Tomtar i mossen

Hej på er!
Det har varit en lugn dag här hemma idag. Jag och mamma har passat Cindy, mormor och morfars hund som är uppfödd hemma hos oss (helsyster med Alfred, fast yngre). Hon är härlig, ett riktigt lite yrväder som alltid blir lika glad när hon får komma hit. Jag tror hundar, djur i allmänhet, har bättre minne än vad de flesta tror. (^_-) Hon var inte här så jättelänge, morfar skulle bara iväg på ett kort ärende där Cindy inte kunde följa med. 
 
Mamma har var duktig och gjorde det julfint utomhus medan jag tog en promenad med hundarna. Nu har vi små söta tomtar som hälsar alla välkomna när man kommer. (^_^)
 
 
 
 
 
Visst är det gulligt? Tomten är gjord utav granris och ull som man dekorerar julgrupper med. (^   ^)
 
Annars har jag sökt olika jobb och svarat på lite mail under dagen. Än så länge är jag fortfarande arbetslös men jag har några olika jobb på gång som jag verkligen håller tummarna för. 
 
Vad har ni gjort idag?
 
 
Massor av kramar till er ❤
 
Follow on Bloglovin


Pepparkaksbak

Hello!
Jag har varit iväg hela helgen med mamma och Magni (en av våra hingstar). Mamma har ridit kurs och jag följde med som sällskap och för att titta på, man lär sig en del på att bara titta när andra rider. Det var jättemysigt att få komma iväg, bara jag och mamma, det var längesedan vi gjorde det. (^  ^) Det var extra roligt eftersom vi var inne på Ullared, som inte ligger långt ifrån där kursen var, en snabbis på lördagseftermiddagen. 
 
I slutet av förra veckan gjorde jag en pepparkaksdeg som jag la i kylen. Receptet kommer från min gammelmormor (pappas mormor). Jag följde dock inte instruktionerna exakt utan gjorde på ett annat sätt som visade sig bli väldigt bra. (^_^) Idag har jag bakat pepparkakor för fullt, men har sparat ungefär hälften av degen så jag kan baka en ny satts innan jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slottet är ett litet expriment jag testar.
Det pågår en dekorera pepparkakor tävling på Tidningen Hembakats hemsida
som jag tänkte delta i. Det ska bli ett Disney slott. (^   ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu ska det bli glögg mys med hembakta pepparkakor i helgen, det är ju första advent! 
 
 
Follow on Bloglovin


Love our horses

Hello!
Jag har varit ute på en ridtur igen med mamma, hon red Dökkvi och jag red Dokka idag igen. Dokka är så otroligt härlig och idag kände jag igen henne mer än jag gjorde igår. Igår när jag red och började jobba med henne svarade hon inte direkt och gångarterna var inte så rena som de brukar. På tillbakavägen
var hon mycket mer lik sig själv och förstod vad hon skulle göra, nästan som jag behövde påminna henne. Idag märktes det att jag jobbat med henne igår för hon svarade direkt och gick taktrent och fint i tölten. (^   ^)
 
Det är otroligt härligt att tölta fram i en ren takt och hästen bara springer på. Jag kan få samma känsla när man springer i full galopp, hästen har öronen frammåt och man känner hur alla musklerna tar i! Hästen och jag blir som ett. Det bästa namnet jag kan sätta på känslan är eufori.
 
Här är några halvbra bilder tagna med mobilen i stallet innan vi gick upp. Det hade redan börjat mörkna så ljuset var inte det bästa, men man ser ju att det är våra små söta hästar. (^ _ -)
 
 
Dokka 
Hennes pannlugg ser nästan vit ut i ljuset, hihi!
Den är igentligen mörkbrun med ljusa slingor.
 
 
 
Magni blev glad när Dokka kom tillbaka. De är verkligen ett sött par!
Nästa år kommer de få en bebis tillsammans! (^▿^)
 
 
 
Nu ska jag sätta mig och mysa med familjen. 
 
 
Massor av kram till er 
 
 
Follow on Bloglovin


25th Anniversary

Hej Hej!
Jag har inte gjort så jättemycket de två senaste dagarna. Kollat på lite jobb och bara tagit det lugnt. Igår var jag ute på en härlig ridtur på Dokka. Det var nog ett halvår sen jag red sist, jag har inte hunnit med jobb och studier. Men nu är jag ju "ledig" (arbetslös) och har all tid i världen. Det var väldigt roligt att få komma ut igen, jag har saknat hästarna. 
 
 
Arkivbild från 2011 då vi var ute och plockade svamp. 
 
 
Nu sitter jag vid köksbordet och fixar med lite saker på datorn. Ska försöka fixa en så jag kan switcha mellan iOS och Windows, det finns några online spel jag vill spela som bara går på Windows. Har även varit lite sugen på att köpa en till dator istället som ska vara enbart till spel. Men det är inte så bra tillfälle just nu eftersom jag trots allt är arbetslös och vet inte hur länge, så det gäller att prioritera vart pengarna ska gå. (^   ^)
 
Idag är det 25 år sedan Den Lilla Sjöjungfrun hade premiär. Jag älskar Disney, som många av er redan vet, och om jag fick välja en Disney film som min favorit (vilket är väldigt svårt eftersom alla Disney filmer är fantastiska) så skulle det vara Den Lilla Sjöjungfrun. När jag var mindre såg jag upp till Ariel och kände igen mig i hennes äventyrslust. Jag ville vara precis som henne, haha! Hon är, och kommer alltid förbli, den Disney prinsessa som ligger mig varmast om hjärtat. 
 
Vad passar vell bättre idag än denna underbara låten som jag aldrig kan få nog av. 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Messy cake

Hello everybody!
Detta har ju nästan börjat bli en liten vana, att jag bloggar det sista jag gör på kvällen. Kanske för att bloggen är som min dagbok. (^_^)
 
Jag lyckades iallafall få ihop en tårta idag. Men vaniljkrämen ville inte riktigt göra som jag ville idag heller och tjocknade inte så mycket som jag önskat. Därför blev lagren i tårtan något mindre än de skulle vara, men den blev väldigt god ändå. Den här gången fick jag strunta i utséendet och satsa på smakerna; choklad, karamell, vanilj och banan. (^   ^) Här kommer bilder, men den är som sagt rätt rörig och inte den snyggaste tårtan jag gjort hihi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annars har jag varit rätt lat idag. Det har varit grått och tråkigt väder ute så jag har stannat inne, spelade endel på iPaden, kollade jobbannonser och skrev ett personligt brev på engelska. (^ - ^) Jag blir rätt slapp den här perioden på året eftersom jag älskar solen och får min energi från den. När det nu har varit grått i flera veckor blir jag trött och tappar lite av min ork. Men jag håller igång med mys inne och låter mig själv få vara lite lat, det varar ju inte för alltid. (^_-)
 
 
Kram på er ❤️
 
Follow on Bloglovin


Baking with feelings

Moshi Moshi!
Jag har stått i köket idag och bakat! (^_^) Det var längesedan jag spenderade en hel dag i köket, men det är alltid lika roligt. Anledningen idag var att jag skulle baka en liten tårta för att jag tagit körkort. Från början var tanken att jag skulle göra hälften av arbetet idag och fortsätta med fyllningarna och frostingen imorgon. Trodde jag ja, haha!
 
När jag väl kom in i mitt "baking mood" fortsatte jag med att göra både fyllningar och frostingen vilket gjorde att tiden bara rann iväg. Och självklart skulle jag dessutom ha oturen att misslyckas med vaniljkrämen som skulle vara imellan tårtbottnarna. (>.<) Det är inte ofta jag misslyckas när jag bakar, jag brukar kunna rädda upp det mesta, men idag gick det inte att rädda utan var bara att kasta hela smeten som inte vill tjockna. De gånger som jag misslyckas blir det alltid lite "kalabalik" och idag var inget undantag, hehe. Först blir jag arg på mig själv och smeten som inte vill göra som jag vill och när ilskan lagt sig blir jag ledsen istället och gråter floder. Man kan vell säga att när jag bakar gör jag det med känsla och går det då dåligt flödar känslorna också. Men jag måste få skrika och gapa lite på smeten och när jag sen gråter passar jag på att gråta lite extra för andra saker som trycker. Det kanske är därför bakning kan vara en så bra terapi, hihi. Jag tycker dock lite synd om min familj som måste lyssna på mig, förlåt jag älskar er! ❤️❤️
 
Jag lyckades iallafall med en fin tårtbotten, god fluffig frostig och småkakor (vanilla wofers) som ska krossas imellan fyllningarna. Imorgon ska jag därför göra en ny sats med vaniljkräm och sätta ihop hela tårtan i lugn och ro! (^_^) Jag älskar ju trots allt att baka! 
 
 
 Vanilla wofers
 
 
 
Farmor och Farfar kom förbi med rosor och grattulerade till körkortet! 
Visst är de fina?
 
 
 
 
Nu ska jag sova. Jag är säker på att morgondagen kommer bli jättebra eftersom jag fick gråta ut idag, hihi!
 
Kram på er ❤️
 
Follow on Bloglovin


Dancing in the rain

Hej alla vakna!
Jag kom hem för en stund sen och sitter nu i sängen efter en händelserik och rolig dag!
 
Jag började dagen med att ta det lugnt, duscha och vakna i min egen takt. Sen åkte jag och mamma in till Uddevalla för att övningsköra lite, innan min uppkörning. Jag klarade det! ☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆ Det blev tredje gången gillt för mig. De andra gångerna har jag varit så deppig efteråt att jag inte velat skriva om det, utan när jag deppat klart lämnade jag det bakom mig och blickade framåt istället.  Men nu har jag äntligen mitt körkort! Det känns så befriande att slippa tänka på det något mer, nästan som att ta studenten på nytt haha! 
 
Mamma och jag var bara hemma och hämtade några saker sen innan vi åkte iväg igen. Vi har varit på en föreläsning om ridning och självkänsla. Haffi, som föreläsaren heter, var otroligt inspirerande att lyssna på! Han är en sån person som sprider glädje och smittar av sig av sin entusiasm när han pratar. Jag tar med mig mycket utav det han pratade om och ska försöka bättra många saker med mig själv. Bland annat ska jag bli bättre på att glädjas åt andra istället för att bli avundsjuk och se det fina jag har i livet. Ta vara på varje dag och glädjas åt morgondagen utan att hänga kvar i det förflutna
 
 
 
 
 
Nu ska jag försöka sova. Undrar vad morgondagen för med sig för kul. (^  -  ^)
 
 
 
Follow on Bloglovin


Panda

Hi!
Jag har varit ute och övningskört idag igen inne i Uddevalla med mamma. (^   ^) Det känns bara bättre och bättre för varje gång så nu hoppas jag att jag tar körkort vid denna uppkörningen (vill inte berätta vilket datum).
 
Eftersom vi ändå var i Uddevalla stannade vi till på Torp, kikade i bara några få butiker och handlade lite små saker som tagit slut hemma. (^_-) När vi väl kom hem var vi rätt trötta så vi satte oss i soffan med en film, Dinotopia. Inte förrän halvvägs igenom filmen förstod vi hur lång den är, runt 220 minuter(!!!), så vi valde att se klart resten någon annan dag haha! 
 
 
 
 
 
Nu har jag precis kommit in efter en kort promenad med hundarna. Det var tänkt att jag skulle gått längre än jag gjorde, men det var så mörkt och Keyla reagerade på något ljud vilket fick mig att vända. Jag är rädd att stöta på någon älg när jag är ute och går ensam i mörkret, särskilt vid en av våra ängar där älgarna nästan alltid går på kvällarna och betar. Under dagtid blir jag bara glad om jag får syn på en älg (på lagom avstånd förståss), men när det är mörkt vill jag inte riskera att stöta på någon allt för nära. (^_-)
 
Nu ska jag bara slappa resten av kvällen och kanske fortsätta lite på min stickning. Mamma lärde mig sticka igår (igen, jag har kunnat det förrut). Det är inte så svårt tycker jag eftersom tekniken liknar virkning, som jag är rätt duktig på. (^_^) Handarbete är något som går i släkten, särskilt stickning. Den "traditionen" vill jag föra vidare, det är ju roligt när man kan sticka/virka och se vad man kan skapa för fina saker. 
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Outlast

Hello!
Jag sitter i vardagsrummet, det är kålsvart utanför fönstren, och tittar på olika "skräck-spel" på youtube. Vissa av spelen är inte alls läskiga utan bara kul att se och höra reaktionerna från de som spelar när de blir rädda. Men vissa av spelen får mig verkligen att hoppa till, haha! Jag älskar att bli skrämd, jag sitter bara och skrattar. (^    ^) 
 
Detta spelet vill jag verkligen testa att spela någon gång med kompisar en mörk kväll i ett mörkt rum på en stor skärm, hihi!
 
(Kännsliga tittare varnas
 
  
 
 
 
Visst verkar det roligt? Jag sitter och pratar med Dan när det blir som läskigast och säger saker som "släck ljuset, han upptäcker dig" eller "gå inte in dit". Detta spelet gav mig verkligen kalla kårar, jag älskar det!
 
Kolla in andra spel som Dan och hans kompis Phil spelar på deras kanal (de spelar inte bara skräck-spel, utan om du vill se de läskiga spelen får du går till spellistan "Scary Games (Spooky week)"). Jag tycker de är underhållande att titta på, särskilt Dan som blir rädd väldigt lätt. (^_-)
 
 
 
Vad tycker ni om läskiga spel och har ni några läskiga tips? 
 
Follow on Bloglovin


I Love You Dad

Hej Hej!
Min dag började tidigt idag. Jag ställde klockan för att gå upp innan alla andra och göra iordning en stor frukost, det är ju farsdag! Min pappa tycker det är gott med den engelska typen av frukost därför gjorde jag äggröra och bacon. Resten av frukosten bestod av bland annat bröd, helg-skinka, gurka, leverpastej, kaffe, juice och annat gott.
Som present har jag Erik och Elias köpt fudge i olika smaker som t.ex. hans favorit whiskey. Pappa blev jätteglad och frukosten var omtyckt av alla. Jag älskar att ge och göra saker för andra. Att göra dem jag älskar glada är nog en av de bästa känslor jag vet. Därför var det mysigt att gå och pyssla i köket imorse för att göra allt så fint som möjligt! (^  ^) 
 
Senare åkte hela familjen in till Uddevalla för det var lite små saker vi behövde köpa. Jag passade på att övningsköra och fick köra den stora bilen för första gången. Det var lite "vingligt/ovant" till en början, men gick ändå bra. 
 
Vi var borta rätt länge så när vi kom hem gjorde vi oss bara iordning och gick ner till farmor och farfar för att äta middag. Farmor hade gjort sina goda köttbullar, så gott! När jag var liten kunde jag äta dem som godis, hihi! Efterrätt blev gräddtårta med farmors egenplockade hallon.
Jag ÄLSKAR verkligen farmors mat!
 
 
Min kväll avslutades med Yoga, ett bra slut på veckan!
Jag har ingen bra bild så det får bli en selfie. (^_-) Jag färgade håret igår, fyllde i utväxten och den gamla färgen som bleknat. Ressultatet:
 
 
 
 
Det var ett tag sen jag använde just den här hårfärgen (jag brukar använda olika typer av orange beroeende på pris och vad som finns i affären). Detta är nog den hårfärg jag trivs bäst med och blir mest nöjd med ressultatet. (^_^)
 
 
 
Pappa,
Du är min trygghet. Du är den som alltid finns där utan att behöva säga mycket. Du är den som alltid kommer med goda råd och jag vet att jag alltid kan lita på dig. Dina kramar får mig alltid att må bra och känna att inget ont kommer hända. Kanske är det för att du var den första som höll om mig när jag kom till denna värld. Mina första timmar spenderade jag i din famn. Hos dig är jag alltid trygg. Jag älskar dig så mycket att jag inte finner ord. Jag kommer alltid vara din lilla flicka och du kommer för alltid vara världens bästa pappa, min pappa! 
 
Follow on Bloglovin


Crazy Loom

Moshi Moshi!
Jag och mamma har varit ute och åkt idag igen, och gissa vart? Vi åkte exakt samma runda som vi gjorde igår, haha! (^    ^) När vi var på Göksäter igår köpte vi ett pyssel som kallas crazy loom. Det går ut på att skapa först och främst armband utav små gummiband. Kollar man på youtube finns det hur mycket olika tutorials som helst på olika grejer man kan skapa av de små gummibanden. 
 
 
 
 
Imorse öppnade vi paketet och började kolla runt lite på youtube på olika saker vi ville testa göra. Det slutade med att vi kom fram till att vi behövde fler gummiband och åkte därför till Göksäter igen och köpte fler, hihi! (^  -  ^)  Jag köpte även ett eget start-kitt så jag har en egen "bräda" att trä banden på och virknålar. 
 
Min första skapelse blev såhär:
 
 
 
 
 
 
 
En rosett-ring! Det var inte alls så svårt och komplicerat som jag trode och det är en väldigt rolig sysselsättning. Får se vad jag ska skapa mer, jag är lite sugen på att göra en panda eller varför inte ett matchande armband. (^ _ ^)
 
Någon som har testat pyssla med crazy loom? 
 
 
Kram på er  
 
 
Follow on Bloglovin


Pink Teddy Bear

Hi!
Jag har varit ute och övningskört idag med mamma. Vi kör nästan varje dag nu eftersom uppkörning närmar sig. (^  ^) Vi tog bland annat en sväng till Göksäter där jag lämnade in CV och personligt brev i hopp om att jag kanske kan få jobb på deras café. 
 
Här hemma har jag inte gjort så jättemycket. Små plockat lite på rummet och sökt några andra jobb som ligger ute på arbetsförmedlingen. Tänkte jag kunde visa upp några av mina nya kläder jag köpte i Tyskland. Så här ser lilla jag ut idag. (^_^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är inte så förtjust i att använda jeans, men älskar verkligen detaljerna i dessa! Passar mig perfekt. 
 
 
Vad har ni haft för er idag? (^  -  ^)
 
 
Follow on Bloglovin


Denmark 4 November

Hello!
Jag tänkte berätta lite om hur vi hade det i Danmark i Tisdags. (^  ^)
 
Resan gick jättebra. Påvägen dit umgicks vi och hade jätteroligt. Vi spelade spel, pratade och jag vann en nalle på en gripklomaskin (tjohoo!). Det hände inte så mycket, men vi hade jättetrevligt. Det var härligt att träffa alla igen!
 
 
 
 
 
 
Bordsfotbollen var bland det roligaste, vi hade hur kul som helst. 
 
 
 
När vi kom fram gick vi upp till den stora gågatan som ligger vid hamnen. Där strosad vi runt, tittade i affärer och letade efter en resturang där vi kunde äta lunch. Letandet efter någonstans att äta blev svårare än vi trott, haha. Jag vet inte hur många vänder vi gick på gågatan, men tillslut hittade vi en liten lunch-resturang med god mat till rätt pris. (^_^) Vi var rätt hungriga vid det laget så det var skönt att sätta sig ner i värmen och äta. 
 
Sen fortsatte vi att strosa runt på gatorna i Fredrikshamn och avslutade med en lååång fika på ett härligt café. Vi satt där i nästan 2 timmar tror jag och bara pratade, det var så härligt! Jag är glad att jag haft turen att få så underbara vänner! 
 
 
 
 
 
 
Fika paus!
 
 

På hemresan var det lugnt och skönt. Vi åkte med en mindre båt och det var inte mycket folk på färgan. Vi kunde därför bre ut oss i en stor hörnsoffa med flera bord och små fåtöljer.
När vi senare anlände till Göteborg fick vi gå av färgan från lastbilsdäck, det var tydligen något problem med landgången. Det kändes lite konstigt men gick såklart bra ändå. Jag kom inte hem förrän runt 01:00 så jag hoppade direkt i sängen. 
 
Tack Dessie, Linnea, Eve, Carro och Maria för en underbar dag!! ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


on the sea

Skepp ohoj! 
Jag är på havet igen med Stena Line. Denna gången bär det av mot Denmark med kompisarna. Det är jag, Eve, Linnea, Desirée och Dessies vänner Carro och Maria som är jättesnälla! Vi kommer vara I Danmark, Fredrikshamn, över dagen och ha kul tillsammans. 

Just nu sitter vi i en spelavdelning på båten där de har bland annat bordspingis, airhockey och annat. (^  -  ^) Vi har precis spelat på ett gammalt "bord-fotbollspel" (jag vet inte vad det heter, hihi). Det är roligt när båten gungar så man vet inte vart bollen kommer rulla, haha! 

Här kommer en snabb bild på mig och i bakgrunden vårt bod fullpackat med allas väskor. (^ _ -)


Follow on Bloglovin


Decoden

Konnichiwa!
Jag har varit på ett extremt pyssel humör det sista och idag fick jag äntligen tid till att sätta mig ner och pyssla. Innan vi åkte hemifrån i torsdags kom ett paket med decoden tillbehör som jag beställt för att göra ett nytt mobilskal. Jag tycker "flatbacks" är så otroligt sööta att jag blir glad hela jag av att bara titta på dem! (^   ^)
 
Nu ligger skalet på "tork" för att leran, soft clay, som jag använde ska troka ordentligt. Imorgon ska jag göra de sista finputset innan jag är helt nöjd med skalet. Hitills tycker jag det blir väldigt gulligt! (^   -   ^)
 
Här är en lite smygtitt på hur det ser ut nu. 
 
 
 
 
 
 
 
Det ska bli så spännande att se hur det ser ut när jag sätter det på mobilen! (^_^)
 
När jag plockat undan allt efter skal decoren plockade jag fram scrapbooking istället. Sen har jag suttit och scrapbookat lite med bilder tagna med min polaroidkamera. 
 
 
 
 
 
 
 
Det väcker gamla minnen när man tittar igenom alla gamla bilder, jag blir glad i hela kroppen. (^_^)
 
Men nu ska jag hjälpa pappa med maten innan jag ska iväg och träna. Ikväll är det affrodans och yoga. 
 
 
Kram på er 
Follow on Bloglovin