu målar jag upp kvistar och blad som sticker ut så det kommer bli som en sliuett av en buske. Jag kommer visa bilder när det är klart så förstår ni bättre, hihi! Som det ser ut nu kommer det bli väldigt bra. Det tar sin lilla tid, men slutressultatet blir bättre då än om jag bara hade slängt ihop något snabbt/halvdant. (✿◠‿◠)
 
Jag hann inte börja måla med svart idag för sen började jag göra min iordning för festen. Anette hjälpte mig även färga min utväxt så håret är oranget och fint igen. Festen vi skull till var för busschaffören, Pat, som kör bussen till Caelans skola. Hon och hennes man, Bob, har varit gifta i 50 år och höll en fest för att fira. Vi blev inbjudna till den för någon månad sedan när jag och Anette var hemma hos dem och red tillsammans med Pat. (^_^) De är verkligen jättesnälla och har en otroligt härlig dialekt. 
 
 
Här är lite bilder från festen: 
 
 
 
Josefin och jag. 
Jag hade en av de nya klänningarna jag köpte igår. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till en början hände det inte så mycket, vi åt och pratade endel. Efter att ha suttit där en stund började vi bli trötta, det var ingen som dansade och musiken var inte den bästa att dansa till. Men när de satte på Gangnam Style kunde inte jag sitta still. Sen lyckades jag få upp Josefin på dansgolvet och senare kom hela familjen Kira och Emmanuel också upp på och dansade. Det slutade med att vi hoppade runt och dansade och hade jätteroligt! o( ^▽^ )o Så det blev en sen kväll trots allt. 
 
Påvägen hem i bilen sen var vi alla så trötta, haha! Väl hemma gjorde vi oss alla iordning och gick in till våra rum. Jag tror alla andra redan sover, men jag ville blogga först innan jag går och lägger mig. (๑>ᴗ<๑) Det är ju min dagbok och mitt sätt att avsluta dagen som varit. 
 
 
Men nu känner jag mig klar för idag (eller igår och man ska vara exakt, klockan har passerat midnatt hihi) och ska krypa ner i sängen och sova jag med.
 
 
 
Kram på er ❤ 
 
Follow on Bloglovin


When are we going to get home?

Hi!
Jag vaknade innan alarmet imorse och gick upp och började göra mig iordning. Josefin låg kvar i sängen och gottade sig ett tag medan jag tvättade ansikte och satte i linserna. Sen åt vi frukost i lugn och ro i sängen. Det var en härlig morgon. När vi ätit gjorde vi oss iordning, packade och gick för att checka ut. De var snälla och lät oss ha kvar bilen på parkeringen fram till klockan två så vi kunde bara lämna sakerna i bilen och gå ut på stan. (^  ^,)

 
Vi började med ett stopp på Starbucks så jag kunde få mitt morgon-kaffe och Josefin tog en chai latte. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen promenerade vi runt, kollade i olika butiker och bara umgicks. Vi hittade en väldigt rolig second hand butik där jag inte kunde låta bli att köpa tre klänningar. (๑>ᴗ<๑) Men jag är super nöjd med dem, de är så fiiina! En av dem ska jag ha imorgon när vi ska på en fest, så ni kommer få se den då. (^ _ -) Det var en trevlig förmiddag i storstaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det sista vi gjorde var att gå och äta på ett fik innan vi hämtade bilen och åkte mot flygplatsen där vi skulle hämta upp en ny wwoofer. Han heter Emmanuel och kommer från Belgien. (^    ^)  Vi fick vänta en bra stund på att han skulle komma så vi stod och tittade på alla människor som rörde sig runt om på flyplatsen. Ingen är den andre lik så det var väldigt roligt att se alla olika personligheter.
 
 
 
 
 
Runt om på flygplatsen hade de häftiga stora statyer/skulpturer av karaktärer från Sagan om Ringen.
Det var så häftigt! Tyvärr lyckades jag bara fånga en bild, denna på Gandalf och en av örnarna. 
 
 
 
 
 
Emmanuel kom tillslut men han hade tyvärr blivit av med sin väska påvägen. Den kommer med ett senare flyg så vi fick gå och prata med informationen och fixa så de skickar hans väska hit när den kommer. Stackars Emmanuel, att ha rest en sån lång väg och sen komma fram utan väska. Det blev ju inte bättre sen när vi skulle lämna Wellington och trafiken var hemsk. Det tog oss hur lång tid som helst att komma därifrån, vi satt i kö i två-tre timmar. Därför fick vi stanna påvägen och köpa något lätt i en mataffär som vi kunde äta, vi skulle ju aldrig hinna hem till middagen. Trafiken började rulla på tillslut så vi kom hem, men klockan var mycket och vi var alla trötta. Jag tycker så synd om Emmanuel som kommer från en lång resa (från Europa) och sen hamnar i en lång bilfärd och bagaget är någon annanstans. Förhoppningsvis kan vi göra hans morgondag bättre så har får en bättre start med sin vistelse på Nya Zeeland. Han verkar väldigt snäll annars så jag tror vi kommer kunna komma bra överräns. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Nu är jag jättetrött efter flera timmar i bilen och vill bara krypa ner i min stora mjuka säng. Det ska bli så skönt!
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Out of town

Kia Ora!
Jag ligger i sängen på ett hotellrum i Wellington med Josefin bredvid mig. (^ _ ^) Vi har ledigt idag och imorgon så vi sover i Wellington över natten. 
 
Dagen började i lugn och ro hemma där jag gjorde mig iordning, packade och bakade två mjuka pepparkakor som vi skulle ta med till Caelans skola. Vid lunchtid åkte vi med Geoff och Anette till Apeti skola där det var "lamb and calf day". Vi kom lagom till "bring a plate" (som betyder knytkalas, inte att man ska ta med en tommtalrik haha) lunchen.
 
 
 
 
 
 
 
När vi ätit gick jag vi och kollade på utställningen de hade i Caelans klassrum. Där fans olika konstverk och arbeten eleverna hade gjort. Det var roligt att se då de är väldigt duktiga. Caelan hade vunnit första pris också för en vas han gjort i lera! o(^▽^)o
 
Sen gick vi ut för att kolla på alla lammen och kalvarna. Det regnade och var kallt så vi kollade bara en stund innan jag och Josefin gick in igen. Då hade kakorna börjat komma fram på bordet så vi fikade innan vi gav oss iväg mot Wellington.
 
 
 
 
Eleverna har fått träna en kalv eller ett lamm och idag fick de visa upp dem.
Saker de gjorde var bland annat gå i koppel och komma när man ropar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första stoppet blev Foxton för att köpa lakrits i den holländska butiken där, hihi! (^   -   ^) Sen åkte vi vidare till Otaki som har många outlets. Jag hittade en fin BH med matchande trosor som jag köpte, annars fönstershoppade vi mest. (^   ^,) Sen fortsatte resan mot Wellington. 
 
Att hitta hotellet var inga problem och de fixade en parkeringsplats åt oss utan problem. Rummet är rätt litet, men fräscht och vi har egen toalett så vi har allt vi behöver. När vi fått in alla väskor på rummet gick vi nästan direkt till affären för att köpa mat vi kan ha till frukost imorgon. Sen gick vi tillbaka och gjorde oss fina för att gå ut på stan. Vi var hungriga så vi började med att leta reda på en restaurang. Efter ett tag hittade vi tillslut en mysig Japansk restaurang med okej pris. 
 
 
 
 
Jag åt softshell crab med miso soppa vid sidan. 
 
 
 
 
 
Josefin åt duon nudlar med räk-tempura.
 
 
 
 
 
Jag åt också en sjögrässallad med tofu.
 
 
 
 
Vi ville ha något sött efter maten så vi förflyttade oss till ett café där vi delade på en Baileys chocolate cheese cake. Yummie! (^   ^)
 
 
 
 
 
 
Sen var vi så trötta så vi gick tillbaka till hotellet och bu ligger vi här. Jag bloggar och Josefin läser. (^_-) Jag tror inte det dröjer så länge innan vi kommer släcka och lägga oss för att sova så vi orkar med shopping i huvudstaden imorgon. (^▽^)
 
 
Kram på er ❤️
 
Follow on Bloglovin


Little Passion

Hi!
Jag och Josefin fortsatte med vårt skrubbande idag. Tyvärr ville inte "steamern" fungera alls idag, så det blev inget tvättande av tak. Men golvet gjorde vi klart helt och det blev så fint! (^  -  ^)
 
 
 
 
Det har börjat komma små passionsfrukter på vår passionfruktsväxt! o(*^▽^*)o
 
 
 
 
 
Senare hjälpte jag till att vätta tegelväggen runt kaminen/eldstaden och passade även på att städa det värsta på kaminen. Tegelväggen där är inte den finaste och Anette har stört sig mycket på den nu när resten av köket är iordninggjort. Vi satt därför allihopa och bollade idér om vad vi kunde göra med tegelväggen. Några förslag var måla, lacka, måla murverket imellan eller lägga kakelplattor utanpå teglet. Slutresultatet blev att vi började måla hela tegelväggen vit förutom bakom kaminen där vi målade svart. Just nu är det bara som en stor svart blobb bakom kaminen men jag ska så småning om måla dit blad och grenar så det ser ut som en siluett av en buske. Vi kommer även måla fjärilar på den nu vita tegelväggen. Jag tror det kommer bli sååå snyggt! ( ◠‿◠ ) Man kan redan se den stora skillnaden efter att vi målat tegelväggen vit, det blev så ljust och fint. Den väggen smälter in i rummet mycket bättre nu än den gjorde innan.
 
På kvällen sen tog jag en härlig dusch innan middagen. Efter att ha krypit runt på golvet i flera dagar och även tvättat tak där smuttsen ibland droppar ner på dig var det skönt att få tvätta sig ordentligt. (^   ^,) Jag har även kunnat prata med mamma och pappa på skype nu innan jag började blogga vilket var härligt. Det var ett tag sen jag pratade med dem så det var skönt att få prata av sig lite. Jag längtar så efter att de ska komma hit, jag saknar dem! 
 
 
Nu ska jag fixa med lite saker inför imorgon då jag och Josefin åker till Wellington. Men först ska vi till Caelans skola där det är "lamb and calf day". Jag ser verkligen fram imot det, jag älskar när det är olika event på skolor där man får se hur duktiga elverna är och vad de har gjort. Att få gosa med lamm och kalvar säger jag inte nej till heller. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Live Now

Hej!
Nu sitter jag och bloggar sent igen, hihi! Det är inte alltid meningen, jag tänker alltid att jag ska gå in på rummet i tid så jag hinner prata med mina föräldrar och ändå komma i säng så jag får sova minst åtta timmar. Jag har dock varit dålig på det det sista, att titta på film med Josefin innan vi går och lägger oss lockar för mycket. (๑>ᴗ<๑) Idag såg vi på Mamma Mia, den är så bra! ♫
 
Annars har vi fortsatt med att skrubba tak och golv idag. Innan så har vi turats om att skura taket och golvet, men Josefin sa idag att hon gärna fortsätter skura taket. Jag som tycker det är roligare att skura golvet sa inte imot, så jag har attackerat golvet idag medan hon har skrubbat taket. Team work! ꒰ ◕ ‿ - ꒱
 
Vi har hållt på hela dagen då vi ska bli klara imorgon. Är vi klara då får vi ledigt torsdag-fredag och kommer åka till Wellington över natten. o(*⌒∇⌒*)o Vi har därför ett mål att jobba mot och skrubbade på. På eftermiddagen när vi skrubbat så långt vi ville hinna idag gick jag ut i trädgården. Alla hästarna gick i trädgården och betade så jag gick och hälsade på dem och gosade. Sen gick jag och satte mig i fruktträdgården, i närheten av Svans, och bara njöt i solen. Det är så vackert när allt blommar och härligt med de betande hästarna runt omkring. Nero och Vali kom och gjorde mig sällskap så jag satt och gosade med dem och bara njöt av nuet. Det var helt underbart!
 
 
 
Páfi mitt i fruktträdgården. 
 
 
 
 
Äppelblom
 
 
 
Efter att ha suttit där och bara njutit ett tag gick jag upp till Josefin som satt och läste i soffan på uteplatsen. Vi pratade lite och läste lite en stund innan jag gick och matade hundar och höns. Josefin hjälpte mig sen med att få in alla hästarna i hagen igen, vilket inte är så svårt så länge man har hinkar med mat. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Vi avslutade som sagt med Mamma Mia, när familjen gott och lagt sig. (^    ^,) Nu är det dags för mig att också krypa ner i sängen så jag orkar attackera den sista biten av golvet och taket imorgon. Det blir så rent och fint!

 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


No more dust

Hi!
Jag och Josefin har fortsatte med att skrubba golv och tak idag och vi har kommit en lång väg nu. (^   ^,)  Vi försöker att ta det bit för bit eftersom det tar lång tid och det är inte de mest bekväma positioner man står i haha! (๑>ᴗ<๑) Men det blir väldigt rent och fint och är man fler är det rätt okej att skrubba eftersom man kan prata om allt möjligt under tiden. 
 
Under lunchen satt jag, Josefin och Anette och pratade om klickerträning. Jag lär mig så mycket när jag är här! Jag visste ju vad klickerträning är och hur det går till när jag kom hit, min utbildning som djurvårdare har gjort att jag läst en hel del om just klickerträning. Jag har sett folk klickerträna och jag har sett dem visa hur det går till, men jag har aldrig riktigt fått utöva det själv. De gånger jag har försökt har det alltid blivit fel och missförstånd mellan mig och Keyla. Men efter jag kom hit och började hjälpa till med att klickerträna hästarna har jag lärt mig så mycket. Klickerträning är verkligen fantastiskt! Josefin ska hjälpa till med att klickerträna Speights, därför pratade vi om hur det går till för att hon ska veta hur hon ska göra. Hon har verkligen en bra hand med hästarna och passar bra ihop med Speights. (^_^)
 
 
 
Äppleträden står i full blomm!
 
 
 
 
När vi ätit klart gick jag och Josefin ut och hämtade Speights och Svans upp på till gårdsplanen. De fick sen gå och äta gräs medan vi gick in i köket och städade undan och dammade av allt efter vår renovering. Nu är de sista dammiga jobben klara och det är som sagt bara små-piffande kvar. Därför kommer vi kunna hålla det rent nu, inget mer damm som kommer flyga omkring tjohoo!! o( ⌒∇⌒ )o
 
När vi städat det värsta gick vi ut och tränade hästarna lite. Jag och Svans fortsatte vår träning på att han ska stå stilla när jag hoppar upp. Det går frammåt, men han har fortfarande en bit att gå för att det ska sitta helt säkert. Men att hoppa upp på honom går bara fint efter några små försök. (๑ᴖ◡ᴖ๑) När Svans tålamod var slut och gräset lockade mer gick jag in för att påbörja middagen; Kumara paj med "pumpkin pie spice". Jag slängde även ihop en enkel variant av ostkaka som man gör med keso. Sen gick vi ut och ledde tillbaka hästarna till hagen. Jag fortsatte sedan hålla koll på pajen samtidigt som jag matade hönsen och hundarna. Jag blev klar i lagom tid då  pajen var färdig så vi kunde äta, perfekt! Ostkakan var redan klar och hade hunnit svalna. 
 
 
 
 
Snabb/enkel variant av Svensk Ostkaka.
Nästa gång ska jag ha i lite mer stevia och mandelarom. (^ _ -)
 
 
 
 
Jag och Josefin kollade på Epic nu inna vi gick in på rummen för kvällen. Hon hade aldrig sett den förut så jag tyckte vi kunde se den. Det är inte den bästa av filmer, men jag tycker den kan vara lite rolig. (^   -   ^)
 
 
Klockan börjar bli mycket så jag borde lägga mig och sova. Jag har blivit väldigt dålig på att lägga mig i tid det sista, hihi! 
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Cheese of Death

Kia Ora!
Jag lyckades fixa problemet med den externa hårdisken igår kväll efter jag bloggat. Jag gav det ett sista försök innan jag skulle gå och lägga mig och det fungerade. (/^▽^)/ Så jag har inte behövt göra något mer med det idag. 
 
Efter frukost fortsatte vi med skrubbning av golv och tak. Jag och Josefin tog vid där vi slutade förra gången. Geoff fyllde i silikon mellan alla kakelplattor vi la igår och Anette målade i köket. Det är bara det här små-piffandet kvar och sen kommer köket vara klart. Äntligen, och så fiint det blir!! o(*^▽^*)o
 
 
Jag och Josefin har pratat ett bra tag nu om att vi vill åka iväg en dag och köpa mat som vi sen bjuder familjen på. Vi tänkte ge det ett försök idag men först kom det svåraste; fråga om vi fick låna bilen och åka iväg. Igentligen ville vi ju att det skulle vara en överraskning, men eftersom vi behöver fråga för att åka iväg var vi tvugna att säga varför vi ville åka iväg. Det gick bra så vi skrubbade klart raden av takpaneler vi påbörjat, duschade och åkte in mot Palmerston North. Vi hade inte hunnit äta någon lunch, bara tagit varsin frukt, så vi började med att ta en fika. ( ◠‿◠ )
 
 
 
Chailatte till Josefin och Moccachino till mig. 
Sen delade vi på en red velvet cake och en raspberry cheese cake. 
 
 
 
När vi var klara, mätta och belåtna, åkte vi till apoteket för att hämta allergimedicin till Anette. Stackarn har haft huvudvärk i några dagar nu p.g.a pollenallergi. Förhoppningsvis blir det bättre snart. När vi var klara där åkte vi till två olika matbutiker för att kolla i de olika sortimenten. Vi köpte olika ostar, kex, frukter, grönsaker, salami, skinka, rostbiff, passionsfruktscurd och torkad frukt. Mumms....  ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊  Vi köpte även så vi gjorde en dipp, en tonfisksröra och tzatziki. Det blev en väldigt god middag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oj vad mätt man blev efter detta! Det är jättesvårt att sluta äta, det är ju det värsta, men det var så gott! (๑>◡<๑)  Innan jag och Josefin plockade undan var jag tvungen att gå ut och hämta lite friskt luft, jag var så mätt haha! När allt var undanplockat hämtade vi våra kameror och pannlampor och gick sen ut en sväng medan familjen gick och la sig. En av anledningarna var att vi var så mätta och behövde röra oss och få frisk luft, en annan var att vi fortfarande ville ha kort på en pungråtta. Vi hittade ingen pungråtta inatt men vi hörde dem dock, haha! Även om vi inte något kort på en pungråtta ikväll var det roligt att gå ut i mörkret och leta samtidigt som vi tog kort på stjärnorna. Det var inte så stjärnklart som det kan vara (vi såg inte "the milky way" idag) men det var ändå väldigt fint. ꒰๑ᴖ◡ᴖ๑꒱ 
 
 
 
 
Lite skakigt utan kamerastativ, men det gick hyffsat bra ändå tycker jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har maten äntligen sjunkit undan och jag ska göra mig klar för sängen. Imorgon är det forsatt skrubbning av tak och golv som gäller! (^   ^,)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Tiling

Hi!
Jag har lärt mig och provat på något nytt idag; att lägga kakel. (^   ^,) Det var dagens arbete med renoveringen av köket. Jag och Josefin hjälptes åt en hel del vilket gjorde det hela roligare. Geoff hjälpte också till men gjorde lite andra jobb under tiden vi la kaklet. Jag fick även såga bort gamla rester av spackel från tidigare kakelplattor och sen banka bort två av kakelplattorna på golvet. Det är bara att inse det; jag tycker det är jätteroligt att banka sönder saker och ta bort som t.ex. tegelväggen vi tog bort och nu några kakelplattor, hihi! o(≧ ∇ ≦)o 
 
Det blev jättebra med fler kakelplattor på väggen bakom spisen och golvet har fått kakelplattor där tegelväggen förut var ivägen. Geoff har fått upp lister under de nya bänkarna i köket också vilket gjorde väldigt mycket! Jag är riktigt nöjd med vad vi åstadkommit idag. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 Det är inte helt klart som ni kan se, vi ska foga imorgon. 
De gula tallrikarna ligger på några plattor för att man inte ska råka trampa på dem. 
 
 
 
 
 
På kvällen var jag ju tvungen att baka något med den nya ugnen för första gången. Det fick bli en pumpapaj till middag. Det blev väldigt gott och ännu godare med en fantastisk chokladkaka, som Geoff och Caelan bakade, till efterrätt. Jag ska se till att få receptet på den för den var sååå god. Den hade riktig choklad i och sen gjorde de som en chokladsås som rann genom kakan när den gräddades och hamnade på botten så man fick skopa ut den när man skärde upp kakan. ॱ॰⋆(˶ॢ‾᷄﹃‾᷅˵ॢ)ӵᵘᵐᵐᵞ♡♡♡
 
 
 
 
 
Pumpapaj
 
 
 
 
 
Chokladkakan
 
 
 
Jag har suttit en stund nu och försökt få ordning på min externa hårdisk. Jag uppdaterade hela datorn för inte så längesedan till OS X El Capitan och har inte använt min externa hårdisk sedan dess. Det verkar som om jag behöver installera om den, men på något sett kommer jag inte åt hårdisken hur jag än försöker. Jag börjar bli trött så nu ger jag upp och får försöka imorgon istället. Om jag får låna Anettes dator för att kunna säkerhetskopiera bilderna på hårdisken kanske jag kan luska ut hur man ska göra, men nu är jag bara rädd att alla bilder ska försvinna... Men än så länge finns de kvar på min hårdisk. (^ _ -)
 
 
Nu ska jag stänga av datorn och gå och lägga mig. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin