Orakei Korako

Hello!
Imorse gick vi upp tidigt igen. Efter att ha ätit frukost packade vi ihop snabbt och forsatte vår resa. (^   ^)
 
Först åkte vi till Orakei Korako (The Glittering Place of Adorning) Geothermal Attraction. Det är som ni hör på namnet ett geotermiskt område med kokande hett vatten, geisrar och kokande lera. Det var väldigt häftigt och vackert, mycket tackvare att det har byggt hela gången så den smälter in med naturen. Vädret var småkyligt och det regnade lätt, så vi var de ända människorna där som också bidrog till att det blev mer av en naturupplevelse.
 
Det är svårt att förklara den underliga och mystiska skönheten i landskapet. Därför kommer här en bomb av bilder, för bilder säger mer än ord.
 
 
För att ta sig dit fick vi åka med en liten båt över floden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bubble, bubble...
 
 
 
 Jag har fått låna en jacka av Anette då jag inte hade med mig någon bra
och inte lyckats hitta någon som jag gillar till ett bra pris.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ruatapu (Twice Blessed) Cave, med Waiwhakaata (Pool of Mirrors) i botten.
Detta var en viktig plats för Maori kvinnorna, männen var inte tillåtna att gå dit. 
De gick dit vid speciella tillfällen som t.ex. när de skulle föda eller inför ett bröllop.
I början av 1900-talet höll man en cermoni som öppnade upp så männen också är tillåtna att komma dit.
 
 
 
 
 
Kokande lera, väldigt varmt då lera har en kokpunkt mycket högre än vatten.
Kisel, som finns i lera, har en kokpunkt på 3265°C.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha vandrat hela spåret runt åkte vi vidare mot Hamilton. Där mötte vi upp med Doris, en vän till Anette, och åt lunch på en indisk restaurang. Det hade börjat regna mer, men vi fortsatte med våra planer på att gå till zoot. Vistelsen blev tyvärr kort, då de flesta av djuren höll sig inomhus eller gömde sig undan regnet (jag hade lite föraningar om det innan vi kom dit). Även vi själva var blöta och frusna så vi gick inte långt innan vi ändrade oss och gick tillbaka. 
 
Istället åkte vi hem till Doris och värmde oss. Vi gjorde oss även iordning för släktkalaset som vi skulle på i Auckland senare. Vistelsen i Hamilton blev inte så lång, men jag ska tillbaka dit imorgon och kommer bo hos Doris tills på tisdag. (^ ^)
 
 
Caelan har åkt på förkylningen som går runt i familjen nu. Geoff är fortfarande rätt krasslig också. Under bilresan till Auckland (där släktkalaset skulle va) blev Caelan sämre och fick feber. När vi kom till festen var han fortfarande väldigt hängig och ville verkligen inte vara där. Eftersom Geoff också inte kände sig så bra åkte vi därifrån rätt snabbt igen, efter att ha hälsat på alla. Även om jag sett fram imot festen gjorde det inget att vi åkte tidigt, jag mådde inte jättebra heller. Jag har varit lite orolig i magen, den har kännts sur och jag har mått illa imellanåt. Jag börjar nästan undra om jag börjat få magkatarr, som jag har en tendens till att få rätt lätt. Som tur är har jag medicin med för det så jag tog en tablett och mådde bättre lite senare. 
 
Nu är vi hemma hos Anettes förra chef som bor i Auckland med sin man och sin dotter. Vi kommer sova här inatt, vilket är toppen! De är verkligen jättesnälla och bad oss komma även om vi inte är helt friska. De hade även gjort middag när vi kom, en gryta för att det skulle vara lättare att äta. De har ett stort hus så det finns gott om rum för oss också. (^_^)
 
Jag börjar bli trött och ska lägga mig alldeles strax. Imorgon bär det av mot Hamilton igen. (^_-)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback