Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

Blue & Green Adventure Time

Guten Tag!
Imorse gick vi upp tidigt igen för att kunna komma iväg från campingen tid. Men vi hade ändå tid att äta och göra oss iordning
i lugn och ro. (^  _  ^) Sen bar det av till nästa äventyr; Te Waihou Walkway and Blue Springs.
 
Det var inte lång väg dit och vädret var på vår sida. Nästan hela promenaden hade vi solskén och när det inte var sol var det bara lite molnigt. Det har även varit varmare så jag kunde gå i bara t-shirt imellanåt vilket känns konstigt eftersom det är mitt i vintern, men jag klagar inte!  (^ _ -)
 
Vandringsleden var otroligt vacker och det var en härlig led att vandra på. Det var inte allt för mycket upp och ner och den var fint underhållen så det var lätt att gå och ingen lera. (^   ^) Leden följer en flod hela vägen tills du kommer till den delen där vattnet är kristallblått. Det var verkligen fantastiskt vackert! Självklart var Sven tvungen att följa en liten stig han hittade längs floden. VI följde såklart efter, mest för att Sven hela tiden ropade att vi borde komma och se hur vackert det var. Jag ångrar det inte för den lilla "stigen" vi följde gick precis längs vattnet och det var otroligt vackert! Men det var inte riktigt en stig (om man äns kan kalla det stig, man såg bara att någon/några måste gått där tidigare) som var menad för oss att gå på villket gjorde att vi hade många hinder att klättra över och ta oss förbi. Att hitta den riktiga vandringsleden igen var inte heller så lätt. Vi fick först gå tillbaka och leta och sen klättra upp för en brant sluttning genom buskar och klättra över ett staket. Men vi hittade tillslut rätt och har haft ett riktigt roligt litet äventyr på egen hand längs floden. 
 
Hela promenaden skulle tagit tre timmar totalt men istället tog det tre timmar en väg för oss, haha! Men eftersom vi inte hade något annat inplanerat idag var det inga problem. Vi behöver inte stressa utan tar oss tid och tar bilder, stannar till om vi ser något speciellt eller som i detta fallet tar en annan väg. (๑>ᴗ<๑) Här kommer en bild-bomb.
 
 
 
 
Första biten går längs med en ko-hage med kor i.
De var så söta så vi stannade till ett bra tag för att bara försöka hälsa.
De var dock rätt skygga, men ändå nyfikna. 
 
 
 
 
Vattnet var så klart hela tiden. Jag fick en sån lusst att hoppa i, men det är alldeles för kallt nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi klättrade upp genom det här för att komma till vandringsleden igen,
då kanske ni förstår lite vad jag menar.
 
 
 
Här kan ni skymta staketet, som vi klättrade över, mellan buskarna.
 
 
 
 
 
 
Pūkeko (purple swamphen)
 
 

Det var verkligen en helt underbar dag! Jag har läst lite om vattnet nu efteråt. Det kommer från Mamaku Plateau (en kulle/berg) och det tar 100 år för vattnet att gå igenom och renas då under tiden. Därför är vattnet i floden så blått; det är otroligt rent. Runt 70% av Nya Zeelands flaskvatten kommer härifrån. Rätt häfftigt!
 
När vi var kom tillbaka till bilen var vi alla glada, men trötta. Vi åkte och letade reda på ett ställe att fylla upp vattnet i bilen på inne i Matamata och åkte sen till en liten campingplats bara några minuter därifrån. Men innan vi åkte till campingplatsen behövde vi alla få mat i magen, vi kan inte leva på enbart müslibars och äpplen. Så jag och Sandra gick och köpte sushi medans Sven åt mackor. Vi försökte och frågade honom flera gånger om han ville ha något men han ville inte spendera pengar på restauranger eller snabbmat.
Men sushin vi åt var iaf väääldigt god! ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Camping-platsen vi hittat denna gången är också med el. Därför har jag kunnat redigera de sista bilderna jag låg efter med från dagen då vi gjorde fem olika vandringar. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Så nu har alla inlägg fått sina bilder och jag ligger i fas med bloggandet! (^     ^,) Förhoppningsvis kan det hålla sig så också. 
 
Vi har precis kollat på första Hobbit filmen igen, eftersom vi alla somnade igår, och har nu satt på nummer två. Men jag tror inte jag kommer titta klart på denna idag då jag är väldigt trött och imorgon ska vi gå upp tidigt igen inför nästa vandring. Det ska bli så roligt!! Ni får vänta tills imorgon med att se vart våra steg bär. 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Pirongia Forest Park

Kia Ora!
Vi bestämmde igår att vi skulle göra en lång vandringsled idag. Vi visste inte exakt hur lång tid men på ett ungefär 4-6 timmar beroeende på hur långt vi ville gå. Men med tanke på att dagarna är rätt korta och det mörknar vid 16:30-17:00 så satte vi klockan imorse och gick upp tidigt. (^    ^) Vi åt sen frukost inne i restaurangen (liten och liknar mer ett gatukök/kiosk). Sen bar det av mot Pirongia Forest Park. 
 
Vi laddade upp med müslibars, frukt, mackor, vatten, morötter och lite choklad i en ryggsäck och började sedan vår vandring. Leden vi valde att gå kallas Mahaukra Track. Det tog oss två timmar att komma till utkiksplatsen som var första målet. Det var väldigt blåsigt men annars hade vi tur med vädret så det var en härlig promenad. (^  -  ^)
 
 
Jag tyckte detta trädet såg så roligt ut då det ser ut som det har ett ansikte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vägen var full av rötter och ibland var det väldigt brant.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blåste som sagt en hel del, haha!
 
 

När vi hade nått utkiksplatsen skulle vi bestämma om vi ville fortsätta vandringen mot toppen eller gå ner igen. Vi såg regnmoln torna upp sig mot bergen så vi beslutade att gå ner igen. Nervägen gick mycket fortare, jag tror vi gick ner på cirka en timma. Så hela vandringen blev kortare än vi räknat med, men det var ändå roligt och väldigt bra träning med att gå uppför hela vägen upp. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Vi hade en enkel lunch innan vi letade reda på en camping och åkte vidare mot den. Påvägen stannade vi till då vi såg en väldigt söt kalv som inte kan vara många timmar/dagar gammal. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
Campingen vi stannar på ligger påvägen mot två andra vandringsleder vi kommer gå de närmaste dagarna. Den här gången är det en camping med ström och duschar. Det var otroligt härligt att få ta en varm och skön dusch, det är inte ofta jag njuter så mycket av att få ta en dusch. Men när man reser så som vi gör så vet man aldrig när nästa dusch-tillfälle dyker upp. Man vet inte äns om nästa camping har en toalett med vatten eller om det är en "baja-maja". Men jag älskar det, man tar verkligen dagen som den kommer ännu mer eftersom man letar upp en camping i närheten när man behöver den. (^  ^) Eftersom vi även har el har jag kunnat ladda min dator och då kunnat redigera bilder. Det finns därför bilder från Hamilton Gardens och bilder från dagen då vi anlände till Hamilton uppe i inläggen. (^ _ -)
 
Nu på kvällen har vi ändå försökt planera lite för de kommande dagarna så vi vet vart vi ska åka och vad vi ska göra. Jag ser verkligen fram emot allting, jag blir mer och mer förälskad i Nya Zeeland och det är otroligt roligt att resa runt i jucy bilen med Sandra och Sven! Naturen är helt otrolig och vi bestämmer tillsammans vart vi ska gå och vad vi ska göra. Vi behöver aldrig stressa och ser vi något roligt/intressant/vackert så är det bara att stanna bilen och kolla. 
 
Men nu ska jag försöka lägga mig och sova. I bakgrunden har vi satt på Hobbit en oväntad resa. Sandra och Sven ville se den och jag har kollat lite in i mellan när jag bloggat. Men klockan börjar bli mycket så jag tror inte jag ska titta på hela filmen utan ska försöka få lite sömn istället. 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


5 Walks, One Day

Hej!
Vi hade en mysig sista frukost tillsammans med Isabell och Matthias imorse innan våra vägar skiljdes åt. Jag, Sandra och Sven styrde sedan färden mot flera olika vandringsleder och sevärdigheter vi ville göra. Första stoppet blev Bridal Veils Falls. Det var verkligen häftigt att stå på toppen, vid sidan av vattenfallet, och kolla ner. Det pirrade i hela kroppen av höjden, själva vattenfallet är 55 meter. Det var många trappsteg (261) att vandra för att komma till botten av vattenfallet, och lika många trappsteg att gå upp för sen igen. (^   ^,) Men det var helt klart värt det!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Sandra
 
 
Sen åkte vi vidare mot Waitomo. o( ⌒ ∇ ⌒ )o   Som ni kanske minns gjorde Waitomo ett stort intryck på mig förra gången när jag gjorde Black Water Rafting. Denna gången var inget undantag, fast nu var fick jag uppleva naturen runtomkring helt gratis. (^    ^)
 
 
Ruakuri Bushwalk
 
 
 
 
 
 
Nostalgi från när jag gjorde Black Water Rafting.
Vi gled ner längs flodbanken här och flöt sen runt i ringarna längs floden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Där fanns många grottor att gå in i eller gå igenom. 
Naturen är verkligen helt otrolig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mangapohue Natural Bridge Walk
 
 
Promenaden var bara 5-10 minuter lång.
Målet var denna "naturliga bron" där två berg möts. 
Det var väldigt vackert!
 
 
 
När vi kom tillbaka till bilen såg vi en dubbel-hel regnbåge (man kan svagt se ovanför att det är en till regnbåge).
Jag vet inte om jag nämnt det men man ser nästan en regnbåge per dag här under vinterhalvåret. 
Vi brukar säga; New Zealand the land of the rainbows!
 
 
 
Marokopa Falls
 
 
Även detta var en kort promenad där målet var fallen.
De var verkligen otroligt vackert!
Inte lika högt som Bridal Veil Falls, men vackert då det var mer klippor och stenar i fallet.
 
 
 
 
 
 
 
Piripiri Cave
 
 
En än gång var promenaden bara en kort bit och målet var grottan. 
 
 
Taket var fullt av droppsten (stalaktiter)
 
 
 
 
 
 
 
Vi hann precis klart med allt innan det började skymma. Jag har verkligen haft en helt underbar dag med fantastiskt vacker natur! "Camping-platsen" vi sover på inatt låg ca 40 minuter bort så det hann bli mörkt innan vi anlände. Vi var både trötta och hungriga så vi beslutade att äta middag inne i restaurangen som finns här. Jag åt en god kycklingsallad med brieost. (^ _ ^)
 
Det bästa är att här finns gratis WiFi i restaurangen och jag kunde ladda min dator lite medan vi åt. Jag har därför kunnat redigera och ladda upp bilder från Mountain Walley och Waiunga Falls. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det kommer att bli såhär i fortsättningen; att bilder kommer komma upp på bloggen när jag får tillfälle att redigera, har tillräckligt med batteri och internett. Men inlägg kommer alltid komma sålänge det finns internett-täckning. 
 
Nu ska jag ägna min uppmärksamhet åt kvällens film här i jucy bilen; Good Will Hunting. Jag har sett den flera gånger förut, men det är en väldigt bra film så den tåls att se fler gånger. (^_-)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Hamilton Garden

Moshi Moshi!
Vi har haft en varm och härlig natt. Vädret är mycket bättre här en det var i Taupo. När vi vaknat till och bäddat upp sängarna åt vi allihopa, inklusive Isabell och Matthias (fransmännen), frukost inne i jucy bilen. Det är trång med alla tillsammans men väldigt mysigt.
 
 


Sen gjorde vi oss iordning och åkte in till Hamilton garden. Vi har haft en helt underbar, solig dag och vandrat omkring i de vackra trädgårdarna med inspiration från olika delar av världen. Jag har tagit mängder med bilder, men jag har inga batterier i datorn så kan inte redigera och ladda upp dem. Kommer göra det så fort jag fått laddat datorn på nästa camping med el. (^_-) Uppdatering: Nu har jag redigerat bilderna så här kommer de. 
 
 
Matthias gillar gamla bilar.
Påvägen till trädgården snubblade vi över en träff med gamla bilar, så vi stannade och tog en titt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hamilton Garden
 
 
Kunde inte låta bli att ta kort på de roliga toalettskyltarna på tjejernas toalett. 
Hur man gör när man går på toaletten, haha! 
 
 
 
Japanese Garden of Contemplation
 
 
 
 
 
 
Chinese Scholar´s Garden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Indian Char Bagh Garden
 
 
 
 
 
 
 
Italian Renaissance Garden
 
 
 
 
 
 
Snack time!
 
 
 
Te Parapara Maori Garden
 
 
 
 
Alice i Underlandet
 
 
 
 
Tudor Garden
 
 
 
 
 
Sustainable Backyard Garden
 
 
 
Fantastisk utkarvad tavla i trä!
 
 
 
 
 
 
Och jag kunde såklart inte låta bli att ta kort på orkidéerna inne i växthuset. 
Orkidéer är ju trotts allt en av mina absoluta favorit blommor. 
 
 
 
 
Banan-planta
 
 
Efter en underbar dag i trädgården åkte vi till SaveMart; en kedja med secondhand kläder och annat så som accessoarer och böcker. Jag fyndade ett par riktigt söta skor som jag inte kunde låta bli att köpa, hihi! (^  -  ^)
 
Vi åkte sen tillbaka till "camping-platsen" för vi kommer stanna här en natt till. Vi lagade alla middag i den lilla jucy bilen, men det gick bara bra. Som man brukar säga; finns det hjärterum finns det skärterum, haha! (^   ^) Resten av kvällen har vi bara tagit det lugnt. Isabell och Matthias har prickat ut och skrivit vart vi kan hitta bra vandringsleder, campingplatser och saker att göra och se. Så nu har vi ett fullspäckat schema, jag ser verkligen fram emot det!
 
 
Nu verkar det dock som vi alla börjar bli trötta och ska snart dra oss tillbaka och krypa till sängs. Imorgon kommer Matthias och Isabell åka vidare medans vi åker till första vandringarna som de tipsat om oss. (^  ^,)
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Back in Hamilton

Hello!
Sandra och Sven har under hela resan haft kontakt med ett franskt par som de har rest med innan. Vi fick reda på att de för tillfället befinner sig i Hamilton så vi bestämde oss för att styra färden dit.
 
Så vi åt frukost, packade ihop och gav oss iväg. Resan tog mellan två till tre timmar och vägen var inte den roligaste. Men vi kom fram tillslut och mötte upp det franska paret inne i Hamilton centrum för att gå och "ta en drink" någon stans. Vi hittade en mysig resturang där jag drack en väldigt god moccachino. (^_^) Det franska paret är jättetrevliga och det är alltid kul att träffa nya människor! 
 
 
 
 
 
 
 
Vi åkte sen allihopa, vi i bår bil och det franska paret i sin bil, till en "camping-plats" där vi kommer sova under natten. Denna gången är det en gratis plats, utan el och med toaletter som stänger klockans åtta på kvällen. Vi stannade därför till vid en allmän toalett innan och uträttade våra behov för natten. (^_-)
 
Nu ligger vi i bilen och tittar på Marigold Hotel.
 
 
 
 
Jag har även kunnat redigera bilder från dagen i Napier och publicerat i inlägget. Jag hann dock inte redigera och publicera fler bilder innan batterierna i datorn tog slut. Så det får vänta till ett annat tillfälle. (^   ^)
 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på filmen innan jag lägger mig för att sova. 
 
Kram på er ❤️

Follow on Bloglovin


Walking in Sunshine

Hi!
Det var härligt att vakna upp i en varm och skön bil imorse. Vi alla gick och duschade innan frukosten, det gäller att passa på när vi har chansen. Solen skén även om det hade varit frost under natten. Nu såg vi även hur vackert det var runt omkring där vi campade, dagen innan när vi anlände var det så mörkt att vi inte så något. Campingen kallas Mountain Valley och jag förstår varför; området är omgivet av berg och en flod som ringlar sig fram på botten. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊ Det var verkligen jättevackert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ägaren tipsade, dagen innan, om vandringsleder runtomkring så vi åt frukost och klädde oss varmt för att se vad vi kunde hitta för promenader. Det slutade med att vi var borta i runt tre timmar. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Det var väldigt roligt och en fantastisk natur. Något som gjorde det hela ännu roligare och mer intressant var att de hade satt upp olika hinder runt om, lite som militärövningar. På ett ställe fick vi gå i en mörk tunnel medans vi på ett annat fick med hjälp av rep ta oss ner från en brant sluttning. Sven gjorde även andra övningar så som armgång och hoppa över hinder. Jag hade min kamera och kameraväska så jag gick bara runt, hihi! 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
När vi kom tillbaka passade vi på att göra en sen lunch i ett av service husen. Det är inte lika flott som man är van vid i Sverige. Här var det tre väggar med tak över och in under fanns det en diskbänk med diskho, en vattenkokare och en brödrost. Men vädret var fint så vi det gjorde inget och vi passade på att sitta ute och äta i solen. (^  -  ^)
 
När vi var klara packade vi ihop och styrde färden om Lake Taupo. Vi stannade till vid ett väldigt fint vattenfall påvägen. Det är det första stora vattenfallet jag sett! Det var verkligen jättefint. Vi hittade även en intressant teckning någon målat på en av stenarna, hihi! (^   ^) 
 
 
 
 
 
Waipunga Falls
 
 
 
 
 
 
 

Nu sitter vi i bilen på ett "camping-område" inte långt från Huka falls, Taupo. Camping är fel namn för ställen som detta då det bara är ställen att parkera sina bilar på och en toalett (denna gången är det "kompost-toaletter", utan ljus och vatten). Men det är som sagt gratis om man stannar på ställen som dessa så det går bra ändå. (^    ^,) Vi får se om vi letar reda fler ställen med el imorgon för det verkar som det ska bli minusgrader de kommande nätterna. Brrr.... 
 
Men nu ska vi snart bädda ner oss med filtar och titta på en film. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Yesterday

Hej!
Vi stannade på en campingplats där internet-teckningen var väldigt dålig, därför har jag inte kunnat blogga förrän nu. Så här kommer ett inlägg om vad vi gjorde igår. (^_-)
 
Efter att ha ätit frukost och planerat åkte vi mot Napier. Först åkte vi till ett choklad museeum för det verkade som de hade roliga guidade turer där. Men kanske är det bara på sommaren för när vi frågade dem så kunde man bara gå in i museet på egen hand. Men vi kunde iaf se lite när de gjorde choklad genom rutorna i choklad-shopen. (^_^) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Innan vi åkte vidare tog vi en fika på choklad cafét. Jag och Sandra delade på en väääldigt god chocolate mudcake! *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.* Sandra och Sven drack även varsin varmchoklad och jag drack en moccachino. Yummie!
 
 
 
 
 
 
 
Sedan åkte vi vidare till Napier. Vädret var dåligt hela dagen så vi åkte till National Aquarium of New Zealand. Jag tyckte det var jätteroligt och mysigt att gå omkring och titta på alla fiskar, ödlor, sköldpaddor och pingviner. Vi passade även tiden så vi såg när de matade pingvinerna och sen när en dykare gick ner i den stora tanken och matade fiskar, hajar och rockor. Dykaren gjorde verkligen en liten show av det vilket var väldigt roligt. Bland annat tog hen upp sin mobil och låtsades prata i mobilen under vattnet. Hen låtsades även sova och gjorde O formade bubblor som steg mot ytan (lite som rökringarna de gör i Sagan om Ringen). (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Megalodon (betyder "Giant Tooth"), en haj som
levde för ca 50 miljoner år sedan och man tror den var 12 meter lång eller längre. 
 
 
 
Koi Carp
 
 
 
Snake Eating Twin Hinged Tortoise
 
 
 
Australian Blue-Tongued Skink
 
 
 
Piranha
 
 
 
Australian Water Dragon
 
 
 
American Alligator
 
 
 
Little Penguins
 
 
 
 
 
 
 
Pingvinerna de har på National Aquarium of New Zealand är omhändetagna pingviner. 
De kan ha fastnat i nät, i skräp, blivit bitna av hundar eller annat som gjort att de behöde rehabiliteras.
Här är en av pingvinerna som bara har en vinge.
 
 
 
Möt Terry som är en Hawksbill Sea Turtle.
Jag blev verkligen fascinerad av honom, han var otroligt vacker och majestätisk!
Han kom till aquariumet 1976 från Fiji. Han var då lika stor som en mattallrik och har sen växt runt 5 cm per år.
Hwaksbill Sea Turtle kan bli upp till 1 meter och väga runt 80 kg, så de är verkligen stora. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var klara åkte vi till några olika secondhand affärer för att leta efter en varmare munkjacka till Sven. Jag hittade en mysig, stor, rosa stickad tröja väldigt billigt. Även Sandra hittade en varm hoddie som hon köpte. (^  ^)
Innan vi lämnade Napier handlade vi lite matvaror, så nu ska vi nog klara oss ett tag. 
 
Nu styrde färden mot Lake Taupo, men vi körde inte hela vägen utan stannade till på en fin camping på vägen. Denna gången var det mer som en riktig camping. Vi hade elektrisitet, varmvatten ur kranarna på toaletterna och bra duschar. Vi fick dock betala lite för att stanna där över natten men det var det helt klart värt! 
 
Med värme i bilen sov vi i varsin säng denna natten, efter att ha kollat på en film såklart. 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Breakfast

God morgon!
Jag sitter just nu och äter frukost. (^   ^,)
Natten har varit bra och jag har sovit väldigt bra. Det slutade med att efter två filmer så sov vi allihopa den nedre sängen. (^_^) Det var varmt och mysigt så ingen av oss behövde frysa. 

Nu ska vi fortsätta planera för dagen. 


Kram på er ❤️


Follow on Bloglovin


In the Car

Hello!
Jag ligger just nu i min säng i jucy bilen och väntar medan Sandra gör iordning sängen inunder som hon och Sven kommer sova i. (^_^)
Vi började med att packa det sista imorse och ordna allt i bilen (som är som en mini-husbil). Jag ska se om jag kan få några bättre bilder imorgon och visa er runt. (^   ^)

Sven hade glömt sin plånbok i en av bilarna som Geoff hade till jobbet imorse så vi väntade med att åka tills han kom tillbaka. Under tiden planerade vi lite mer, letade reda på en plats vi kunde parkera och sova under natten och åt lunch. Jag gjorde belgiska våfflor till lunch idag igen, de är så goda! Jag är verkligen glad att mamma skickade Tupperware våffelsilkonformen. 

Sen åkte vi mot Napier som ligger på östkusten av Nordön. "Campingplatsen" som det kallas där vi har parkerat är mer som ett område där man kan parkera och ha tillgång till en toalett. Mer finns inte, men det är bra för vi behöver inte betala något. (^_^)

Snart ska vi se på film och sen får vi se om vi går och lägger oss. Imorgon ska vi utforska Napier.


Kram på er ❤️


Follow on Bloglovin


Love from Sweden

Hi!
Imorse låg ett paket och väntade på mig ute i köket. o(^    ^)o Äntligen har paketet från mamma kommit!! Största anledningen till paketet var att hon har skickat hit mina skidkläder inför skidsäsongen som snart börjar här. Hon hade även stickat nya strumpor till alla som var mycket uppskattade, särskilt idag när det har varit väldigt kallt. Det som jag blev gladast över (förutom mina nya fina strumpor såklart) var dock det här:
 
 
 
 
 
Haha, ja inget går upp mot svenskt godis. *.⋆( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )⋆.* Jag hade inte räknat med att det skulle komma så här mycket choklad, men jag klagar inte direkt hihi! Marabou är verkligen det bästa chokladen och nu fick jag chans att smaka den nya Bubble Caramel. Jag tror jag har hittat en av mina nya favoriter, den är så good!! Men hederliga gamla frukt och mandel kommer föralltid vara min standard när det gäller Marabous choklad, haha! (^_-) Vilken smak väljer ni oftast när ni köper marabou? 
 

Nog om sötsaker nu. Jag och Sandra har hjälpts åt idag med att städa badrummet och toaletten. Och det var ingen små-städning vi körde med utan på med hårdhandskarna och musik. Nu skiner både badkar och toallett, haha! (^  -  ^) Efter den städningen förtjänade jag nästan att vara så onyttig som jag varit, hihi! Det blev crêpes till lunch och belgiska våfflor till middag. Allt toppat med nutella, jornötssmör och banan. Mumms! Man får passa på för imorgon åker jag, Sandra och Sven iväg. Flera vägar har öppnat idag, även om det på vissa ställen bara är ett körfält öppet. Vi har därför bestämmt oss för att åka imorgon. Färden styr först mot Napier och sedan letar vi oss upp mot Lake Taupo. När och hur är inte helt bestämmt utan vi tar det som det kommer. Vi har inte äns bestämmt när vi åker imorgon utan vi gör oss iordning, packar det sista och åker när vi är redo. (^    ^,) 
 
Men nu börjar jag bli alldeles för kall om fingrarna och längtar efter att krypa ner under mitt varma täcke. Så jag avslutar för idag och önskar er en bra måndag! ( ◠ ◡ ◠ ) 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


It's just little rain

Hej på er!
Vädret har varit rätt okej idag, det har bara småregnat lite då och då. Men gårdagens och nattens regn har satt sina spår. Kollar man på kartan över vägar runtomkring i området vi bor så är nästan alla röda = avstängda. Som jag skrev igår så ligger vårt hus väldigt bra till så vi har inte påverkats alls av översvämning eller liknande. Det ända vi märker skillnad på är att det är blött överallt och floden har vuxit massor. 
 
Efter att ha sett bilder, filmer och läst om alla vägar som är avstängda så har jag, Sandra och Sven beslutat att stanna en dag till och se hur arbetet med att städa upp efter stormen urartar sig. Vi har ju ingen brådska som sagt, inga tider att passa. Så vi får helt enkelt se när vi kan ge oss iväg. (^ _ ^) 
 
 
Här är en film från vad regn-stormen har orsakat:
 
 
 
 
 
Under dagen har vi även hört om gatubrunnar som har ploppat upp i Palmerston North och det har fortfarande varit varningar om att inte ge sig ut på vägarna om det inte är absolut nödvändigt. Men som sagt är vi inte drabbade. Vi har haft en bra hemma dag istället och bara hållt oss uppdaterade med vad som händer runt omkring. (^ _ -)
 
Jag har städat och bakat ett bröd under dagen. Jag har äntligen bemästrat det receptet på surdegsbröd som jag bakat det sissta. Nu fick jag till rätt konsistens på degen och brödet jäste väldigt fint! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Ända problemet nu är att brödet nästan är uppätet redan, haha! Jag får baka dubbel satts imorgon så jag kan göra två bröd. 
 
Ikväll återgick jag, Sven och Sandra till att titta på film som vi brukar. Idag blev det "Kärlek på menyn". Jag har sett den flera gånger men tröttnar aldrig. Det är en sån film som jag kan se om och om igen, (^   ^,) 
 
Sandra och Sven sitter uppe en stund till och spelar ett datorspel; Heroes of Might and Magic. Anette visade dem spelet för nån vecka sedan och lånade ut en gammal dator till dem så de kan spela. De har varit lite smått beroeende av detta spelet sedan dess. Igår kväll tittade jag på en stund när de spelade men jag blev bara uttråkad och gick och la mig efter ett tag. (^  ^) Därför gör jag samma sak idag igen; jag går och lägger mig istället och låter dem spela, haha! (๑>◡<๑)
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Nice day to move

Hi!
Vi alla åkte hemifrån rätt tidigt imorse för att åka till Feilding och hjälpa Kate att flytta. Hon flyttar ihop med sin pojkvän i Palmerston North. Jag har ju redan träffat honom flera gånger och han är verkligen jättesnäll och trevlig. (^_^)
 
Så vi har allihopa hjälpts åt att flytta ut möbler och kartonger från Kates hus och sen lastat in allt i det nya huset i Palmy. Regnet har öst ner hela dagen och påvägen till Feilding imorse såg vi att många åkrar och hagar var översvämmade och vattnet hade börjat leta sig upp på vägarna. Trots vädret gick det bra att flytta allt och det gick smidigt när vi var så många. 
 
 
 
 
 
Självklart hade vi den typiska lunchen man brukar associera med flyttning; pizza! En av pizzorna var faktiskt riktigt god, jag är i normala fall inget stort pizza fan. Men denna hade mycket topping med bland annat en ost (liknande brie eller camemert), tranbärssås, grönsaker och något kött. Det är själva brödet på pizza som jag inte tycker jättemycket om, jag vill ha mycket topping så denna pizzan var väldigt god. 
 
På eftermiddagen började vi dock bli lite stressade med tanke på vädret. Det var många vägar som redan blivit avstängda p.g.a. översvämningar och väderprognosen förutspådde mer regn. Vi lyckades dock hitta en väg vi kunde åka och vi kunde ta oss hem. Men det var många ställen där vi såg att det snart kommer stänga av vägen för det är så mycket vatten. Då är man glad att vi har en stor fyrhjulsdriven bil som inte är för nära marken. (^ _ -)
 
När vi kom hem har de gått ut med "emergency" varning. Det betyder att man inte får lämna huset om det inte är absolut nödvändigt. Regnet ska fortsätta ösa ner även imorgon, så vi får se hur mycket vi blir drabbade. Huset ligger väldigt bra till så det är nästan omöjligt att vårt hus ska bli översvämmat. 
 
Som ni kanske förstår så kommer jag, Sandra och Sven inte åka imorgon som vi först tänkt. Vi kommer stanna här tills vädret blir bättre och hoppas på att vi kan komma iväg måndag eller tisdag. Det beror helt på hur det går med översvämningarna, hur fort vattnet sjunker undan, vädret o.s.v. Men det gör inget, vi har ingen brådska eller tider att passa. (^   ^) Det är det bästa när vi har deras jucy bil, vi kan bestämma mycket mer själva vad vi vill göra och när vi vill göra det. 
 
Så, imorgon ska vi försöka städa bilen lite. Jag ska se mer på hur mycket plats det finns och börja packa lite saker. Jag har även tänkt baka ett bröd som vi kan ta med oss och ett bröd som jag kan lämna här med familjen. Vi får vell se vad annat jag hittar på. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Nu ska jag iaf sova, jag är trött efter en lång dag med flyttande. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


5 hours = Orange

Moshi Moshi!
Efter att ha hjälpt till med att lasta ut alllt hö ur transporten och stapla upp det i höskjulet imorse åkte jag, Sandra och Sven in till Palmerston North. Jag hade bokat tid för att färga min utväxt hos en frisörskola och Sandra och Sven ville kolla runt lite i Palmy. (^ _ ^) 
 
Besöket på frisörskolan tog längre tid än vad jag räknat med. Jag försökte förklara för dem hur jag brukar göra; bleka rötterna en kort tid och i slutet kamma ut blekmedlet i resten av håret. Eftersom jag har brunt hår blir det oranget om man inte har i blekmedlet för länge och kammar man ut det i resten av håret de sista minutrarna jämnar färgen ut sig i hela håret. Men det gick inte till riktigt så när de försökte göra det. För det första tog det en timma för tjejen att bara kleta på blekmedlet i håret, vilket gjorde att när hon hade haft i det sista var det partiet hår hon gjort först redan blont. Men när hon var klar bytte hon av med en annan tjej. Mina rötter blev såklart ändå blonda så den nya tjejen fick lägga på orange hårfärg också vilket gjorde att det hela tog vääääldigt lång tid. 
 
 
 
Ljuset reflekterade sig så mycket att jag inte kunde få till en bra bild där man ser hur blont det var i håretrötterna.
 
 

Den andra tjejen var mycket bättre, hon var snabb men nogran med att få i färgen. Så fort det kom minsta lilla droppe färg på min hud var hon där och torkade bort det (vilket hon inte behövde göra ofta). Så efter att ha varit där i nästan fem timmat var jag äntligen klar, och väääldigt nöjd! De fick verkligen till den orangea färgen jag vill ha och hon stylade håret väldigt fint med mycket volym och lockar efteråt. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Så trots att det blev fel i början och tog nästan en hel dag är jag nöjd och kommer gå tillbaka. Men nu vet jag vem jag ska fråga efter också. (^_-)
 
 
Jag är såå nöjd med den orangea färgen!
 
 
Jag var otroligt hungrig när jag väl lämnade hårsalongen. Det var inte så konstigt heller med tanke på jag inte ätit sedan frukost vid åtta och klockan var närmare tre när jag var klar. Sandra och Sven plockade upp mig och vi åkte till Feilding för att få något i magen. Vi hade tänkt äta sushi men det såg väldigt tomt ut i sushi disken så vi gick till ett litet café istället där jag åt en "blueberrie apple oat slice" bara för att stilla hungern tills vi kom hem. (^  ^,)
 
Så mycket mer har jag inte hunnit med idag. Klockan var rätt mycket när vi kom hem och det hade redan börjat mörkna. Vi kollade allihopa på en film tillsammans ikväll; The last Unicorn som är en tecknad film från 1982. Sandra har pratat om den och tyckte vi skulle se den. I Tyskland visas tydligen denna filmen varje julafton. Den var rätt mysig med tanke på att den är så gammal. Det var långt ifrån den bästa filmen jag sätt, men jag tycker det var en gullig barnfilm. (^    ^)
 
 
Nu är jag dock väldigt trött, konstigt eftersom jag suttit stilla hela dagen. Men det är ändå bra då jag kanske kan somna tidigt för vi ska upp imorgon och åka och hjälpa Kate att flytta. (◕‿◕)
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Matariki

Kia Ora!
Jag och Sandra har hjälpts åt att plantera ut fler betor och blomkålsplantor idag. Vi har många skott som börjar växa sig stora. ꒰⁎ᵉ̷͈ ॣ꒵ ॢᵉ̷͈⁎꒱໊
 
Caelan och Anetta åkte till skolan tidigt imorse, men mitt på dagen kom Anette hem. Jag, Anette, Sandra och Sven åkte sen till en gård för att hämta höbalar vi köpt till hästarna. Det var inte så långt härifrån fågelvägen, men det tog nog runt en halvtimma att åka dit. Påvägen hem tog vi en annan väg för att få se mer natur och vacker utsikt, det var längre men värt det med tanke på hur vackert det är häromkring med alla dalar och kullar. 
 
När vi väl kom hem var det tid att börja byta om och göra sig iordning för senare åkte vi till Palmerston North för att fira MatarikiMāoriskt nyår. Matariki är också ett namn för en viss stjärnbild.
 
 
 
 
 
 
Själva firandet hölls i biblioteket. Där serverades små tilltugg med bland annat kex, olika seafood-pastejer, seafood-soppa, små laxsnittar och annat. (^     ^) Flera olika personer höll tal och berättade om sina relationer till Māori och till Matariki. De pratade även om vad de jobbade med. In imellan talarna blev det en kort paus där vi fick efterrätt; citronmousse och en väldigt god liten tartelett med vaniljkräm, kola och rostade macadamianötter. ( ˘̴͈́ ॢ꒵ॢ ˘̴͈̀ )
 
 
 
 
 
 
När sista mannen hade talat var det slut. Man kunde gå ut och titta på Saturnus genom ett teleskop om man ville, men vi hade inga jackor och det var kallt ute. Geoff och Caelan gick dock ut och tog en titt, men Geoff säger att det såg mest ut som en väldigt liten rund boll med en ring runt. Så jag missade inte så mycket. (^ _ -)
 
Klockan var rätt mycket när vi kom hem. Jag, Sandra och Sven kollade som vi brukar på en film iaf. (๑>ᴗ<๑) Den här gången valde vi en med Rubert Grint; Wild Target. Den var väldigt rolig och annorlunda, haha! 
 
 
Men nu ska jag krypa ner i min varma sköna säng och sova. Det ska bli riktigt härligt! (◡‿◡✿)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Happy Birthday Sandra

Hallo!
Sandra fyller 25 år idag!! ☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆ Stort GRATTIS Sandra! Jag har inte känt dig så länge men vi har redan blivit vänner och jag ser fram imot att få resa runt mer här på Nya Zeeland med dig och Sven. (o^▽^o)
 
När jag gick upp imorse var det mörkt och kallt ute. Vi gick alla upp tidigt för att kunna åka mot Wellington och
fira Sandras födelsedag där. (^   ^) Men först åkte vi förbi Palmerston North. Geoff hade ett möte och jag behövde göra ett hudtest inför färgning av mitt hår. Salongen jag ska göra det på är en träningssalong för elever på en frisörskola. För att göra allt enligt regelboken gör de därför hudtest 48 timmar innan man ska färga håret så jag inte är alerigisk mot färgen. Det var enkelt; hon kletade bara lite färg i armvecket och satte på ett plåster som jag inte får ta bort förän på fredag. 
 
När vi kom till Wellington var det lunchdags så vi åt lunch på en mysig indisk restaurang. Sen var vi alla mätta och belåtna, särskilt Sven som ätit det vi andra inte orkade äta upp haha! (^   -   ^)
 
 
 
 
 
Sen bar det av mot Wellington Zoo! o(^ ▽ ^)o  Det var en mysig djurpark, inget spektakulärt då inget av hägnen imponerade något speciellt men det var ändå roligt att få se en ny djurpark. Men det var roligt att det fanns djur som jag aldrig sätt förut som t.ex. Tasmansk djävul, Kiwi fågel och Dingo. Jag hade kameran i högsta hugg hela tiden och har tagit en hel del bilder. Klockan är rätt mycket nu så jag har varken tid eller ork att gå igenom alla bilderna nu. Istället får ni en bild på mig och en väldigt vacker skulptur av en drake som fanns i djurparken. (^ _ -)
 
 
 
 
 
Vi gick runt i djurparken hela dagen och lyssnade även på information vid olika djurarter. Det var väldigt intressant. En sak som berörde mig var en av deras Kiwi fåglar; Tahi (betyder ett på maori). Han hamnade av misstag i en bondes fälla för "skadedjur". Bonden blev förtvivlad och tog med sig Tahi till viltvårds-veterinären. De gjorde allt de kunde men kunde tyvärr inte rädda ett av Tahis ben. Tahi kunde därför inte gå tillbaka till det vilda och fick komma till Wellington Zoo där de har designat ett hägn speciellt till Tahi. Hägnet ser ut som Nya Zeeländsk urskog men med mindre hinder som gör det lättare för Tahi att hoppa fram på ett ben. De har verkligen givit honom ett fint liv, vilket jag tycker är väldigt vackert och fantastiskt gjort av dem! Tänk om alla kunde vara lika godhjärtade och underbara när det gäller djur och natur!
 
 
 
Eftersom det är en bit till och från Wellington kom vi inte hem förän sent på kvällen. Jag slängde då ihop en vit choklad mousse och en jordgubbsmousse till Sandras födelsedagstårta. Marängbottnarna gjorde jag ju igår så sen var det bara att slänga ihop allt. Ressultatet blev inte det vackraste jag gjort (p.g.a. för lite tid) men det blev väldigt gott!
 
 
 
Seg maräng med choklad och hasselnötter som tårtbottnar,
med en fyllning av jordgubbsmousse
täckt med vit choklad mousse.
 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppas Sandra har haft en lika bra dag som jag har haft! 
 
Nu börjar klockan dock närma sig midnatt så jag borde verkligen lägga mig och sova.
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin