Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

Lazy Day

Nihao!
Rubriken stämmer in bra på vad jag har gjort idag, haha! Jag var piggare när jag vaknade imorse, vilket var härligt. Min surdeg, som jag nu börjar mata morgon och kväll, har börjat bubbla och växa! Vi satt alla och pratade rätt länge imorse och bara umgicks medans vi drack morgonkaffet. Det är så mysigt när man ibland bara kan ta det lugnt och sitta och prata medans man vaknar till. (^  -  ^) Jag gillar långa morgnar.
 
Mitt på dagen sjönk min energinivå igen. Men tar jag tabletter så fort jag börjar känna mig dålig så går det rätt bra, därför att har jag ändå mått bättre idag. Jag och Anette sådde lite nya fröer också mitt på dagen. Så när vi har ätit första omgången med grönsaker har vi en till omgång på gång. Yummie! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
En snabb bild jag tog i trädgården, med mobilen, när solen börjat gå ner bakom trädtopparna.
 

Vi försökte tända en av våra fyra stora högar med grenar på eftermiddagen för att ha en stor brasa. Men det är fortfarande för blött, så vi lär nog få vänta tills våren. Det är tur att vi har gott om platts så ingen av högarna stör speciellt mycket. (^_-)
 
Jag gick in och tog en dusch istället och sen myste vi i vardagsrummet medan vi kollade på naturfilmer,
bland annat en med Nigel Marven. (^_^)
 
Det har varit en lugn och skön dag, det kändes som jag behövde det. (^   ^) Förhoppningsvis är förkylningen redan på bättringsvägen och kanske jag är piggare redan imorgon. Apropå imorgon så ska vi åka till fjällen där vi ska åka skidor i vinter. Vi ska prova ut pjäxor och skidor inför säsongen, som inte är långt borta nu! (⌒▽⌒) Därför ska jag nu krypa ner i sängen.
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Funny Together

Hej!
Min dumma förkylning bli inte bättre. (> . <) På morgonen är det oftast rätt okej, även om jag måste ta det lugnt när jag gör något annars blir jag yr och darrig. Men på eftermiddagarna blir det värre och verkligen jobbigt, jag klarar bara av att vara uppe tacka vare tabletterna (och för att jag inte gillar att gå och lägga mig, även om jag mår dåligt). Jag gillar inte att ta tabletter och tar dem inte förän jag verkligen måste, som nu. Jag tror febern har kommit tillbaka då jag verkligen mådde pyton nu på kvällen. Min mage var inte på min sida och jag mådde illa, vilket är ett tecken på att jag har feber. Så det är bara till att knapra tabletter tills det blir bättre.
 
Men nu ska jag sluta klaga på min dumma förkylning, haha! Det kan inte vara roligt att lyssna på. (๑>ᴗ<๑) Imorse mådde jag som sagt hyffsat okej så jag hjälpte Anette plantera om några plantor som vuxit ur sina krukor. Vi hade otur då en av våra skjutdörrar hoppa ur spåren. Vi ställde den åt sidan men sen kom en vind och välte hela dörren så glaset gick sönder. Vi är därför utan dörr in till vardagsrummet för tillfället, vilket inte känns så bra eftersom vi har frost på nätterna. Vi har fixat det provisoriskt med tjock-plast och silvertejp. Sen har vi hängt de tjocka gardinerna för på insidan så det ska förhoppningsvis gå bra fram tills vi kan kontakta en glasmästare som kan fixa det. 
 
 
 
 
Arkivbild på mig och Caelan innan vi åkte hemifrån förra fredagen..
 
 
Jag och Anette åkte in till Feilding en snabbis mitt på dagen. Främst för att köpa silvertejp, men det var lite andra ärenden vi också behövde göra. Bland annat köpa mjöl då jag har gjort en start till en surdeg som måste matas. (^    ^) Förhoppningsvis kommer jag kunna baka surdegsbröd framöver. 
 
 
Nu har vi precis kollat på Frozen. Den är så bra, jag tröttnar aldrig på den filmen! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag mår bättre igen efter att jag tog en tablett innan vi började kolla på filmen och sen fick lite mat i magen. Så jag ska passa på att försöka lägga mig medans jag fortfarande mår okej. 
 
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


Cold, Warm, Cold

Hi!
Min förkylning som jag haft de senaste dagarna blir inget bättre, snarare tvärtom. Nu när jag kommit "hem" och slapnar av igen har det brytit ut ännu mer. Jag har därför känt mig trött och hängig hela dagen. På eftermiddagen mådde jag inte bra alls; mådde illa och hade huvuvärk samtidigt som jag blev yr när jag gjorde för mycket. Det var tråkigt eftersom familjen gick ut och red. Det såg så härligt ut eftersom solen skén och det var härligt väder ute. Men, men, är man sjuk så är man. Jag kan iaf vara glad att jag lyckades ta mig igenom resan utan att bli allt för dålig innan jag kom hem. (^_-) Och jag fick gjort lite imorse (när jag fortfarande mådde rätt okej, även om jag fick göra allt i ett lugnare tempo och vila imellan) så som att städa undan disken i köket, vattna växthusen och i trädgården och hämta lite ved från vedskjulet. 
 
 
 
Arkivbild från i tisdags, innan jag åkte till Hobbiton. 
En bättre bild så ni kan se min nya byxdress och blus från Peachy Amo.
Jag älskar hela sättet!
 
 

När jag vaknade imorse var det väldigt kallt och när jag tittade ut såg jag att det var frost. Men senare under dagen när solen kommit fram blev det varmt. Det är som i början på den svenska våren, när man fortfarande kan ha frost nätter men kan gå i långarmat utan jacka mitt på dagen. Så detta är den Nya Zeeländska vintern, det ska jag nog överleva haha! 
 
Men nu ska jag krypa ner under mitt varma täcke och sova. Förhoppningsvis kanske jag mår bättre imorgon.
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Bye Rotorua

Hi!
Jag hade en lugn morgon på hotellet och åt frukost medans jag tittade ut över Te Puias geotermiska område och underbara natur. Sen gick jag ner, checkade ut och styrde stegen mot centrum. Vägen kändes konstigt nog inte lika lång idag som den gjort de andra dagarna, kanske var det för att solen skén och jag hade gott om tid så jag behövde inte stressa. (^    ^)
 
När jag kom till centrum var det fortfarande över två timmar kvar tills bussen mot Feilding skulle gå, så jag strosade runt på gatorna. Jag drack morgon-kaffe på starbucks (igen) då jag inte såg något annat för tillfället och var väldigt kaffe-törstig. Sen gick jag runt lite till innan jag gick till ett annat café där jag åt en väldigt god choklad- och kolakaka. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Jag vet; jag kan inte motstå att äta kakor, kondisbitar, bakelser eller något annat gott när jag är på café. Men jag tror det kommer med bakintresset, man måste tycka om att äta det också och inte bara baka. Och när jag är på café hämtar jag insperation och testar nya smaker. 
 
 
Bussresan hem var lång, men gick bra. Jag kände igen många av platserna vi passerade vilket var väldigt roligt!
 
 
 
Rua Pehu, som vi kommer åka skidor på i vinter!
 
 
 
Anette hämtade mig i Feilding och vi åkte "hem". Det var väldigt skönt att få komma "hem" (mitt Nya Zeeländska hem). Jag har saknat det, alla djuren och såklart familjen. Caelan blev väldigt glad när jag kom och ville inte släppa taget om mig, haha! Han är så söt.
 
Nu har jag packat upp det mesta och ska snart lägga mig i min mjuka sköna säng och sova. Det ska bli så skönt att få sova i sitt "egna" rum igen. (^   ^) Men först ska jag se om mamma vill prata något med mig (och om hon kan förståss).
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Te Puia

Kia Ora!
Jag gick upp tidigt imorse och lämnade hotellet medans solen höll på att gå upp. Jag tog min väska och rullade mot mitt nästa hotell. Påvägen stannade jag till på Starbucks och åt frukost, jag är helt förälskad i deras nya smak Caramel Praline Latte. (^   ^) Det var en lång promenad, ca 1 timma tog det, så jag behövde verkligen den latten innan haha! Men vädret har varit fint hela dagen så jag ska inte klaga, och jag viste att det skulle bli en lång promenad. (^_-) 
 
 
 
 
 
 
När jag kom fram lät de mig checka-in trotts att jag var tidig. Receptionisten gav mig ett rum på översta våningen (fjärde) med
utsikt mot Te Puia termiska område med bland annat Pohutu Geyser. Det är verkligen hur vackert som helst,
jag tror detta är den bästa utsikten jag någonsin haft!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt från balkongen. I skuggan på bilden är det bubblande lera. 
Där det är massor av ånga är geysern. 
 
 
När jag bokade viste jag att Te Puia låg nära hotellet, men jag visste inte att det var så nära. Så jag kunde ta det lugnt på rummet en stund innan jag gick över till Te Puia, mitt fjärde äventyr i the Middle Earth Trilogy. Där fick jag först vara med på en cermoni där maori personer uppträde med olika danser och sånger. Det var verkligen häftigt!
 
 
Alla samlades framför ingången. Maori krigare kom sen ut och gjorde flera hälsningar med en från publiken som valts ut innan att bli vår ledare. Sen gick vi in i mötes huset.
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar utsmyckningarna de hade i taket!
 
 
 
När cermonin var klar mötte jag upp min guide. Det var bara jag som skulle göra en steambox upplevelse och guidad tur så jag fick guiden helt för mig själv. (^  -  ^)y Det blev en VIP tur för mig, haha! Först gick vi till restaurangen där jag fick plocka ihop en egen liten box med den maten jag ville ha. Där fanns kyckling, kumara (sötpotatis), vanlig potatis, pumpa, majskolvar, kål och "breadcrumble". Vi lämnade våra små paket i en korg och gick sedan för att börja den guidade turen runt hela området. 
 
Naturen här är verkligen helt otrolig! Det är så vackert och de geotermiska områdena med bubblande lera, kokande vatten och ånga gör det hela magiskt.
 
 
Vi började i en uppbyggd maori by där jag fick veta mer om hur de bodde.
 
 
 
Om man ser ett hus ovanför marken vet man att det är deras matförråd.
Det fanns inga marklevande djur på Nya Zeeland innan europerna kom hit, 
bara fåglar. Så det var inte för att hålla maten borta från djuren, utan för att hålla fukt och väta borta.
Den lilla dörren man skymtar på framsidan var för att kunna lufta förrådet, inte för att gå in.
Ingången var ett hål mitt under förrådet.
 
 
 
 
Detta är ett traditionellt sätt som de tillagade maten på, framför allt kött. 
De grävde en grop och la pinnar över och på allt la de lavastenar. 
De tände sedan eld på pinnarna som rasade ner i hålet med stenarna över.
Stenarna värmdes upp av hettan. Anledningen till varför det är lavastenar är för att vanlig sten skulle
sprängts om man värmde upp dem så mycket. När det brunnit i ca tre timmar la de ner korgar med maten.
Det som tog längst tid att tillaga låg längst ner och det som tog kortast tid låg längst upp.
Man täckte korgarna med rena linnedukar och sen en jutesäck över det.
När allt firats ner i gropen täckte man över allt med jord och lät det tillagas i yttligare tre timmar.
 
 
 
En traditionell kanot, detta var en liten för ungefär trettio maorikrigare.
I fören är havets gud och i aktern är vindens gud.
 
 
Jag fick också gå in och kolla i skolan de har för att rista i trä.
Det är bara killar som har maori i släkten som får gå på den skolan.
De går där i tre år innan de anses var färdiglärda.
 
 
 
 
 
 
 
Manuka som har helande egenskaper, lite som aloe vera.
Har man ett sår kan man gnugga in några blad och det kommer läka.
Nya Zeeland är känd för sin manuka honung som är väldigt nyttig och har antibakteriella egenskaper.
 
 
Pohutu Geyser som är den största aktiva geysern på södra jordklotet. 
Den kan nå upp till 30 meter upp i luften.
 
 
 
 
"Berget" geysern är på är uppbyggt av mineralerna geysern sprutar upp. En decimeter tar flera år att bygga upp
vilket betyder att det här är flera tusen år gammalt.
 
 
 
 
Bubblande lera. När det är fint väder bildas de små topparna med bubblande lera i mitten.
När det regnar slätas ytan ut.
 
 
 
Vår lunch firades ner i lådan ni ser på bilden. 
Lådan är byggd runt ett hål där varm ånga kommer upp.
Korgarna firas ner med samma princip som när man grävde ett hål med de varma stenarna;
Först lägger de rena linnedukar över och sen en jutesäck. 
 
 
 
Min lunch, yummie! Vi avslutade vår tur med att äta tillsammans ute i solen. 
Maten fick verkligen en god och ren smak, man kände verkligen alla smakerna från grönsakerna 
och de fick en härlig konsistens.
 
 
 
Vid ingången/utgången finns en ring av figurer utkarvade ur trä. De smyboliserar maori trons 12 gudar. Varje element har en egen gud;
t.ex. vattnets gud, skogens gud, eldens gud, blixtens gud osv. 
Stenen i mitten är av pounamu (greenstone) som är väldigt viktigt för maorier.
Förr hade de inga ädelstenar, diamanter eller annat utan alla utsmyckningar, vapen och smycken
var gjorda av pounamu.
Man placerade även en stor pounamu i mitten på viktiga platser, som här.
Man la den då på en annan sten med vatten runt omkring (det forsar vatten runt stenen på bilden med).
När man gick förbi tog man vatten och smekte stenen med det för att få tur.
Jag fick också gör det för att få tur med mig på alla mina resor runt om på Nya Zeeland.
 
 
 
 
 
 
Det var verkligen en fantastisk upplevelse och väldigt intressant allt jag fick lära mig. 
 
 
Jag gick tillbaka till hotellet efteråt och lämnade av lite saker innan jag promenerade in mot centrum. Jag behövde handla lite mat så jag har kvällsmat och frukost. Jag gick även in en snabbis på theWarehouse, kunde inte låta bli haha! (^   ^)
 
När jag kom tillbaka till hotellet var jag helt slut efter att ha promenerat hela dagen, bara promenaden in till centrum tog över 30 min en väg.
Så jag tappade upp ett varmt bad vilket var otroligt härligt och avslappnande. Jag tror nästan jag hade kunnat somna i det varma härliga vattnet. (^_^) 
 
Snart ska jag krypa ner i sängen och sova. Imorgon åker jag tillbaka till Feilding där familjen hämtar mig. Tillbaka till det härliga livet på landet med alla djuren och den härliga naturen. Det ska bli rätt skönt faktiskt, särskilt eftersom min förkylning inte har blivit bättre. Jag går runt och snorar och börjar få ont i bihålorna. Men det har verkligen varit en fantastiskt rolig resa jag gjort de här dagarna! Något jag kommer leva på länge.
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Hobbiton

Hej!
Imorse lämnade jag Hamilton och styrde stegen om Rotorua. Bussresan gick bra och det var inte svårt att hitta hotellet från busshållplatsen. Även in-checkningen gick smidigt och jag fick lov att checka-in när jag kom, även om jag var tidig. Så jag gick upp på rummet och fick lämnat alla saker och fått lite mat i magen. (^    ^) Hotellrummet är väldigt fräscht och fint. Det känns väldigt lyxigt då jag har två dubbelsängar och en egen toalett alldeles för mig själv.
 
 
 
 
 
 
Efter att ha tagit det lugnt en lite stund promenerade jag ner till hotellet som ligger precis bakom. Vid deras entre blev jag sen upphämtad av bussen som tog mig till Hobbiton! o(^   -   ^)o
 
Hobbiton var jättemysigt och gulligt. Jag hade en väldig tur med vädret. När vi anlände med bussen öste regnet ner men när vi klev av och påbörjade vår tur så slutade det regna. När turen sen var klar och vi klev på bussen började det regna ingen, haha! 
 
Just att man går en guidad tur är för att de är rädda om Hobbiton och vill bevara det så bra som möjligt. De vill därför inte att besökare går runt själva. Jag tycker det var bra också för att det var väldigt intressant att höra om alla små detaljer som man inte äns tänker på i filmen. T.ex. är plommonträden i filmen igentligen äpple- och päronträd för att de ska ha rätt storlek i gemförelse med en hobbit. Innan inspelningen plockade de alla frukterna och bladen för att sedan sätta dit konstgjorda plommon och blad. Villket jobb!
 
 
Här kommer bilder från min dag i hobbitarnas hemland:
 
 
Vägen som Gandalf kom med häst och vagn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Party trädet". Under detta trädet firade de Bilbos 111 födelsedag. 
 
 
 
Välkomna in!
Jag skojar bara. De flesta dörrarna leder ingenstans.
Vissa av dörrarna har bara ett litet utrymme bakom så de kunde filma från insidan och ut.
Alla innomhus sener gjordes i en studio.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Känner ni igen den här grinden?
 
 
 
Den leder till  Bilbo och Frodo Baggins hobbit-hål.
 
 
 
Trädet ovanför huset är helt konstgjort.
Löven är fastvirade ett och ett. När de var klara med jobbet var inte Peter Jackson (regisören) nöjd,
det var fel grön färg på löven. Så då fick de spray-måla varje löv, vart för sig.
Som sagt, det är mycket detaljer bakom de här filmerna.
 
 
 
Den gula dörren tillhör Samwise Gamgees, Sams, hus. 
Visste ni att i senen när man ser Sams dotter komma springandes mot honom 
så är det Sean Astins (som spelar Sam) riktiga dotter.
Och barnet som Rosie bär på är Sarah McLeods (som spelar Rosie) riktiga barn också.
 
 
 
 
Sam och Rosies hus.
 
 
 
Green Dragon
 
 
 
 
 
Green Dragon
 
 
 
 
Inne i Green Dragon.
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick alla en gratis dryck om vi ville.
Det ända alkoholfria alternativet var "ginger ale". 
Det var rätt gott men jag är inte ett stort fan av kolsyra så jag kunde inte dricka upp allt.
 
 
 
 
 
Pickles; the Hobbiton cat.
Enligt guiden är Pickles en av de mest fotograferade katterna i världen.
 
 
 
 
  
 
Det var en mysig dag i Hobbiton. Bussen släppte av mig direkt utanför hotellet så jag gick upp på rummet med en gång. Jag är rätt trött efter en lång dag och ska strax borsta tänderna och lägga mig för att sova. 
 
Imorgon ska jag byta till ett annat hotell och sen ska jag på mitt tredje och sista äventyr från the Middle Earth Trilogy.
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Waitomo Black Water Rafting

Hi!
Jag hade en rätt lugn och skön morgon hemma hos Doris. Vi åt frukost tillsammans innan hon åkte till jobbet. Jag lämnade lägenheten inte så långt därefter för att promenera in till busstationen. Det tog inte lång tid att gå och det var soligt ute så det var rätt härligt. (^   ^)
 
Bussen tog mig till Waitomo där mitt första äventyr från the Middle Earth Trilogy (paketet som jag bokat) började; Black Water Rafting genom Black Labyrinth. Jag har varit under marken större delen av dagen och vandrat genom grottor och tunnlar med vatten som forsar genom dem och där det i taken var fullt av lysmaskar. Ibland var vattnet så djupt att vi flöt omkring i stora runda "badringar". På vissa ställen släckte vi då våra pannlampor och flöt runt och bara tittade på alla lysmaskarna som lös uppe i taket. Vår guide var bra på att sjunga så han sjöng ofta när vi gjorde det vilket gav det hela en magisk stämning. 
 
Guiden hade en kamera med sig så efter turen kunde man köpa ett minneskort med bilderna han tagit. Det är svårt att förklara hur fantastiskt vackert det var i grottorna, så här kommer några bilder så ni kan få en liten bild av hur det var. 
 
 
 
Vi hade tur i vår grupp för vi var bara 4 stycken.
Vanligtvis brukar man vara 12, men 8 personer var väldigt försenade
vilket gjorde att de fick gå i en senare grupp.
Vi fick därför en guide och en "medhjälpare" för fyra personer vilket var lyxigt.
 
 
 
Här har vi precis tränat på att hoppa baklänges, med ringen bakom oss och landa i vattnet utan att ramla ur ringen. 
Detta var för att vi senare gjorde det vid flera vattenfall (små vattenfall) i grottorna.
 
 
 
 
 
Detta var ända bilden med lysmaskarna.
Det var vanligtvis fler och de lös mycket klarare, som små stjärnor i taket.
Det är lysmaskarnas bajs som lyser, och inte själva masken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ibland var passagerna väldigt trånga och
på vissa ställen fick man ligga ner och ha huvudet mellan vattenytan och berget/taket och dra sig fram.
Det var lite halvläskigt eftersom man nästan var tvungen att ha huvudet under vattnet för att komma fram, 
det var inte mycket luft mellan vattnet och berget. Men det gick bra!
Efter att ha gjort det en gång var det inte så svårt sen. (^ _ -)
 
 
 
Man känner sig verkligen vacker i våtdräkten, hjälmen och man är alldeles dyngsur.
Men man glömde det rätt snabbt, för det var så vackert runtomkring
och spännande att ta sig fram. Man vet aldrig vad nästa "hinder" är.
 
 
 
Jag ser ljuset!
 
 
 
 
 
Vi gjorde det!
 
 
Eftersom vi bara var fyra personer gick allting mycket snabbare. Så istället för att gå tillbaka till stället bilen hämta upp oss på, åkte vi kana ner i floden och guppade runt på ringarna. När vi kom till bryggan hade vi fortfarande tid kvar så alla gjorde olika sorters roliga hopp ner i vattnet med ringen. (^_^) Det var verkligen en helt fantastisk upplevelse att få spendera dagen nere i grottorna, något som jag måste göra om! Det finns fler grottor än bara Black Labyrinth så det finns mer för mig att upptäcka! Det är som en helt annan värld där nere och man glömmer allt annat. Jorden är verkligen en helt fantastisk plats!
 
 
Mycket mer har jag inte hunnit med idag. Vi var nere i grottorna i ca 3 timmar. Sen hade jag två timmar som jag väntade på bussen. Jag passade på att äta lite och tog en promenad. 
 
 
Nu sitter jag i Doris lägenhet, hon är inte hemma ännu men ska komma hem vilken sekund som helst. Imorgon börjar mitt andra äventyr, då jag lämnar Hamilton och åker mot Rotorua. (^   ^,)
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


In Hamilton

Moshi Moshi!
Vi tog det rätt lugn imorse och åt en god frukost med massor av frukt hemma hos familjen vi bodde hos. De är verkligen super trevliga och lätta människor. (^   ^,) Sen gav vi av oss av, lämnade Auckland och började resan mot Hamilton.
 
 
En vy på en del av Auckland taget med min mobil från bilen. 
 

Geoff mådde fortfarande inte bra, vilket inte alls är likt honom eftersom han väldigt sällan blir sjuk. Vi åkte därför till vårdcentralen det första vi gjorde i Hamilton. Där mötte vi upp Doris, som jag ska bo hos i två nätter. Vi flyttade över mina väskor till hennes bil så hon sen kunde åka vidare. Jag stannade kvar en stund med de andra men begav mig sedan iväg för att promenera runt i Hamilton city. Jag fick senare veta att Geoff förmodligen har influensa och han har fått antibiotika, så han kommer förhoppningsvis bli bra snart igen. 
 
Jag spenderade mesta delen av dagen av att vandra runt på Hamiltons gator och lära känna staden lite. Jag gick till några olika affärer för att leta efter regnjacka och ett par snygga skor som kan tåla lite vatten (just nu går jag runt i ballerina skor som inte tål vatten så bra). Jag har ännu inte hittat något jag gillar till rätt pris så jag tror jag får ta en titt på pålitliga ebay som alltid har något jag tycker om. (^  _  -)
 
 
Jag idag. (^   ^)y
Leggings: Sheinside
Top: Jay Jay's (köpt på Nya Zeeland)
 
 
 
På eftermiddagen mötte Doris upp mig. Planen var att vi skulle ta en promenad runt en sjö som hon brukar promenara runt, men regnet verkligen öste ner. Vi gick därför och kollade i några fler butiker som hon kände till och sen gick vi till ett café och fikade. Jag åt en väldigt god morotskaka, vilket jag har varit sugen på i flera dagar nu. Sen åkte vi och handlade lite matvaror innan vi åkte hem till Doris lägenhet. Doris är så snäll, hon ville att jag skulle följa med och handla så jag kunde köpa vad jag ville ha i matväg. Sen betalade hon allt också, vilket jag verkligen inte hade räknat med. (O.o) Det är verkligen jättesnällt av henne! 
 
Vi har suttit och prata, skrattat och umgåtts nu på kvällen medans vi åt kvällsmat. Jag tror inte det kommer vara några problem att stanna hos henne, hon är väldigt snäll och enkel att prata med. 
 
Nu ska jag strax försöka lägga mig och sova. Imorgon ska jag upp och åka till Waitomo. Vad jag hittar på där får ni läsa om imorgon, men ni som känner till Nya Zeeland kan nog gissa er tilll redan. (^_-)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Orakei Korako

Hello!
Imorse gick vi upp tidigt igen. Efter att ha ätit frukost packade vi ihop snabbt och forsatte vår resa. (^   ^)
 
Först åkte vi till Orakei Korako (The Glittering Place of Adorning) Geothermal Attraction. Det är som ni hör på namnet ett geotermiskt område med kokande hett vatten, geisrar och kokande lera. Det var väldigt häftigt och vackert, mycket tackvare att det har byggt hela gången så den smälter in med naturen. Vädret var småkyligt och det regnade lätt, så vi var de ända människorna där som också bidrog till att det blev mer av en naturupplevelse.
 
Det är svårt att förklara den underliga och mystiska skönheten i landskapet. Därför kommer här en bomb av bilder, för bilder säger mer än ord.
 
 
För att ta sig dit fick vi åka med en liten båt över floden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bubble, bubble...
 
 
 
 Jag har fått låna en jacka av Anette då jag inte hade med mig någon bra
och inte lyckats hitta någon som jag gillar till ett bra pris.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ruatapu (Twice Blessed) Cave, med Waiwhakaata (Pool of Mirrors) i botten.
Detta var en viktig plats för Maori kvinnorna, männen var inte tillåtna att gå dit. 
De gick dit vid speciella tillfällen som t.ex. när de skulle föda eller inför ett bröllop.
I början av 1900-talet höll man en cermoni som öppnade upp så männen också är tillåtna att komma dit.
 
 
 
 
 
Kokande lera, väldigt varmt då lera har en kokpunkt mycket högre än vatten.
Kisel, som finns i lera, har en kokpunkt på 3265°C.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha vandrat hela spåret runt åkte vi vidare mot Hamilton. Där mötte vi upp med Doris, en vän till Anette, och åt lunch på en indisk restaurang. Det hade börjat regna mer, men vi fortsatte med våra planer på att gå till zoot. Vistelsen blev tyvärr kort, då de flesta av djuren höll sig inomhus eller gömde sig undan regnet (jag hade lite föraningar om det innan vi kom dit). Även vi själva var blöta och frusna så vi gick inte långt innan vi ändrade oss och gick tillbaka. 
 
Istället åkte vi hem till Doris och värmde oss. Vi gjorde oss även iordning för släktkalaset som vi skulle på i Auckland senare. Vistelsen i Hamilton blev inte så lång, men jag ska tillbaka dit imorgon och kommer bo hos Doris tills på tisdag. (^ ^)
 
 
Caelan har åkt på förkylningen som går runt i familjen nu. Geoff är fortfarande rätt krasslig också. Under bilresan till Auckland (där släktkalaset skulle va) blev Caelan sämre och fick feber. När vi kom till festen var han fortfarande väldigt hängig och ville verkligen inte vara där. Eftersom Geoff också inte kände sig så bra åkte vi därifrån rätt snabbt igen, efter att ha hälsat på alla. Även om jag sett fram imot festen gjorde det inget att vi åkte tidigt, jag mådde inte jättebra heller. Jag har varit lite orolig i magen, den har kännts sur och jag har mått illa imellanåt. Jag börjar nästan undra om jag börjat få magkatarr, som jag har en tendens till att få rätt lätt. Som tur är har jag medicin med för det så jag tog en tablett och mådde bättre lite senare. 
 
Nu är vi hemma hos Anettes förra chef som bor i Auckland med sin man och sin dotter. Vi kommer sova här inatt, vilket är toppen! De är verkligen jättesnälla och bad oss komma även om vi inte är helt friska. De hade även gjort middag när vi kom, en gryta för att det skulle vara lättare att äta. De har ett stort hus så det finns gott om rum för oss också. (^_^)
 
Jag börjar bli trött och ska lägga mig alldeles strax. Imorgon bär det av mot Hamilton igen. (^_-)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Lake Taupo

Kia Ora!
Nu sitter jag på vårt motell vid Lake Taupo. Vi åkte strax innan åtta imorse, med bilen fullpackad för denna helgen. (^    ^) Jag tycker verkligen det är så mysigt att gå upp tidigt och åka iväg full av förväntan. 
 
Första stoppet gjorde vid en utsikt som inte låg långt hemifrån. Det var väldigt vackert i morgonljuset, landskapet är helt otroligt här.
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha tagit lite bilder åkte vi vidare. Nästa stopp var i Taihape. Där kollade vi i några olika affärer för att se om vi kunde hitta några billiga vinterkläder eller regnjackor. Tyvärr fanns det inte så mycket, men det var mysigt att gå runt och kolla. Vi gick även in på ett café för kaffe.
 
 
Jag, Anette, Geoff och Caelan.
 
 
 
Taihape är känt som "gummistövlarnas-huvudstad" i Nya Zeeland,
men staden är väldigt liten och kan mer kallas för by.
 
 

Sen gjorde vi inga fler stopp innan vi kom till Lake Taupo, det var inte så långt dit. (^   -   ^) Motellet är fräscht och fint, så vi gjorde ett bra jobb när vi valde det. När vi fått plockat in allt och kommit till rätta tog jag, Anette och Caelan en promenad ner till centrum.
 
 
I bakgrunden kan man se fjället, Rua Pehu, vi kommer åka skidor på i vinter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Först fick Caelan leka lite på en lekplats innan vi gick till en 4D adventure biograf! Det var rätt häftigt med sätena som rörde sig, vinden och vattnet som sprutade på oss. Vi fick vara med om gummibåtar som åkte längst forsar, skydiving, helikopter färd och jetbåt längs en flod. Men tyvärr var själva 3D på filmen inte den bästa och sätena rörde sig inte alltid i takt med filmen. Även om det var häftigt så efter en stund blev jag rätt trött av att koncentrera mig och började må lite illa, nästan blev åksjuk. Anette säger att hon också började må dåligt av den suddiga bilden och dåliga kvaliten. Men det var ändå roligt att få uppleva det. (^_-)
 
Efter filmen gick vi till motellet där Geoff hade legat och vilat för han har åkt på samma förkylning som vi andra haft (även om jag "bara" har haft febern, och inte hostat eller snörvlat). Vi fick vila lite efter filmen och få mat i magen, sen åkte vi till Huka Falls. Det är det första vattenfallet jag sätt, även om det mer var som en fors. Men det var väldigt vackert med det turkosa-blåa vattnet som strömmade fram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi åkte tillbaka stannade vi till och handlade lite, så vi har frukost och godare vatten (det som finns i kranen smakar inget vidare). Nu sitter vi och kollar på Vi på Saltkråkan; Tjorven, Båtsman och Moses. De är för söta, jag verkligen älskar Astrid Lindgrens filmer! 
 
Imorgon ska vi till en annan sevärdighet innan vi åker vidare mot Hamilton. (^_^) Vi hörs mer då!
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


In the Kitchen all day long

Moshi Moshi!
Jag har mått bättre idag och varit piggare igen. Det är tur eftersom vi ska åka iväg imorgon. Jag har därför tillbringat dagen i köket med att baka och förbereda mat inför resan. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag har bland annat gjort en mannagrynspudding, mängder med gifflar, fisk i citron, kokat bönor och satt en bröddeg. Bröddegen tyckte jag inte jäste så bra så jag hade inte tänkt baka ut den, klockan var ändå mycket och det kändes meningslöst att ställa mig i köket igen så sent på kvällen för att baka ut ett bröd som kanske ändå inte kommer gå att äta. Geoff ville ändå testa och ställde sig nu på kvällen och började baka ut det iaf. Förhoppningsvis blir brödet okej, han sa att han tycker det ser ut som det jäst lite iaf. 
 
Det här med jäst är rätt "svårt" här på Nya Zeeland. Jag vet inte om jag nämnt det förut men de har bara torrjäst, färsk jäst går inte att få tag på. Alla recept jag använder mig av måste jag därför försöka göra om och nästan testa mig fram. Jag har börjat lära mig hur jag ska göra och har ännu inte misslyckats. Men jäsen jag använde idag var jag osäker på om den var för gammal eller inte. Förmodligen var den inte den bästa eftersom brödet normalt jäser dubbelt så mycket än vad det gjorde nu. Det är svårt att se på torrjäst om den är för gammal eller inte, bäst före datumet går inte att lita på för jästen kan ha "dött" innan bäst före datumet gått ut. Det är ofarligt att använde det men degen kommer inte jäsa. 
 
På eftermiddagen, mitt i bakandet, tog jag en paus för att åka med till Apiti och kolla på savmparna de forskar om. Det var rätt intressant, men tyvärr verkar det inte finnas mycket ätbara svampar på Nya Zeeland vilket gjorde det hela lite mindre intressant. Men det var roligt att kolla på alla olika svampar de hittat. (◠‿◠)
 
 
 
Jag tyckte denna var så fin, den ser nästan ut som en korall. 
 
 

Imorgon åker vi som sagt iväg, tjohoo!! o(〃^▽^〃)o  Imorgon bär resan av mot Lake Taupo. Vi kommer även försöka göra regelbundna stopp och se om vi hittar olika sevärdigheter. Vi har även två ställen vi planerat att åka till i Taupo, men jag vill inte avslöja något ännu utan berättar mer om det imorgon. Jag har min iPad och dator med mig och jag fixade ju för ett tag sen så jag har internett på iPaden. Därför kommer jag kunna blogga även när vi är iväg. 
 
Men nu ska jag fortsätta packa det sista och sen krypa ner i sängen. Vi ska försöka komma iväg tidigt så vi hinner med så mycket som möjligt. 
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


No Coffee treath

Hello!
Ibland är det bra när jag kan få skriva av mig på bloggen, som jag gjorde lite igår. Jag var tveksam först eftersom jag vet att Anette läser min blogg och jag vill verkligen inte klaga eller verka gnällig. Men ibland är det lättare för mig att uttrycka mig här på bloggen, utan att det ska låta fel, och det kändes ändå som att det kan vara en bra grej att veta om mig. Därför kändes det okej att publicerade det.
 
Imorse hade vi därför "the talk" som jag var lite beredd på, haha! Jag ska ta det lugnt annars hotar de med att dra in på kaffet, hihi! Efter en lång frukost började jag plocka undan lite i köket, i ett lugnt tempo. Geoff var på mig några gånger och sa "is this you taking it easie" och "I'm watching you". Jag tyckte jag tog det lugn, jag bara små pillade i köket eftersom jag var uttråkad och ville ha något att göra.
Tillslut kom han och sa att han nu kunde tvinga mig att sluta för vi skulle åka till Apiti och kolla vad forskarna där har hittat för svampar runtomkring. (。^‿^。)
 
Vi kom precis i slutet av morgonfikat så vi gick och tog varsin kopp med varm dricka, för min del kaffe, och kaka för att sedan gå och sätta oss på en bänk. Vi kollade på schemat som vi också fick och tydligen var det massor av olika föreläsningar. Vi lyssnade på en föreläsning om manuka honungen, men man förstod inte jättemycket för föreläsaren bröt väldigt mycket på spanska. Vi trode ju att vi skulle få veta mer om svamparna så vi bestämde att åka hem igen och komma vid rätt tidpunkt imorgon istället. 
 
Innan vi åkte hem visade Caelan och Anette oss Caelans skola.
 
 
 
 
Odlingar som barnen tar hand om.
 
 
 
Fler odlingar. Jag tycker det var väldigt smart, och fint, att odla i gamla däck.
 
 
Det är 26 elever totalt på hela skolan så den är rätt liten. Men de har ett otroligt härligt lärosätt. Det finns två "klasser", en för de yngre och en för de äldre. I Caelans klass hade de en tavla med ett slags schema/att göra lista för vad varje barn ska göra under dagen. När de har gjort något kryssar de för den uppgiften på tavlan. Barnen får alltså bestämma själva när de ska göra vad, bara de ser till att göra allt under dagen. (^   ^) Jag tycker det låter som ett väldigt bra system!
 
Efter rundturen åkte vi hem och jag och Amber hade fått i uppgift från Anette att kolla på en film. (。-‿◕。) Jag har kännt mig lite hängig idag med så jag sa inte imot. Vi kollade på About a Boy, som jag sett tidigare men tycker är rätt bra. Hugh Grant, vars filmer jag tycker rätt bra om, spelar en av huvudrollerna.
 
Jag fortsatte sen dagen med att ta det lugnt, boka de sista bussarna inför nästa vecka och läste lite. Jag har varit rätt trött idag, men blir så lätt uttråkad. Jag var väldigt sugen på att städa lite lugnt men hejdade mig då det nog inte var en så bra idé eftersom jag kände mig lite yr imellanåt. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon och känslan av att ha huvudet fullt av bomull är borta.
 
 
Men nu börjar klockan bli mycket och jag ska krypa ner i sängen.
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Listen...

Hej!
Jag har drömt så mycket konstigt de senaste nätterna, det har varit så verkligt. Men jag har verkligen sovit som en björnunge som gått i idé. När jag vaknat till ibland (vilket brukar hända nån gång per natt) har jag ändå inte kännt mig jättebra. Inatt var det likadant men då vaknade jag och visste knappt vart jag var, var svettig men frös ändå. Jag tror jag är/håller på att bli sjuk. (> . <)
 
Det värsta är att när jag blir sjuk drar det gärna ut på det, så jag är små-febrig men det bryter aldrig riktigt ut. Därför har jag bara skakat av mig det de tillfällen jag känt mig trött och fortsatt jobba. Men idag kände jag verkligen av det, jag hjälpte till att plantera det andra mandelträdet och när jag kom in kände jag mig alldeles darrig. Jag måste bli bättre på att lyssna på min kropp och inte få så dåligt samvete över när jag inte mår bra. Det är svårt för mig att sluta jobba/hjälpa till och bara sätta mig någonstans och göra ingenting. Även om jag är trött och kanske helst hade velat kolla på film efter film så får jag dåligt samvete för att jag gör ingen nytta. Något jag behöver träna på med andra ord. Lite stolt är jag för att jag idag faktiskt gick in på mitt rum mitt på dagen och vilade ett tag, även om jag även då hade dåligt samvete. Nästa vecka kommer jag ju ha ledigt i flera dagar så det känns så dumt att bli sjuk nu när jag hade velat jobba och hjälpa till för att "förtjäna" att ha ledigt. Jag vet att jag borde inte känna så, man kan ju inte hjälpa att man blir sjuk. Det är bara min dumma hjärna som tänker väldigt dumt ibland...
 
Aja, imorse som sagt så ignorerade jag tröttheten och mådde rätt okej så jag fick slängt ihop ett bröd efter frukosten. När brödet jäste hjälpte jag till att plantera det sista mandelträdet för att sedan gå in och göra en mannagrynspudding till lunch. Så jag har fått gjort lite idag iaf. (^    ^)
 
 
 
Arkivbild, tagen inne i Feilding.
En av de kinesiska restaurangerna har denna häftiga 3D-origami krukan i sitt fönster.
 

Efter lunch letade jag och Anette reda på ett ställe att bo på inne i Taupo. Det var inte det lättaste men jag tror det blir bra det vi tillslut hittade. Vi kommer ju trotts allt bara stanna där en natt. (^_-)  När vi var klara satte vi på en film, Landet för länge sedan, och sen gick jag in på mitt rum och vilade. 
 
Det hjälpte att få vila en stund så jag gick ut och hjälpte till med middagen senare när Geoff kommit hem. Vi gjorde det enkelt idag, jag kokade surimi i en sås jag slängde ihop med hjälp av tomat och en mexikansk mild chilisås. Jag tycker det blev väldigt gott, nästan som en sweet chilisås, och jag älskar ju surimi! *.⋆꒰  ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀  ꒱໊⋆.*
 
 
Nu är jag på rummet igen, tyckte det var en bra idé att försöka lägga mig rätt tidigt idag. Förhoppningsvis kanske den här "febern" inte blir så farlig och jag mår bättre redan imorgon. I vilket fall som helst ska jag strax krypa ner under täcket och läsa. (▰˘◡˘▰)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Booking & Planing

Hi!
Vi satt och försökte planera vår kommande trip till Auckland imorse. Vi åker ju på fredag! (*⌒∇⌒*) Tanken är att vi ska stanna vid Lake Taupo på fredagen, se oss omkring och stanna där någonstans över natten. På lördagen planerar vi att åka till Hamilton och gå till Hamiltons Zoo. o(^▽^)o Senare på lördagen är det släktkalaset uppe i Auckland, och vi vet ännu inte vart vi ska stanna natten mellan lördag och söndag. 
 
På söndagen släpper familjen av mig i Hamilton. Jag kommer på tisdagen åka vidare från Hamilton till Rotorua där jag kommer stanna tills på torsdagen. Ett paket med olika "äventyr" som jag bokat kallas för Middle-Earth Trilogy. Där ingår black water rafting i Waitomo och en tur i glowworm caves, guidad tur i Hobbiton och ett besök till Te Puia; en maori by där jag kommer se en välkomscermoni och sen få vara med på en "steambox" lunch. Det ska bli så roligt! (^   ^)
 
Det roligaste är att familjen låter mig vara med och bestämma vart jag tycker det hade varit roligt att stanna och vad jag vill se. Så de dagarna vi reser tillsammans kommer vi försöka åka till lite olika sevärdigheter. Det är verkligen jätteroligt att jag också blir involverad i det hela! Det kunde lika gärna varit så att jag bara följde med och fick "hänga på". 
 
 
Efter att jag bokat lite fler bussar och en extra hotellövernattning gick vi ut grejjade i trädgården. Jag vattnade växthusen och plockade hästbajs. Vi rensade även bort grenar från ett av valnötsträden som Geoff sågade ner igår. Det producerade inte jättemycket valnötter och skymmer solen för många andra fruktträd och hasselnötsträden så vi bestämmde att det behövde trimmas ner. Det är fortfarande en hög stam med en gren kvar så det ser rätt fint ut. Och vi har fortfarande kvar det stora valnötsträdet som producerar enorma mängder av valnötter!
 
 
 
Akriv bild på fina Pipar i fruktträdgården bakom ett äppleträd, hihi! (^    ^)
 
 
På eftermiddagen hjälptes jag och Amber åt att plantera ett mandelträd. Det blev bara ett av mandelträden som planterades idag, det andra får vänta tills imorgon. Det är svårare än man tror att gräva ett stort hål, särskilt när marken är full av sten. (๑>ᴗ<๑)
 
Två nya wwoofar kom senare på kvällen. Den här gången är det två tyska tjejer som ska stanna här och ta hand om djuren när vi åker på fredag. De verkar snälla och ser ut att ha en bra hand med djuren. (^  -  ^) De kom rätt sent så jag har inte hunnit få någon jättebra uppfattning av dem ännu, det brukar ta någon/några dagar att lära känna nya personer. 
 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa The Hobbit som jag började på häromdagen. Vad passar vell inte bättre än att läsa The Hobbit och The Lord of the Rings när jag befinner mig mitt i Middle Earth? (。 ◕‿- 。)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Feijoa

Kia Ora!
Vi började dagen med att alla hjälptes åt att städa undan lite i huset för Steff och Dess skulle komma och hälsa på. De stannade på en kaffe och vi satt och småpratade ett bra tag. Kate, Alex och Leo kom också så ett tag var vi rätt många i huset. (^    ^)
 
Kate hade med sig ingredienser så hon skulle göra våfflor, men glömde våffeljärnet hemma. Men hon gjorde väldigt gjoda scones istället som vi åt med sylt och grädde, för min del bara sylt med tanke på laktosen. ꒰ ^‿^ ꒱ Men det var iaf väldigt gott!
 
Det var så mycket runt omkring så både jag och Anette glömde totalt bort att vi lovat göra lunch till några forskare som ska bo i Apeti och kolla på svampar. De ska samtidigt lära andra om vad för svampar det finns runt omkring som man kan äta och vilka man inte ska äta. Vi fick snabbt slänga ihop en pumpasoppa, en sallad och Kate var snäll som bakade en till omgång med scones. Så vi lyckades tillslut få till en bra lunch till forskarna!
 
Igår skördade Gaoff våra första feijoa från vårt feijoaträd. Det är en frukt som jag aldrig hade hört talas som innan jag kom hit och den är tydligen väldigt svår, näst in till omöjlig, att få tag på utomlands. Jag tycker smaken påminner lite om de sura blå-rosa godisflaskorna man kan köpa i Sverige, en lite sur nästan mintig smak som är väldigt gott. Idag åt jag den första från vår trädgård och oj vad den var god!! *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.*
 
 
 
Arkivbild från när Geoff mamma var här, Granny, och hon hade med sig feijoas till oss. 
Man äter inte skalet, bara fruktköttet som är lite som kiwi i konsistensen (men inte i smaken).
 

På eftermiddagen var jag helt slut efter att ha varit social och sen stått en hel del i köket. Jag vet inte om jag håller på att åka på samma förkylning som både Anette och Caelan har för jag har inte kännt mig helt hundra idag. Jag är inte snorig eller har ont i halsen men det känns nästan som jag har lite feber eller något. Men det är inte så farligt, jag överlever haha! (^_-)
 
Nu sitter jag och myser i min rosa krambjörn-kigurumi efter att ha duschat. Jag ska se om mina föräldrar är tillgängliga så jag kan få pratat lite med dem innan jag går och lägger mig. (^  _  ^)
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin