Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

Kaikoura Whale Watch

Kia Ora!
Imorse lämnade vi mysiga Gunyha Country Estate för att styra färden mot Kaikoura. Resan flöt på rätt bra, vi stannade till några gånger som vanligt för toalett och bensträckare. Nya Zeeland slutar aldrig överväldiga mig med sina fantastiska vyer så här kommer några bilder jag inte kunde låta bli att längs vägen. (๑>ᴗ<๑)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kom fram lagom till att checka in inför vår valsafari vi hade bokat till idag.(*⌒ヮ⌒*)Detta är något vi alla verkligen sett fram imot och vädret var helt underbart så allt såg bra ut redan från början. Vi fick först se en kort säkerhetsfilm innan vi åkte buss till hamnen där båten stod. Medan vi började åka ut pratade guiden om det marina livet och lite annan information som kan vara bra att veta. Han fortsatte sen med olika informationer och fakta om djurlivet varje gång vi förflyttade oss från olika platser med båten. Vi hade värdlens tur och har fått se tre kaskelotter, sälar, albatrosser och "dusky dolphins" (på svenska; södra atlantvitsiding)! Det var helt fantastiskt, jag kan fortfarande knappt tro det! Detta är något man inte kan beskriva med varken ord eller bilder, man måste nästan uppleva det själv. Men här kommer iaf en bild-bomd från dagen för att ge er en liten inblick av hur en valsafari kan se ut. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
Albatross
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikten var helt otrolig!
 
 
 
 
 
Första kaskelotten; Tiaki.
Tiaki har återvänt till Kaikoura varje år sedan 1994.
De döper valarna för att kunna hålla koll på de olika individerna. 
Ett sett att se skillnad på dem är deras stjärtfena. Varje val har en unik stjärtfena, precis som vi har fingeravtryck.
I Kaikoura finns det bara manliga kaskelotter då det är för kallt för honorna.
 
 
 
 
 
 
Kaskelotter äter byten de hittar nära havsbotten, oftast "squid" men ibland även hajar och fiskar.
 
 
 
 
 
 
 
Valarna stannar oftast vid ytan i 5-10 minuter för att hämta luft innan de dyker igen. 
De brukar stanna under ytan i 40-60 minuter men rekordet man har räknat är två timmar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var fler båtar runt valarna.
Därför kunde jag ta kort på en likadan båt som vi var ute med så man kan se hur de ser ut. 
Valarna är i ungefär samma storlek som båten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Strax efter Tiaki dykit fick vi syn på några små sälar som hoppade förbi.
 
 
 
 
 
 
Det tog inte lång tid innan vi hittade nästa val.
De sa tyvärr inte vad denna heter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sisst stötte vi på en stim med delfiner. De var verkligen lekfulla och simmade både runt och under båten.
Flera av dem hade små ungar som simmade bredvid. Det var verkligen fantastiskt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är verkligen en dag att minnas, sista dagen på 2015 kunde inte varit bättre!
 
 
2015 har verkligen levererat från början till slut. Man brukar ju säga i början av varje år att "detta ska bli mitt år" och jag kan säga att 2015 blev mitt år. Allt började med att jag förberedde inför min flytt till Nya Zeeland för att jobba som au pair i ett år. Jag var väldigt nervös och åkte med inställningen att blir det inte bra kan jag alltid åka hem. Men jag hade inte behövt oroa mig ett dugg! Jag hamnade hos världens härligaste familj och har fått träffa Anette, Geoff och Caelan som är helt underbara! Jag stormtrivs hos dem och är så glad över att de tagit in mig i sitt hem, det känns som jag är en del av familjen och jag kallar dem nu för min Nya Zeeländska familj. (^   ^) Jag har även fått lära känna många underbara människor genom dem; Kate och Alex och Leo, Linda och Geoff och Lucas, Justin, Steff och Dess och många fler! Jag är så otroligt tacksam och kan nästan inte fatta vilken tur jag haft som hamnade här. Sen får vi inte glömma alla härliga wwoofar jag fått träffa. Jag vågar inte nämna alla vid namn eftersom jag säkert kommer glömma någon. Men Sandra och Sven måste såklart nämnas, två härliga tyskar som lät mig följa med dem i sin jucy bil på äventyr runt Nya Zeelands nordö. Vi hade jätteroligt ihop och jag kommer aldrig glömma allt vi upplevde tillsammans. I andra halvan av detta året kom nästa wwoofer som har blivit en otroligt bra vän till mig; Josefin. Det är roligt att man kan åka till andra sidan jorden och sen träffa en svensk som man klickar med direkt. Vi är lika tokiga båda två och har så roligt tillsammans! Jag kan verkligen vara mig själv med henne och hon har fått mig att växa som person, jag vågar mer och känner mig inte som den blyga lilla tjejen längre! Jag tror (och hoppas) Josefin är en vän jag kommer ha resten av livet, hon är verkligen fantastisk! Tack för att du är du! Nu i slutet av 2015 träffade jag en speciell person som kommit in i mitt liv och jag kan inte riktigt förstå det ännu. ❤  Allt känns så overkligt men jag är samtidigt otroligt glad för allt och alla jag fått lära känna. 
 
Därför fortsätter jag nu in i 2016 med samma inställning; detta kommer bli mitt år! Än så länge har jag ingen aning om vad som kommer hända och vart i världen jag kommer befinna mig. Men jag fortsätter med att ta allt som det kommer, livet har en förmåga att lösa sig av sig självt om man bara vågar chansa ibland. Med detta önskar jag er alla ett Gott Nytt år! Jag hoppas erat 2015 har varit lika bra som mitt och att ni får en bra start på 2016. 
 
 
Massor av Kramar från mig till er ❤
 
Follow on Bloglovin


Lake Tekapo

Hej!
Vilken otroligt härlig säng jag sovit i inatt, med världens fluffigaste täcke. Jag har sovit som en liten prinsessa, haha! ( ◠‿◠ ) Jag låg kvar rätt länge, ända tills mamma kom upp och sa att frukosten var klar. Detta är verkligen helt underbart! 
 
 
 
 
Ny scarf som jag köpte igår. 
 
 
 
Vädret har inte varit det bästa idag, mulet och ganska kallt, så våra planer om att åka och bada ändrades. Vi tog det lugnt istället och åkte senare mot Lake Tekapo som ligger ungefär två och en halv timma från här. Påvägen fick vi se häftig natur och stannade till i några små byar för bland annat kaffe och bensträckare. (^_^) Här är några bilder från vägen. 
 
 
 
 
 
 
Eftersom vädret var lite mulet såg det väldigt häftigt ut med molnen som la sig som täcken över bergen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lake Tekapo är känd för sina fina lupiner, det brukar vara fullt av dem. Tyvärr var vi där vid fel tidpunkt och alla lupiner hade redan blommat. Men det var väldigt fint där ändå! Det var en väldigt härlig atmosfär och väldigt frisk luft. (^  ^,) Hade vädret varit bättre hade jag nog gärna gått och doppat fötterna i det klarblå vattnet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hittade några lupiner som fortfarande blommade. (^  -  ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gjorde en brödpudding imorse på överblivna lussekatter och bullar.
Den hade vi med oss så vi åt en sen lunch vid kanten av sjön. 
 
 
 
 
 
Eftersom det var en bra bit att åka kom vi inte hem förrän rätt sent. Jag tog en lång, härlig, varm dusch! (๑ᴖ◡ᴖ๑) Man får passa på nu när man bor på hotell, hihi! Nu tar vi det bara lugnt. Mamma, pappa och Erik kollar på en film medan jag sitter bredvid och bloggar. Men klockan börjar bli mycket så mamma ska gå och lägga sig. Jag borde vell också krypa ner i min mjuka, fluffiga säng snart. Imorgon åker vi vidare på nya äventyr, sista dagen på 2015!
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Christchurch

Moshi Moshi!
Vi tog det rätt lugnt imorse, åt frukost och gjorde oss iordning innan vi lämnade det mysiga lilla motellet. (^_^) Denna dagen hade vi planerat för att åka in till Christchurch så det var dit färden styrde. Det tog inte så lång tid att komma dit och solen har varit med oss hela dagen igen, så vi har haft en jättehärlig dag. Sommaren är verkligen här på riktigt nu! 
 
Inne i Christchurch letade vi reda på en bra parkering där vi ställde bilen, sen promenderade vi bara omkring. Det är en väldigt fin stad men det är fortfarande mycket som håller på att byggas upp efter den stora jordbävningen 2010. Hela staden raserades då men de har gjort ett bra jobb med att bygga upp den igen. Det är lättare att förklara och beskriva om dagen med bilder så här kommer en bild-bomb. (^_-)
 
 
 
 
Först började vi gå mot ett köpcentrum som det var skyltat till. När vi kom dit upptäckte vi något häftigt; hela köpcentrummet är uppbyggt av containrar som står uppställda ute så det det blir som ett utomhus-köpcentrum.
Jag tycker det var riktigt coolt, smart och väldigt mysigt eftersom man kunde gå ute i solen. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fikade på en av de små caféerna som också fanns bland containrarna. 
Jag åt en god chia-pudding och vad glad jag blev när de hade mandelmjölk till kaffet istället för sojamjölk!
 
 
 
 
 
 
 
Sen fortsatte vi att promenera runt på gatorna. Det fanns många fina byggnader.
 
 
 
Spår från jordbävningen fanns att se på vissa ställen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kände oss klara åkte vi en sväng ner mot havet för att se hur det såg ut där. Vattnet var väldigt lågt och det fanns ingen fin gångväg så vi tog bara en titt och åkte sen till theWareHouse. Min familj har inte haft tid att gå in på theWareHouse ordentligt innan så de ville väldigt gärna göra det. Jag hittade en ny bikini så jag kan inte klaga, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Efter att ha handlat matvaror åkte vi mot hotellet som vi skulle checkat in på redan igår. Idag var det inga problem och vi kunde gå in i huset med en gång. Vilket hus, det är otroligt fint! Här kommer vi stormtrivas, synd bara att det inte blir så många dagar...
 
 
 
 
Mitt rum, jag har en egen dubbelsäng!
 
 
 
 
Utsikt från mitt fönster ut över fruktträdgården.
 
 
 
 
 
Badrum
 
 
 
 
 
 
Erik och Elias rum
 
 
 
 
 
 
Vardagsrum
 
 
 
 
 
 
Mamma och Pappas rum
 
 
 
 
 
 
Kök
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av dagen har vi tagit det lugnt och gjort oss hemmastadda. Jag och mamma tog en kort promenad i trädgården medan middagen stod i ugnen. (^  ^) Imorgon ska jag gå en längre sväng och titta ordentligt, trädgården är rätt stor och otroligt fin!
 
Nu ska jag borsta tänderna och göra mig klar för att gå och lägga mig, jag börjar bli trött och vill ha massor av energi imorgon. Vi får vell se vad vi känner för att hitta på då. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


27-28 December

Hi!
Jag var så trött när jag kom på färgan igår att det blev inget bloggande. Därför kommer allt idag istället. (^ _ -)
 
 
Efter att ha duschat och ätit frukost checkade vi ut från hotellet i Wellington och gick ner på stan. Jag visade familjen Cuba Street som har en del roliga butiker. Jag tror Erik blev nöjd eftersom han spenderade nästan en timma i en butik och kom ut med flera nya tröjor, haha! (๑>ᴗ<๑) Själv köpte jag en ny klänning och en ny topp från secondhand-butiken jag och Josefin hittade förra gånger vi var i Wellington. 
 
När vi började bli hungriga parkerade vi om bilen innan vi gick till ett mysigt café och åt lunch. (^_^) Vi tog det väldigt lugnt hela dagen eftersom vi skulle åka med färgan sent på kvällen, vi hade därför ingen stress. Så när vi ätit gick vi en sväng till Te Papa. (^   ^,)
 
 
 
 
Vädret var verkligen helt underbart!
 
 
 
 
 
När alla kände sig färdiga på Te Papa (jag har ju varit där flera gånger förut så jag följde mest bara med de andra) tog vi en promenad längs med hamnen i solen. Det var ljuvligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av kvällen strosade vi mest runt, satte oss imellanåt på någon bänk och bara njöt av det härliga vädret. Vi åt sen en god middag, också nere vid hamnen. När det började skymma begav vi oss till bilen och åkte till toppen av Mount Victoria för den 360 graders utsikten. Det var verkligen ingen dum idé, vi kom lagom till solnedgången. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen kunde vi inte komma på något mer att göra så vi åkte och ställde oss i kön till färgan och checkade in. Klockan började redan då bli mycket och vi skulle inte få åka på förrän vid 01:30 så vi försökte sova lite i bilen så länge. Jag tror jag lyckades sova någon timma iaf. (^   ^) Det var tur det för på båten lyckades jag bara sova runt två timmar, jag vaknade vi fem och vi skulle vara i hamnen vid sex så jag orkade inte försöka somna om igen hihi!
 
 
 
Bild tagen med mobilen när vi började närma oss Picton. 
 
 
 
 
Vi väntade med att äta frukost och började bilresan med en gång istället efter att ha åkt av färgan. Efter ungefär en halvtimma stannade vi till så vi fick kaffe och frukost. (^_^) Sen åkte vi vidare mot hotellet som ligger ca 45 minuter från Christchurch. Det var en lång bilresa men vägen var otroligt vacker. Vi stannade till på några ställen för bensträckare och fika. 
 
 
 
Vi åkte förbi många vinodlingar påvägen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En sträcka längs kusten var full av sälar.
Vi var såklart tvugna att stanna för att få några kort!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi äntligen kom till hotellet så hade det än en gång strulat med bokningen. Jag har verkligen haft otur den här gången med mina senaste bokningar. Sidan jag bokade från skickade mig en bekräftelse men de som har hotellet bekräftade aldrig bokningen eftersom de hade fullt i det rummet vi ville ha. Hon har därför försökt få kontakt med boknings-sidan och även försökt få mina kontaktuppgifter utan resultat. Men hon var hjälpsam och fixade in oss på ett motell som ligger ca 8 km ifrån hotellet. Vi kommer sova här inatt och imorgon åker vi tillbaka och kan checka in eftersom de gäster som bor där nu åker imorgon bitti. Det blir mycket åkande fram och tillbaka men allt löste sig ju och vi har någonstans att bo. (^_^) 
 
 
 
 
Ny topp som jag köpte igår, och ja jag har shorts in under. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi precis ätit middag och tar det bara lugnt. Jag ska snart ta itu med disken och sen ta en liten promenad i kvällsolen. 
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Time for Traveling

Hello!
Imorse lämnade jag och min familj gården för att styra färden mot Wellington. Det har varit roligt att få presentera min Nya Zeeländska familj inför min Svenska familj och vise versa. (^  -  ^) Den här julen har verkligen varit speciell, en jul som jag kommer leva på länge! 
 
Solen har skinit hela dagen och vädret har varit helt underbart! Pappa och Elias släppte av mig, mamma och Erik i Otaki medan de åkte för att kolla in ett bil museum. Vi andra var inte jätteintresserade så därför kollade vi in outlet-butikerna i Otaki itsället. (๑>ᴗ<๑) Jag hittade faktiskt ett par nya skor billigt, det var inte planerat. Och så kunde jag inte låta bli att köpa ett nytt sett med underkläder, hihi! Jag tror aldrig jag har varit i Otaki utan att komma hem med nya underkläder.... Men sån är jag, hihi!
 
Resten av vägen flöt på bra. Vi började med att åka till flygplatsen och hämta upp en ny GPS. När familjen reste från Auckland och ner till gården gick bilen sönder så vi har en ny större bil nu. Men denna bilen hade ingen GPS så därför fick vi hämta upp en ny och det smidigaste var att göra det vid flygplatsen här i Wellington. (^_^) Sen kunde vi äntligen köra till hotellet, samma hotell jag och Josefin bodde på när vi var i Wellington. Men denna gången var det strul då de inte kunde hitta min bokning. (- _ -) Jag visade bokningsbekräftelsen och att jag redan betalat men de hade inga lediga rum i den storleken. Det slutade med att mamma och pappa fick ett rum, Erik och Elias har ett rum och jag har ett eget. Alla rummen är mindre och inte lika fina som det jag bokade, men vi har iaf någon stans att sova. Jag orkade inte bråka så mycket om det, det är ju ändå bara en natt. (^ _ -)
 
När vi fått in allt på rummen promenerade vi ner till mataffären och handlade middag och frukost. Middagen fick bli färdiga sallader från charken. Jag hittade en god sallad med bland annat apelsin, jordgubbar, gurka, lök och bladgrönsaker. Middagen åt vi nere vid hamnen i solen. Det var riktigt mysigt tycker jag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi alla tillbaka på rummen. Jag tänkte läsa lite och sen krypa ner i sängen och sova. Imorgon tänkte jag passa på att duscha innan vi ska checka ut för att sen ha en hel dag i Wellington. På kvällen åker vi på färgan som ska ta oss över till Sydön!(*⌒ヮ⌒*)Det är så spännande, jag har inte varit på Sydön ännu! Jag har hört så mycket om den och äntligen ska jag få se allt med egna ögon.
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Christmas in NZ

God Jul!
Idag är det jul här på Nya Zeeland, men vi firade vår svenska julafton igår. (^    ^) Dagen innan jul stod jag i köket helda dagen. Fast just det, jag var iväg en snabbis på morgonen in till Papaioea med familjen och köpte de sista julklapparna. Vi hämtade även två nya tuppar och en ny höna. De är otroligt sööta! Men inte lika roliga som "mellan-kycklingarna" som är mina små bebisar, hihi! Men jag får vell börja hantera de nya mer nu också så de också blir tama, de är ju så fiina! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
Nu ska jag sluta prata om hönsen och kycklingarna och återgå till julafton. (^_^) Jag hade jätteroligt med många härliga människor och god mat. Här kommer bilder, för bilder beskriver mer än ord. 
 
 
 
 
 
En grön kanelbulle-gran! 
 
 
 
 
Vinflaskor med kork = Vin
Vinflaskor utan kork = Vatten
 
 
 
 
  
Tomten kom såklart på besök, och han hade julklappar med sig!
(Även till mig, hihi)
 
 
 
 
 
 
 
 
Raw saffrans cheese cake med pepparkaksbotten, lussekatter, pepparkakor....
 
 
 
 
 
Jag testade att göra äggost för första gången. Med lite hjälp från mamma gick det bra!
 
 
 
 
 
Hemmagjord snickers, Paradis och Aladdin från Sverige!
 
 
 
 
 
 
 
Anette, Geoff och Caelan gav mig ett greenstone halsband!
Jag har velat ha ett jättelänge och äntligen har jag mitt egna! Tusen tack, jag älskar er!
Det är meningen att ge tur när man befinner sig i kontakt med havet.
 
 
 
 
 
Jag fick också en målarbok för vuxna!
 
 
 
 
Jag började färglägga idag och är klar med första bilden.
 
 
 
Bästa presenten fick jag imorse, men den håller jag för mig själv. ( ◠‿◠ )
 
Idag är det bara ta det lugnt som gäller. Jag är jättetrött efter allt resande fram och tillbaka och sen alla förberedelserna inför jul. Så det är skönt att bara kunna ta det lugnt med familjen och Josefin och hennes syster innan de åker vidare. 
 
Nu ska jag umgås med alla andra och sluta blogga, hihi!
 
 
Kram på er ❤
 
 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Blogg Paus...

Hej!
Jag ville bara säga att jag vet inte hur mycket jag kommer orka blogga de kommande dagarna. Det är mycket som händer just och jag kan inte riktigt förklara allt. Men en stor del är att det är jul och jag vill tillbringa den tid jag har med familj och vänner. 
 
Familjen kom hit idag iaf och det är skönt att se dem igen. Jag har fått bakat och städat endel. (^  _  ^) Mamma flätade mitt hår nu på kvällen vilket var helt underbart! Det är så skönt att ha mina föräldrar och bröder hos mig igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är helt underbart när någon pillar med mitt hår! Därför fick jag henne till att fortsätta med flera olika stilar, haha! 
 
Nu ska jag strax lägga mig och sova, men ska kolla lite saker på datorn först. 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Borta bra men...

Hej!
Nu är jag hemma igen. Det har verkligen varit otroligt roligt och härligt de senaste dagarna med familjen, men det känns ändå skönt att komma hem. För det är precis vad det är här, det är hemma för mig. Även om jag fortfarande anser Sverige som mitt hem så har jag även ett hem här på Nya Zeeland. (^_^)
 
Jag mötte upp Anette i Papaioea imorse. Hon hade varit och handlar julklappar och var precis klar i mataffären. Så jag hjälpte henne packa och vi åkte sen några fler små ärenden innan vi styrde färden hemmåt mot gården. Därför möts man av alla glada hundarna och hästarna går och betar i hagen. Geoff höll på med storstädning inomhus inför Jul. Det kändes verkligen jättebra att komma hem igen. 
 
Efter att ha packat upp matvarorna och druckit kaffe med Anette medan vi alla tre (Geoff, Anette och jag. Caelan var hos Alex och lekte) satt och pratade gick jag och började städa i Josefins föredetta rum. Det känns konstigt att inte ha henne här längre, jag saknar henne verkligen! Hon hade gjort ett bra jobb med att städa ur det, men jag gjorde en riktigt ordentlig städning av hela rummet. Fönstrena och fönsterkarmarna tvättades, listerna och sladdarna torkades av och alla andra dammiga ytor blev avtorkade. Sen dammsög jag och bäddade rent i sängarna eftersom min familj kommer imorgon och mamma, pappa och Elias ska sova där. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fortsatte sen med en snabbstädning av mitt rum innan jag började packa upp allt ur mina väskor. (^   ^) Jag kom verkligen igång med städningen idag och gick och småplockand hela eftermiddagen, fram tills när jag slängde ihop en snabb pepparkaksdeg. Jag ska testa göra veganska pepparkakor så därför gjorde jag en liten prov-deg idag som jag ska testa baka ut imorgon. Förhoppningsvis blir det bra, degen var iallafall god hihi! (≧∇≦)Man måste ju alltid smaka pepparkaksdegen, det hör ju till! 
 
Justin kom också under eftermiddagen, mitt i mitt städande. Senare satt vi därför allihopa och pratade, i solen, på uteplatsen. Det har verkligen varit varmt och härligt idag, även om solen inte varit framme hela tiden. (^ _ -)
 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en stund innan jag somnar. Vad skönt med min egna härliga säng igen!
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


There it all started

Hi!
Nu sitter jag på Aucklands flygplats, samma flygplats där jag landade i mars. Men jag är ännu inte påväg bort från Nya Zeeland, denna gången ska jag bara flyga ner till Papaioea (Palmerston North). (^_^)
 
 
 
 
 
 
 

Vi åkte från motellet i Paihia rätt tidigt imorse för att kunna vara lite i Ackland tillsammans innan familjen släppte av mig vid flygplatsen. Bilturen gick rätt smidigt och solen har skinit hela dagen. Äntligen lite mer sommarvärme! o(^▽^)o Vi åkte till ett köpcentrum i Auckland där vi gick runt lite och tog en fika. Mer hann vi inte med. (^_ -)
 
Det kändes konstigt att säga hejdå, men jag ser dem ju om två dagar igen. Nu ska de ha roligt och åka till Hobbiton innan de kommer och möter min Nya Zeeländska familj. Det känns både nervöst och roligt att presentera alla för varandra, två av mina världar möts. Detta kommer verkligen bli en totalt annorlunda jul, en jul att minnas (förhoppningsvis för det bästa). 
 
Men nu är jag som sagt snart påväg mot Papaioea där Tim väntar. Jag åker inte tillbaka till familjen fören imorgon. 
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Rainbow Falls

Hej!
Imorse skén solen. Efter frukost pratade vi om vad vi ville hitta på under dagen. Vi hade sett något om ett vattenfall inte så långt härifrån så pappa gick till receptionen och frågade. De rekomenderade ett vattenfall som heter Rainbow Falls, så vi gjorde oss iordning och åkte dit. Det börjar med en mysig vandringsled, längs Kerikeri floden, som är ca 3,5 km. Det var jättehärligt att gå där i solen och det var otroligt vackert!
 
 
 
 
 
 
Här hade jag gärna badat, synd att man inte hade badkläder med sig...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några mindre vattenfall ungefär halvvägs till Rainbow Falls.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rainbow Falls, men ingen regnbåge idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ångrar verkligen att jag inte tog badkläderna med mig, hela vägen längs floden såg vattnet otroligt härlig och inbjudande ut! Hade det inte varit så mycket andra människor på vägen hade jag nog hoppat i naken, haha! (๑>ᴗ<๑)
 
 
När vi gått tillbaka stannade vi och fikade på cafét som ligger vid parkeringen, alldeles nere vid floden. Det var gott med en kaffe och få sitta ner en stund och bara njuta av det härliga vädret. (^   ^,) De här dagarna har vi verkligen vara tagit det lugnt och umgåtts.
 
Påvägen hem stannade vi och köpte lite matvaror så vi kunde göra middag när vi kom hem. Det blev pumpasoppa (tyvärr inte hemmagjord, som min favorit jag lärt mig av Geoff och Anette). De andra gick och la sig och vilade en stund sen så jag passade på att vaxa benen. (^ _ -) Sen gick vi allihopa ut till bubbelpolen. Vi har med andra ord bara tagit det lugnt resten av dagen och vilat. 
 
Nu är det tid för mig att krypa ner i sängen och sova. Imorgon ska vi upp tidigt och åka in till Auckland. Jag kommer ta flyget tillbaka till Papaioea (Palmerston North) så plockar Tim upp mig på flygplatsen. Sen spenderar jag natten hemma hos honom, så vi får se om det blir något blogginlägg imorgon. (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Waitangi

Hi!
Så härligt det var att kunna ligga kvar i sängen imorse och bara dra sig! (^  ^,) Även om jag normalt sett inte har någon tid att passa så kan jag ändå koppla av nu när jag bor med familjen och inte har några som helst planer inför dagen. När jag gått upp och gjort mig iordning i lugn och ro satte jag på kaffe och började rosta bröd. Sen gick jag in och väckte mamma och pappa när frukosten nästan var klar. Jag vet allt hur jag ska få upp dem ur sängen, doften av nybryggt kaffe fixar allt haha! (๑>ᴗ<๑)
 
Lite senare, när alla gjort sig iordning och hunnit vakna ordentligt, promenerade vi ner till centrum där de har en marknad. Det var ingen stor marknad men det var ändå härligt att bara strosa runt där i solen tillsammans med min familj. (๑ᴖ◡ᴖ๑) Jag har verkligen saknat dem!
 
 
 
 
 
 
Jag tycker denna bänken är så häftig så jag var tvungen att ta kort!
 
 
 
 
 
 
Vi fortsatte att strosa runt lite i centrum och gick i lite små butiker. Mitt på dagen tog vi en paus med kaffe och glass. ( ◠‿◠ ) När vi satt där kom det en tjej och sålde jordgubbar så vi köpte en box, så gooda de var!! (๑✧◡✧๑) De påminde om de svenska jordgubbarna, de godaste jag ätit hitills på Nya Zeeland! 
 
När vi blev trötta på att gå omkring i samhället gick vi tillbaka till motellet och vilade en liten stund. Sen åkte vi vidare till Waitangi Treaty Grounds, där dokumenten skrevs under när Nya Zeeland grundades. Det var verkligen jättevackert där! Jag tittade mest på naturen, hihi. Vi gick runt där och bara hade en helt underbar eftermiddag tillsammans. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är den största kanoten i hela världen.
Den är 37,5 meter lång och hade oftast 80 roddare, men kan få plats med upp till 150 personer!
På bilder under kan ni läsa om trädet de byggde kanoten från.
 
 
 
 
 
Stubben från trädet står kvar. De vet inte hur gammalt trädet var när det huggs ner, 
men man gissar på att det var runt 800 år gammalt! Wow!
Erik tog bilden så jag skyller på honom för att den är suddig, haha! (^ _ -)
 
 
 
 
 
Även mamma lånade kameran, hihi!
 
 
 
 
En tūī som äter nektar från "flax flowers". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har verkligen varit en underbart lugn och härlig dag. Vi har bara tagit allt som det kommer och gjort vad vi kännt för, ingen stress och inga planer. Det avslutades inte så dumt heller; vi promenerade till en restaurang inte långt från motellet där de serverar bara seafood. ꒰⁎ᵉ̷͈ ꒵ ᵉ̷͈⁎꒱໊ Yummie!!!
 
 
 
Jag åt en jättegod seafood sallad!
 
 
 
Sen gick vi tillbaka till hotellet och har bara slappat. Pappa, Erik och Elias har varit och badat i en bubbelpool som ligger på uteplatsen. Jag frös och hade ingen lust att gå ut i bikini så jag stannade och började redigera bilderna från idag istället. (^   ^) Mamma var trött och låg i sängen och vilade en stund. Snart är det nog dags för oss alla att krypa ner i sängen och sova, så får vi se vad vi hittar på för något imorgon. 
 
Jag saknar dig Josefin, det känns konstigt att inte se dig varje dag! Med dig kan jag verkligen prata om allt och vara mig själv. Jag längtar efter att få se dig igen! 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Paihia

Kia Ora!
Vad skönt det var att vakna upp imorse och ha en pappa som kom och kramade om en. Jag har verkligen saknat dem! Efter att vi gjort oss iordning och ätit frukost packade vi ihop allt och checkade ut. Sen började vi vår bilfärd ut ur Auckland, mot Paihia. (^_^)  Bilfärden gick utan problem och pappa lyckades köra rätt bra trotts att det är på fel sida vägen. (^_-) Vi stannade till på ett café påvägen för kaffe och något att äta. Det var skönt att få sträcka på benen också och få lite frisk luft. 
 
 
 
 
 
Mamma, Pappa Erik och Elias. 
 
 
 
 
Sen gick sista biten rätt bra, det var inte långt kvar. Det var inte svårt att hitta motellet heller så allt gick väldigt lätt och smidigt. (^  ^,) Det är rent och fräscht på rummet och gott om plats för oss alla. Jag tror vi kommer trivas här de kommande dagarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi fått in all packning tog jag en efterlängtad dusch! Vad härligt det är att inte behöva ha dåligt samvete när man använder vattnet och man kan stå i duschen lite längre. Efter att ha kommit till Nya Zeeland har jag börjat uppskatta att duscha mer än jag gjorde innan. Men det beror nog på att man ska försöka använda så lite vatten som möjligt hemma hos familjen eftersom vi sparar regnvattnet och därför inte har obegränsat med vatten. Så när man bor någon annan stans passar man på, hihi! (๑ᴖ◡ᴖ๑)
 
 
Efter att ha varit och handlat matvaror tog vi en promenad in till centrum. Det är inte stort men det finns några små butiker, restauranger och caféer. Samhället ligger precis vid havet och har en jättemysig sandstrand. Det är verkligen otroligt vackert här! Jag hade bara med mig mobilen denna gången så det blir inte så många bilder, jag får ta mer imorgon. (^_-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka började jag skära upp kumara och förbereda för middagen. Det blev ugnsrostad kumara (orange och röd) och broccoli. Vi gjorde även en sallad och hade köpt hummus. Jag och mamma åt lite surimi och killarna åt något kött de köpt. (^   -   ^) Det blev väldigt gott, det var skönt med riktig mat efter gårdagen då allt var upp-och-ner. 
 
Nu är alla jättetrötta och har redan gått och lagt sig. De börjar vell känna av jetlagen efter den långa resan. Jag ska vara uppe en stund till tänkte jag och ordna med lite saker på datorn. (^   ^)
 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


With My Family

Hello!
Jag ligger i sängen på hotell rum i Auckland för tillfället. Min familj är äntligen här! o(^▽^)o 
 
Anette och Geoff körde mig och Josefin in till Papaioea (Palmerston North) imorse efter att vi lämnat Caelan på skolan. Tim var gullig och kom och sa hejdå när vi väntade på bussen. Sen har jag och Josefin suttit i en buss hela dagen...
 
 
 
 
 
 
 
 
Mount Taranaki
 
 
 
 
I New Plymouth hade vi en halvtimmas stop så jag kunde köpa kaffe och vi kunde båda få något att äta. Men sen började mardrömmen för mig. Påvägen mellan Hamilton och New Plymouth var det en kvinna som blev väldigt dålig och spydde massor. Jag har en fobi för när folk spyr så jag satt och skakade samtidigt som jag pressade mina hörlurar in i öronen på högsta volym. Josefin var snäll och höll om mig och höll för mina ögon. Utan henne hade jag aldrig klarat den bussturen. Bussen var tvungen att stanna ett antal gånger vilket gjorde att vi blev försenade till Hamilton. Därför fick vi aldrig pausen vi skulle haft där utan fick snabbt hoppa på nästa buss mot Auckland. Men vi kom fram till slut efter tolv timmars bussfärd. 
 
Josefin och jag sa sen hejdå så hon kunde gå till sitt hostel och jag kunde leta reda på min familj. Det känns så konstigt att lämna Josefin och inte se henne igen förrän till jul. Jag saknar henne redan!!! Men det var otroligt härligt att se mamma, pappa, Erik och Elias igen. Både Erik och Elias har växt massor! Innan vi åkte till hotellet köpte vi mat så vi har frukost till imorgon. 
 
Jag är otroligt trött nu och det känns väldigt konstigt att vara omgiven av familjen igen. Det är som två av mina världar plötligt krockat. (≧▽≦) Det kan ju också ha att göra med att mitt huvud känns som mos efter den här låååååånga dagen. Därför ska jag sova nu!
 
 
Kram på er ❤️
 
 
Follow on Bloglovin


Packed and Done

Hi!
Den här dagen har jag och Josefin spenderat mesta tiden med hönsen och kycklingarna. Efter att ha matat dem som vanligt imorse gick vi och satte mindre nät längs hela staketet av hönsgården. När vi släppt ut de vuxna i utehägnet hämtade vi "mellan-kycklingarna" och släppte ut dem inne i hönsgården så de kunde få springa runt på större yta. (^_^) De såg först väldigt vilsna ut men efter ett tag började de gå runt och undersöka. Hen som har problem med benet (jag och Josefin har börjat kalla hen för Dumbo, hihi, för hen är så sööt) verkade också må bättre av att kunna röra på sig mer på en större yta. Nästa steg var att häfta fast en matta runt utehägnet så mellan-kycklingarna så måning om kan släppas ihop med de vuxna. När vi var klara testade vi därför att öppna för att se om de små kom överräns med de äldre. Det gick rätt bra, men de vuxna var lite för elaka så vi vågar inte låta dem gå tillsammans ännu. Därför kommer de små få komma ut i hönsgården under dagarna när hönsen är i utehägnet så tar vi in de små igen över natten. (๑ᴖ◡ᴖ๑) De är verkligen super sööta! När jag satte mig ner på huk kom de fram till mig för att kolla om jag hade mat med mig och jag kan klappa dem utan att de springer iväg. De är mina små bebisar, hihi! 
 
Efter lunch var jag helt slut. Även om jag varit ledig denna helgen har det hänt väldigt mycket och min hjärna har gått på högvarv hela tiden. Det kändes idag när jag var tillbaka i de vanliga rutinerna igen. (๑>ᴗ<๑) Men det var på sätt och vis skönt att kunna få en helt vanlig dag och bara tänka. 
 
Senare gick jag och Josefin ut och mockade i trädgården. Bajset slängde vi sen in under olika fruktträd som behöver det, bland annat mullbärsträdet som är smockfullt av små mullbär. o( ^▽^ )o De är långt ifrån mogna ännu, men det ser ut att bli ett bra år för mullbären!
 
På eftermiddagen var det dags för både mig och Josefin att börja packa. Imorgon åker vi upp till Auckland, min familj är påväg hit!!! Det ska bli så härligt att få krama om dem igen, vad jag har saknat dem! Jag kan inte riktigt fatta ännu att de faktisgt kommer hit och ska få se allting. Det kändes därför väldigt konstigt att packa väskan, men jag tror jag lyckats få ner det mesta jag vill ha med mig. Denna gången blir det inte så många dagar jag är borta för vi kommer tillbaka hit och firar jul allihopa. Det tråkiga är att Josefin nu åker och möter upp sin syster, sen träffas vi här på jul och efter det flyttar hon till Otaki där hon ska jobba som au pair i en familj... Jag kommer verkligen sakna att ha henne här, det kommer bli så tomt. Men det är ändå bra att hon inte försvinner helt och hållet, avståndet är inte så stort så vi kommer fortfarande kunna träffas och umgås.♡ Jag kan verkligen inte fatta vilken tur jag har som åker till andra sidan jorden och finner en sån bra vän. Tack Josefin!
 
 
 
Den första "marrow" (stor zucchini) var klar idag så efter middagen bakade jag en "marrow-brownie". Den här gången uteslöt jag sockret helt och hållet och använde bara stevia som sötning. Jag har inte smakat ännu men hoppas det blev bra, smeten var iaf good haha! (^ _ -)
 
 
 
 
 
 
Jag och Josefin får sno med oss varsin bit imorgon bitti som vi kan mummsa på på bussen. Det är en lång busstur vi kommer åka imorgon... Men det kommer nog gå bra, det är skönt att slippa åka ensam. (^  ^,)
 
 
Men jag borde därför krypa ner under täcket och sova nu. Imorgon vid den här tiden är jag med min familj igen!
 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Day in Levin

Hej!
Vad otroligt härligt det var att få sova i sin egen säng igen, jag sov som en liten björnunge hela natten. (^   ^) Efter att ha ätit frukost och suttit och pratat med Anette och Josefin gick jag och Josefin ut till hönsen och kycklingarna. En av de nya kycklingarna Anette och Geoff köpte går inte som hen ska, ett av benen hänger inte riktigt med. Jag försökte kolla om det var något som gjorde ont eller var synligt fel, men annat än att det är lite jobbigt för hen att gå verkar hen inte bry sig. Därför kommer vi avakta och se om det är något som växer bort eller inte. Så länge hen inte lider av det är det okej. Vi pratade även om hur vi ska bygga på hönsgården för att kunna släppa ut de nya kycklingarna utan att de kan smita igenom springor eller hål. Så det är nästa lilla projekt som jag och Josefin kommer jobba med.
 
Resten av dagen hade jag ledigt så jag gick och gjorde mig iordning och tog sen bilen in till Feilding där jag gjorde några ärenden för familjen. Sen fortsatte jag och åkte vidare mot Levin. (^_^) Eftersom jag tog med Tim hit igår så var det hans tur att visa mig vart han bor. Han hade ett jättefint litet hus och tre underbara katter. Solen skén så Tim tog mig på en tur runt i Levin och sen åkte vi ner till stranden och promenerade. Resten av dagen har vi umgåtts och pratat innan vi senare på kvällen satte på en film. Jag har haft en jättebra dag! 
 
 
 
 
Arkiv bild på stranden i Foxton.
Det är samma strand som sträcker sig längs med västkusten,
så det var samma strand jag och Tim gick på bara att det var mycket längre ner på Nordön. 
 
 
 
 
Det tar ett tag att köra hem från Levin så jag kom inte hem förrän närmare midnatt, haha! Josefin satt uppe och väntade så vi pratade en stund innan vi gick in till våra rum. (^ _ -)
 
 
Nu längtar jag efter min säng och efter att få sova. (◡‿◡ ) z Z
 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin