Jönköping och Visingsö

Hi!
Jag har spenderat helgen i Jönköping med mina två underbara vänner Kuu och Ella som jag lärde känna när vi var på språkresa i Tokyo. (^   ^) Det var så härligt att träffa dem igen, jag har saknat dem! Vi var hos Kuu denna gången och hon bor i Jönköping. När jag och Ella kom dit var det inte så bra väder så vi åkte till en galleria, A6, där vi åt en tacco- och pizzabuffé innan vi strosade runt lite. Eftersom det var dåligt väder åkte vi hem till Kuu sen. Resten av kvällen pratade vi och bara hade det mysigt!
 
 
Mys med fruktsallad i Kuus söta skålar!
 
 

Idag var det bättre väder därför åkte vi in till Gränna och sen över till Visingsö. Det är verkligen jättefint där så det blev en mysig dag. Här kommer bilder:
 
 
Frukost, Jag och Kuu (Ella tar bilden)
 
 
 
Påväg...
 
 
 
På färgan över till Visingsö.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi åkte remmalag, häst med vagn och guidad tur, på Visingsö.
Jag har gjort det en gång förut när jag var liten så det var roligt att få göra det igen.
 
 
 
 
Det var jättemysigt att åka runt där, höra hästarna och se den vackra omgivningen.
Här är en av de största ekskogarna som planterades för nästan 200 år sedan.
 
 
 
 
Jag tycker hästarna som drog vår vagn är så fiina!
 
 
 
Testade en ny nöt-créme, jag tror den var god. 
Jag är jätteförkyld och när jag skulle smaka kände jag bara saltet, 
alltså var jag så tät i näsan att jag tappat smaken.
När jag snöt mig kände jag dock lite av smaken och det smakade gott, hihi, nästan som jordnössmör!
 
 

Vi hade tyvärr lite otur för allting drog ut på tiden vilket gjorde att vi kom tillbaka för sent, Kuu fick P-böter och jag missade mitt tåg. Men det gjorde inte så mycket, vi stannade till i en mysig polkagrisbutik i gränna och åkte sen till stationen. När vi skulle vinka av Ella såg jag att det gick en direktbuss vid samma tid som Ellas så jag skyndade mig att köpa en biljett och hoppade på den bussen. Så jag kom inte hem så sent som jag först trott! (^   ^)
 
Det har verkligen varit en toppen helg. Jag trivs så bra med Ella och Kuu, jag är så otroligt glad att jag haft turen att träffa dem!! Synd bara att jag åkt på denna förkylningen. Det blir inget jobb för mig imorgon, jag kan ju inte stå och hosta och snörvla över maten. Kanske jag mår bättre imorgon så jag kan jobba på tisdag iaf. 
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Meringues

Hello!
Ni kan nog redan gissa vad jag har gjort idag genom att se rubriken, hihi! (^   ^) Jag ska ju igentligen inte berätta om vad som händer på jobbet men jag kan inte låta bli att berätta att jag har bakat idag, bland annat maränger. Det var otroligt roligt! (^_^)
 
 
 
 
 
 
Annars har allt bara rullat på på jobbet. När jag kom har jag inte gjort så mycket, tog en promenad med hundarna bara i solen.
 
Imorgon ska jag jobba igen, men det blir en kort dag för jag slutar redan klockan tolv. (^ - ^) Sen är jag ledig hela helgen för jag ska till Jönköping och träffa Ella och Kuu, mina underbara vänner som jag lärde känna under vår språkresa i JapanDet ska bli så roligt att träffas igen och umgås en hel helg, jag saknar dem!
 
Nu ska jag dricka mitt kaffe och snart gå och lägga mig för jag är otroligt trött idag. Det är ju en dag imorgon också! (^__-)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Baking-mood

Moshi Moshi!
Jag har blivit på ett sådant bakhumör det sista. Just nu har jag marränger i ugnen och igår testade jag att baka en dulce de leche kaka för första gången. Den blev väldigt god! Jag smaksatte den med lite kardemumma och hallon vilket blev en väldigt bra kombination med den söta kolasmaken. (^   ^)
 
 
In the making!
 
 
 
Dulce de Leche cake
 
 
 
Annars har jag varit och jobbat idag. Allt rullar på som vanligt och jag trivs fortfarande lika bra på Björholmens Marina. Har ni vägarna förbi Tjörn kan ni ju kika in för en lunch, fika eller kanske bara en god glass från glass cafét.  (^__-) 
 
Imorgon ska jag upp och jobba igen! (^ _ ^) Tyvärr får jag ju inte berätta om vad som händer på jobbet, det skulle kunna orsaka rykten eller missförstånd. Därför har jag inte så mycket mer att säja om min dag just nu. Jag tror jag ska äta lite kaka nu och varva ner innan det är dags att krypa ner i sängen. 
 
Kram på er ❤
Follow on Bloglovin


Inte alltid som man tänkt sig

Hej på er!
Jag blev aldrig ledig fram till torsdagen som jag skrev i senaste inlägget. Jag blev inringd för att jobba onsdagen också, men det vara bara roligt! (^   ^) Fredag, Midsommarafton, var jag iaf ledig och passade på att umgås med familjen på Vindöns camping dit vi åkte torsdag kväll.
 
Vi hade en mysig midsommarafton där ute med god mat och bara tog det lugnt. Lördag morgon var det dags att åka till jobbet igen vilket gjorde att midsommarkvällen blev en lugn och inte så sen kväll.
 
Med andra ord jobbade jag hela helgen, både lördag och söndag, och började förbereda mig inför det nya schemat som innebar en hel veckas jobb för mig. Men det blev inte riktigt så heller. Av speciella själv blev det så att jag kommer få färre timmar än det gamla schemat visade. Därför har jag varit ledig både igår och idag och kommer bara jobba onsdag torsdag denna veckan. Visst hade det varit bra med fler timmar men det är ändå lite skönt att få ledigt fler dagar så jag hinner njuta av sommaren. (^ _ ^)
 
Här kommer några bilder från den senaste veckan:
 
På Björholmens Marina (där jag jobbar) hade vi också midsommarfint!
 
 
 
Midsommarvädret, regn, kom ju dagen innan midsommar, haha! (^_-)
 
 
 
Dukar upp för midsommarlunch
 
 
 
Bild på lilla mig, midsommarafton.
 
 
 
Vi hittade blåbär när vi promenderade hundarna,
och oj vad gott det var med årets första blåbär!
 
 
Gissa vart jag var igår?
Sista minuten sittplatser, hmm...
 
 
 
Nu är det äntligen sommar, sommar på Liseber... 
 
 
Jag, mamma och Erik tog oss in till Göteborg igår (jag körde (^ - ^)y ) för att se Lotta på Liseberg. Vi visste inte att man kunde förhandsboka biljetter med tog reda på att man, om man har tur, kan få sitt platser där folk som bokat inte kommit. När vi kom var det inte mycket folk i kö alls så vi hamnade bland de första. Sen gick mamma och Erik iväg medans jag stod i kö en timma. Men det lönade sig, vi fick riktigt bra platser och jag satt ute vid mittgången till höger om scenen. (^ ^) Det var roligt att få se det live för första gången! Såpass roligt att vi skaffade Lisebergs årskort så vi kan åka dit fler gånger i sommar när det kommer bra artister. Igår var det Yohio som lockade dit mig, synd bara att han aldrig lämnade scenen och gick ner i publiken. Men han sjung lika bra som alltid, hans röst gör mig alltid lika lugn och glad!
 
 
Jag tog inte många bilder men här lyckades jag få en innan alla artister lämnade scenen. 
 
 

Imorgon ska jag upp och jobba igen och det ska bli roligt, jag har faktsigt saknat det lite grann! 
Kram på er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


TRUSTRICK

Konnichiwa!
Den här dagen började med en härlig sovmorgon för jag är ledig nu fram tills på torsdag. (^   ^) Därför passade jag även på att börja dagen med en kort joggingtur och sen en promenad med hundarna för att varva ner. Jag har ju inte kunnat fortsätta hålla igång med joggningen eftersom jag har jobbat, så det var härligt att få komma ut och jogga igen. 
 
Även om jag varit ledig idag så har jag varit på ett personalmöte nu inför sommaren. Det var mitt första personalmöte i mitt liv så det var lite spännande innan och man kände sig vuxen när man kunde säja att man skulle på personalmöte med jobbet. Haha! Kanske låter löjligt men det var ändå min kännsla. (^_-) Mötet gick bra och jag har nu "mer kötte på benen" inför sommaren. Dock ska jag sluta skriva om vad som händer under dagarna på jobbet. De sa till alla på mötet att de hällst vill att vi inte skriver om jobb på sociala medier, vilket jag tycker är förståligt. 
 
Nu på kvällen tog jag fram nål och tråd och bytte knappar på några kläder jag haft liggande i min "laga och fixa låda". Det blev ricktigt bra så snart ska ni få se bilder på kläder som jag aldrig använt förut. (^ - ^)
 
 
När jag surfade runt på nätet lyckades jag snubbla över denna söta musikvideon som jag bara var tvungen att visa.
 
 
 
 
 
Sångerskan heter Sayaka Kanda och hon kommer släppa ett nytt album, den 25 Juni, tillsammansd med gitarristen Billy. De kallar sig Trustrick och detta är musikvideon till en av deras låtar; Atlas. Sayaka Kanda blev uppmärksammad när hon nyligen gjorde rösten till Ana i den japanska verisonen av Frozen. Jag tycker hon har en jättevacker röst och kommer hålla ögonen öppna för det kommande albumet. 
 
Follow on Bloglovin


In the kitchen

Hello!
Jag har varit och jobbat idag igen och det blev en stressig start på dagen. Byggnaden vi har matsalen och köket i var låst och vi hittade ingen nyckel. Vi irrade omkring ett bra tag, tittade genom fönster och knackade på dörrar utan ressultat. En halvtimma innan vi skulle servera frukosten lyckades vi äntligen få tag på en nyckel, så allt löste sig tillslut. (^   ^)
 
 
 
 
 
Annars har allting rullat på. Jag har fått hjälpa till lite i köket med att göra räkmackor, räksallad och lägga upp efterrätter (glass, jordgubbar och marräng). Det var jätteroligt! (‐^▽^‐)Jag älskar att få vara med i köket och hjälpa till och hoppas jag kanske kan få baka där någon gång! 
 
Hemma fortsatte jag stå i köket, haha! Mamma hade förberätt en kalkon i ugnen så vi skulle bara koka potatis, fixa grönsaker och göra sås. Så jag ställde mig och kokade en god vit apelsinsås med rosmarin och rev morötter och äpplen. (^ - ^)
 
Nu sitter jag i soffan och tittar på 27 dresses. Jag tror jag har sett den filmen hur många gånger som hällst nu, men den är bra och är en sån film jag kan se om och om igen. Imorgon har jag sovmorgon också så det gör inget om jag lägger mig lite senare. 
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Saknade vänner

Hi!
Jag var "ledig" igår för att kunna gå till arbetsförmedlingen på ett informationsmöte. Så det var bara att ställa klockan. Jag passade på att övningsköra med mamma. Vi åkte även och handlade så det blev en hel del körande, men det går bara bra. Det känns som om körkortet inte är långt borta nu! (^   ^)
 
Idag åkte jag in till Göteborg för att träffa mina underbara vänner ("korridorstjejerna" från Dingle, vi bodde i samma korridor på internatet) Linnea, Evelina och Desirée. Det har varit så tomt utan dem och jag har verkligen saknat att ha dem i rummet intill. Vi hade picknick i kungsparken och bara umgicks. Det var såå härligt att träffa dem igen! 
 
 
Här är några bilder tagna med mobilen:
 
Fika! (^ - ^)
På bilden: muffins med dumlegömma, kladdkaka och grädde.
Inte på bilden: muffins med chokladbitar och kärleksmums. 
 
 
 
Linnea, Desirée och jag. 
Jag har mina nya leggins på mig från sheinside.
 
 
 
 
 
 
Något tydligare bild hela min outfit idag:
 
Tights: Sheinside
Blus: minns ej
Kofta: Rakuten
 
  
Nu har jag precis ätit grillat kött med en stor god sallad, efterrätt blev rabarber- och hallonpaj. Våra rabarber har vuxit sig stora så nu är det bara att plocka och äta, mumms!
 
Imorgon ska jag upp och jobba igen, men då börjar inte frukosten förrän åtta så jag kan börja jobba klockan sju. Lite sovmorgon blir det då, haha! (^_-)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Ju fler kockar...

Moshi Moshi!
Jag var ledig i tisdags men var ändå tvungen att gå upp tidigt för jag skulle till tandläkaren. Det var bara en liten lagning som skulle göras så jag var därifrån efter en halvtimma. (^   ^) Sen åkte jag och mamma och gjorde lite olika ärenden. Det hände inte så mycket mer den dagen, jag var trött efter att ha jobbat hela helgen och inte riktigt fått sovit ut. 
 
Men det blev ingen sovmorgon i onsdags heller för då var det dax att åka till Björholmen igen. (^_^) Men jag trivs så bra där och alla är trevliga och snälla vilket gör att jag tycker det är roligt att åka och jobba! Även idag har jag jobbat på frukosten och lunchen. Lunchen vi serverade idag såg ut såhär:
 
 
 
 
Vilka duktiga kockar vi har! Idag var även sista dagen jag fick jobba ihop med kocken Paul som tyvärr ska sluta. Han ska vara kock på ett fartyg som seglar från Ibiza. Imorgon, när jag är ledig, jobbar han sin sista dag på Björholmens Marina. Samtidigt som jag tycker det är tråkigt att han ska sluta, vi kom så bra överräns, så är jag glad för hans skull. Jag önskar han all lycka till och är säker på att det kommer gå bra; han är en duktig kock! (^   ^)
 
 
När jag kom hem fikade vi med kaffe, tårta och jordgubbar på altanen eftersom Erik och Elias har haft skolavslutning idag. Erik gick ur 9:an och Elias slutade 6:an.
Vad stora det har blivit, tiden går så fort! (o.O) Jag kan verkligen inte förstå att de har blivit så stora, det är ju mina SMÅ bröder! Erik har redan växt om mig för längesen och Elias börjar närma sig. Ibland tror folk att jag är Eriks lilla syster eller, ännu värre, hans flickvän. Haha! Det kan ju kanske bero på min klädstil, hihi! Eller så ser jag bara väldigt ung ut... För mig kommer de ändå alltid vara mina små lillebröder som jag älskar! 
 
 
Nu har jag inte så mycket mer att säja. Därför avslutar jag med en bild på lilla mig. (^   ^)
 
 
 
 
Kram på er! ❤
 
Follow on Bloglovin


Sweets

Hi!
Jag bloggar från iPaden för första gången, vilket fungerar bra. (^_-) jag sitter hemma trött i soffan efter en dags arbete på Björholmens Marina. Solen ha skinit vilket har gjort att vi har haft en fin dag med många gäster. 
 
Det är roligt att se all fantastisk mat som kommer ut från köket. Bland annat har de gjort dessa söta desserter:
 
 
 
 
 
Om ni bara visste hur sugen jag blev på att baka macarons när jag såg dem! (>  <) Jag har ju ett helt kitt med silikon matta anpassad för macarons och alla andra redskap som behövs. 
 
Mamma, pappa och Erik kom och hämtade mig efter jobbet idag. Innan vi åkte hem köpte vi varsin Lejonet och Björnen glass från kiosken. Jag valde en super god sorbet kallad Rivstart med smak av hallon och lakrits. (^  ^) Vad vore sommaren utan massor utav glass?!
 
Imorgon ska jag jobba igen vilket innebär en tidig säng idag med. Men mig gör det inget för jag trivs och har roligt. 
 
Massor av kramar ❤️
 
Follow on Bloglovin


My life update

Hello everybody!
Jag mår bara fint, ledsen att jag inte hört av mig på ett tag igen. När solen skiner sitter jag inte mycket vid datorn. Sen har jag haft fullt upp med kompisars baler och studenter där jag hjälpt till med färgning av hår, sminkning och fotning. (^   ^)
 
Mitt upp i allting har jag gått och skaffat mig ett jobb för i sommar också, tjohoo!! Minns ni att jag berättade om Björholmens Marina där jag skulle provjobbat fredagen innan jag åkte till Spanien? Jag gjorde min första dag där i onsdags och det gick jättebra. Sen jobbade jag i torsdags, idag och ska jobba både imorgon och på måndag. Det jag gör är att ha hand om frukostbuffén och lunchbuffén vilket innebär att se till så det finns mat, plocka undan, diska och hålla rent och snyggt. (^  ^) Riktigt roligt är det! Än så länge har jag inget fast schema så vi får se hur mycket ledigt jag kommer få och hur mycket jag kommer jobba. Det är iaf skönt att veta att jag faktisgt har ett jobb i sommar och inte behöver bli helt pank eller rastlös. (^ - ^)
 
 
Nu när jag vet att jag har ett jobb kunde jag köpa en ny mobil som jag har tänkt på länge. Min iphone 4, tre år gammal, börjar krångla endel. Så nu har jag skaffat mig en Sony Xperia Z1 compact.
 
 
 
 
 
Jag hade tänkt köpa Sony Xperia Z2 men när jag kom till butiken och såg hur stor den och sen fick syn på Xperia Z1 compact ändrade jag mig. Jag läste om dem och såg att det inte var speciell stor skillnad på dem häller. (^_-) Det bästa är 20 megapixel kameran, det var den som fick mig att äns fundera på att "överge" apple. Men som kompensation köpte jag mig också en iPad mini, haha! Det är så smidigt när den synkroniserar med macbooken!
 
 
Här kommer bild på mig idag tagen med min xperia z1:
 
Ny T-shirt från sheinside
 
 
 
 
 
Nu är jag väääldigt trött efter hel dag på jobbet. Det blir nog tidigt i säng idag, jag ska ju upp och jobba imorgon igen. 
 
Kram på er 
 
 
Follow on Bloglovin


Home and to Ursand

Hej Svejs!
Jag är ledsen att jag inte hört av mig mer efter att jag kom hem från Spanien i tisdags. Jag packade bara upp och tog det lugnt på tisdagskvällen. (^  ^) Jag har haft det toppen bra, veckan i Spanien! Nu längtar jag bara tillbaka, haha!
 
I onsdags åkte vi iväg igen, fast denna gången med husvagnen, så jag fick inte vara hemma länge! Vi åkte inte så långt utan till Ursand som ligger i Vänersbord. Vi var där förra året och då höll de på att fixa och dona överallt. Anledningen var för att Bert Karlsson just köpt campingen. Nu var vi där igen för att se hur mycket som har hännt. Det blir verkligen jättefint och jag tror det kommer bli en jättetrevlig camping när den är klar.  
 
Här är några bilder från några av mina många promenader med hundarna. Det finns en jättemysig väg längs havet som var perfekt för oss att promenera på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var härligt att vara där men ännu härligare att var hemma igen. Nu kanske jag kan få landa innan jag ska iväg någon annan stans, hihi! (^_-)
 
Jag håller på att redigera bilder från Spanien och när jag är klar med det ska jag sätta mig och skriva ett inlägg för varje dag jag var där. Jag skrev, som jag nämnt tidigare, dagbok när jag var där så jag ska kunna återberätta allt! (^_^)
 
 
Nu ska jag äta grillat, mumms... Det luktar så gott nu från grillen och solen skiner!
Sommaren är här. o(^    ^)o
 
 
Follow on Bloglovin