Kräftskiva

Hi!
Just nu sitter jag på hotellrum på Björholmens Marina & Sealodge. Det bor inga gäster här inatt så ikväll ska vi, personalen, ha en kräftskiva som ett litet avslut på säsongen. Fast det är ju inte slut ännu, oktober ut har de flesta jobb. (^    ^)
 
 
Här ska jag och Frida sova inatt!
 
 
 
Visst har de gjort det fint?
 
 

Självklart var jag tvungen att baka något till efterrätt också. Här kommer några bilder. (^_-)
 
 
Favorit i repris; Chocolate truffle cake!
 
 
 
Ett hjärta som symboliserar hur mycket jag tycker om mina arbetskamrater!
 
 
 
Frida tål inte gluten så det fick bli samma tårta, fast glutenfri och i cupcake-format. (^   ^)
 
 
 
 
 
 
Sista bilden är inte till kvällens efterrätt, utan det är maränger jag bakade igår. Marängerna höll på att ta slut så det var dax att baka nya. Men istället för att göra vanliga maränger gjorde jag vaniljmaränger med kolpulver som färga dem svarta. Samma kolpulver som jag använde till mitt svarta bröd. (^_-) Visst blev de lite häftiga? Och väldigt goda!
 
 
Nu ska jag börja göra mig iordning. Snart kommer Frida med sin packning och då ska vi sätta oss och kolla på jobb. Imorgon åker vi till Mora med arbetsförmedlingen för en jobbmässa som ska vara där på tisdag. Vi kommer åka buss dit upp och sova på ett vandrarhem. Sen åker vi hem igen på tisdag efter mässan. (^_^) Det ska bli väldigt roligt och nu hoppas jag på att hitta ett jobb för i vinter!
 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


EXO-M mama

Annyeong!
Den här dagen började på bästa sätt, en lugn frukost och i köket spelades EXO på så hög volym som går utan att gästerna ska höra! (^  ^) Jag fick lusst att bara dansa runt där i köket, jag fick världens lyckorus av deras musik! Därför är jag tvungen att titta på sista avsnittet av EXO-showtime nu! Jag har försökt hålla mig för jag vill inte ha slut på det roliga, men nu kan jag inte vänta längre. Eftersom jag sover här på Björholmen en natt till har jag inte så mycket annat att göra nu på eftermiddagen ändå. (^   ^) 
 
Här bjuder jag på en av låtarna som jag är helt förälskad i för tillfället.
 
 
 
 
Åh vad jag önskar att EXO kunde komma till Sverige!! Jag bara måste se dem live någon gång. Dock kan jag fortfarande inte släppa att Kris, en av medlemmarna, har slutat. (T - T) Jag bara fortsätter hoppas på att han ska komma tillbaka till EXO. 
 
Men nu ska jag ta ut mina linser och titta på EXO-showtime! (^_-)
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Chocolate

Moshi Moshi!
Nu var det slut på ledigheten och upp till jobbet igen. Jag kommer öppna frukost ändra fram till söndag, med början idag. (^  ^) Men det var lugnt och skönt imorse, och efter frukosten fick jag reda på att mina kock-kläder har kommit. 
 
 
 
 

Nu känns det som på riktigt när jag går in i köket och bakar efter frukosten. (^_^) Vad passade vell inte bättre än att jag hade en chokladtårta på beställning att baka. Kläderna invigdes därför genom att baka en Chocolate Truffle Cake (på svenska; Chokladtryffel tårta. Men jag tycker det låter bättre och godare på engelska, hihi).
 
 
 
 
Jag hoppas att de blev nöjda. Det jobbigaste när man bakar en tårta är att man inte kan provsmaka för att se om den är god, det skulle ju synas. Bakar man muffins, cupcakes, kakor eller något annat kan man ju alltid baka några extra just för att smaka och se om de blir bra. Förhoppningsvis blev den god, glasyren var iaf mycket god hihi! (^   ^)
 
Jag kommer sova här på Björholmen inatt och får se om jag sover här ända fram till lördag. Det beror på att jag öppnar frukost (börjar jobba 05:30) och mina föräldrar ska slippa köra mig så tidigt samtidigt som jag kan sova en timma längre när jag bor här.
 
Efter att jag slutade idag har jag därför strosat runt, tagit en promenad och hängde lite i resturangen där jag kunde hjälpa till med några små saker. Nu har jag precis tagit ut linserna och ska strax tvätta ansiktet innan jag kryper ner i sängen med en bok. Det är mysigt att ligga och läsa länge innan man ska sova, jag somnar mycket lättare då eftersom jag varvar ner. Jag gillar att försvinna in bokens värld en stund, glömma det som finns omkring. Är det någon mer som tycker likadant?
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Kittens

Hi!
Tänkte bara kort berätta vad jag gjorde för något igår. Dagen började med en tur till mormor, morfar och morfars syster Lisa (henne jag hälsade på i Spanien i våras). Lisa brukar bo i Sverige över sommaren och åka tillbaka hem till Spanien när det börjar bli kallt igen. Jag och mamma var där och fikade samtidigt som vi hjälpte Lisa boka en hembiljett till henne och Tiger (hennes hund).
 
När vi var klara där satte jag mig bakom ratten och övningskörde in till Stenungsund där jag var och tog prover för att se om de behöver öka dosen på min medicin. Jag har för lågt värde på köldkörteln, jag vet inte om jag nämnt det på bloggen förut. Medicinen kommer jag få äta livet ut, men vi håller fortfarande på att försöka ställa in rätt dos. 
 
När jag var klar där åkte vi vidare till mammas kompis Ann. Safir, en av våra hingstar, står där just nu så mamma longerade honom och jag gosade med Anns kattungar. (^  ^)
 
 
 
Min väska var rolig att leka med.
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är de söta? Jag hade sån lusst att stoppa ner en kattunge i väskan och smuggla med hem, haha! Jag vet att mamma har varit sugen på den röda kattungen, men vi har ju Pysen hemma. Sålänge Pysen finns ska vi inte skaffa någon mer katt. Det känns inte rätt mot honom. Busan, katten vi hade innan Pysen, flyttade till våra grannar när vi behöll Pysen från en av våra kullar med kattungar. Det var rätt många år sedan och jag tror inte Pysen skulle flytta någonstans, men det är ändå bättre för honom om han får vara ensamkatt i vårt hus. Det finns ju alltid katt-kompisar hos grannarna. (^_-)
 
 
Follow on Bloglovin


Homemade Nutella

Nihao!
Ops, råkade sova länge idag. Jag bestämmde mig redan igår för att inte ställa någon klocka och istället låta kroppen få sova så länge den vill. Kroppen ville sova ända till 12:45, hihi! (*^ . ^*) Men nu är jag utvilad efter allt jobb och alla tidiga mornar!
 
Med tanke på hur sent jag gick upp så har jag inte hunnit så jättemycket idag. Jag och mamma myste på soffan med True Blood medans jag mummsade på French vanilla proteingröt toppad med keso. Det är min nya favorit frukost som jag unnar mig nu när jag är ledig. Det är verkligen supergott och smakar som efterrätt!
 
 
Bild på proteingröten för några dagar sedan.
Jag tog ingen bild imorse men den såg likadan ut. (^_-) 
  

Receptet på proteingröten har jag fått av en av mina insperationskällor, Christina Modigh. Proteinpulvret köper jag hos Fitnessguru. Jag klarar mig inte utan mitt proteinpulver längre, hihi! Det är så gott att använda i bakning eller bara göra proteinfluff av. (^_^)
 
 
Nu på eftermiddagen hittade jag ett paket med rostade hasselnötter i skafferiet så jag testade jag göra egen Nutella. Oj vad god den blev, nästan godare än vanlig nutella!! o(^ - ^)o
 
 
 
 
 
Jag måttade inte ingredienserna men det jag gjorde var att jag mixade rostade hasselnötter till ett smör, la sedan i en dadel som jag låtit ligga i blöt (så den mjuknade), kakao och några droppar stevia. Sen mixade jag allting tills det fick rätt konsistens och smakade av. (^   ^) Riktigt gott och ett bra alternativ när suget efter nutella sätter igång. Jag har haft ett sådant sug i några dagar, ända sedan de öppnade en burk nutella på jobbet. Haha! 
 
Nu får vi se vad jag hittar på, antagligen kommer jag sitta i soffan en stund och titta på tv till läggdags. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin


Me + Mike

Hi!
Jag har varit ledig(!) idag, men ingen sovmorgon för mig inte. (^_-) Jag åkte till arbetsförmedlingen i Trollhättan tillsammans med Frida (min arbetskamrat och kompis). Mamma följde med också så jag passade på att övningsköra. Anledningen till varför vi åkte dit var att de hade ett informationsmöte om en bussresa de anordnar upp till en rekryteringsträff/jobbmässa uppe i Mora för jobb under vintersäsongen. Både jag och Frida tycker det verkar roligt, vi har ju säsongsjobbat hela sommaren, så antagligen kommer vi åka med till Mora den 25-26 augusti (som är redan om en vecka).
 
Det låter spännande att jobba i fjällen tycker jag, antingen de Svenska eller de Norska. Det som jag tycker är roligast med att säsongsjobba hitills är alla underbara människor man får chansen att jobba med. Det är därför det är lockande att fortsätta säsongen i fjällen. Man kan ju hoppas att jag isf hamnar med ett minst lika trevligt gäng som jag jobbat med i sommar. (^  ^)
 
 
Här kommer bilder på lilla mig today.
 
 
 
 
 
 
Tröja: Sheinside
Skor: Second hand
Horn: Present från en kompis
 
 

När jag kom hem var jag helt slut och deckade på soffan med mamma. Okej jag somnade inte men nästan, hihi! (a) Efter middagen har jag tagit en promenad med hundarna och fått bäddat rent i sängen! Det ska bli härligt med sovmorgon imorgon, och att få sova i en renbäddad säng. Det luktar alltid lika gott med nytvättade sängkläder. (^ - ^)
 
Nu ska jag smita ut till kaninen. Kramar från mig till er ❤
 
 
 
Follow on Bloglovin


Takai Sensei

Konichiwa!
Jag har varit ledig från jobbet idag för att kunna åka in till Göteborg. Min lärare, Ryuta Takai, från Japan (läs om min språkresa här) kom hela vägen hit till scandinavien för att åka runt och hällsa på gamla elever. Idag var han in Göteborg och självklart var jag tvungen att åka och hälsa på honom! Det var så härligt att se honom igen och kunna visa honom Göteborg. Det var jag och flera andra elever som "tog hand om honom" och visade honom runt. (^  ^)
 
 
Bild från Japan (Mount Takao). Pilen pekar på Takai sensei, min lärare.
 
 
 
Vi åkte upp i Göteborgs utkiken (läppstiftet)
 
 
 
 
 
Desirée var med, jag passade på att träffa henne och Linnea men Linnea var tvungen att åka hem efter bara en liten stund. Så efter att ha umgåtts med Takai och de andra gick jag och Dessie vidare på egen hand. Kulturkalaset är ju i full gång i Göteborg så vi strosade runt och gjorde lite av varje. 
 
Här kommer lite bilder, mest mat hihi!
 
Fransk Nougat
 
 
 
 
 
Turkisk konfekt
 
 
 
Fudge
 
 
Vi testade också att göra våra egna chokladpraliner. (^_^)
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har haft en härlig dag! Men nu är jag hemma igen och ska upp och jobba imorgon. (^ - ^)
Nu ska jag titta på Welcome Mrs. Doubtfire innan jag går och lägger mig.
 
Kram på er ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Svalbard

Hi!
Nu har jag precis suttit och sökt jobb, kan ni gissa vart? Rubriken kanske avslöjar mig;
Jag har sökt jobb på Svalbard! (o.O) 
 
 
 
Jag har alltid velat åka till Svalbard och när jag var på rekryteringsträffen för jobb i sälen var det även en person från en resturang på Svalbard där. Jag fastnade direkt, tänk att få jobba på Svalbard! Men jag kunde inte söka jobbet direkt för jag hade beslutsångest. Jag vill jättegärna jobba där, men det känns samtidigt lite läskigt att åka dit upp helt själv. Man kan ju inte åka hem direkt såfort man får lite hemlängtan. Men idag berättade en av kockarna att han sökt jobbet, vilket gjorde att jag också var tvungen att söka det nu! Jag vill ju inget hällre än att få åka dit, och om Philip (kocken) får jobb där uppe behöver jag inte åka själv. Han blev förvånad när jag sa att nu måste jag också se till att söka jobbet, han trode jag redan hade sökt. Haha! (^_^)
 
Kanske jag tillbringar större delen av 2015 här:
 
 
Detta är en bild från resturangen
Resten av bilderna är från google. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är ju inte alls säkert att jag får jobbet, jag har ju ingen utbildning. Men jag kände att jag var tvungen att få skriva av mig, hihi!

Annars har det gått bara bra på jobbet idag. Det har varit lugnt och härligt! 
Nu blev jag väldigt sugen på en kopp kaffe, så jag tror jag ska sluta blogga och gå och göra mig en kopp . (^_-)
 
Kram på er 
 
Follow on Bloglovin


Living & breathing work

Hello!
Nu har jag inte varit bra på att blogga på ett tag igen. Just nu består mina dagar av jobb, jag jobbar en hel del och det gör att mitt liv just nu nästan enbart handlar om jobbet. Men jag trivs så bra på jobbet och tycker det är roligt att jobba, mycket tack vare mina goa arbetskamrater, så det gör inget alls att jag jobbar så mycket som jag gör. 
 
Jag tänkte visa några bilder på lite av vad jag bakat för någon helg sedan till en fest:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag var jätteglad när jag fick ha hand om efterrättsbuffén till den festen. Hela fredagen och lördag förmiddag stod jag i köket och baka! Det är roligt när man får hålla på med något man älskar!

 
Annat som har hännt sen jag bloggade sist är att jag varit på en rekryteringsträff för att jobba vintersäsongen i fjällen. Jag hoppas nu på att kunna få jobb där i vinter och fortsätta på samma område jag jobbat med i sommar. Fast än är ju inte sommaren slut, jag har jobb ända in i Oktober som det ser ut nu. (^  ^)
 
Idag har jag varit ledig! (o.O) Jag passade på att sova ut och låg kvar i sängen ända till 11. Det var riktigt härligt. Sen har jag och mamma varit på Göksäter en sväng. De håller på att bygga ut affären och hade flera sprägningar utanför under dagen. Det var lite läskigt när det började pipa och de sa åt oss att hålla oss ifrån ena väggen i affären. Men de hördes bara en lite knall när de sprängde, det kändes inte äns något i marken. (^_-)
 
Nu gör jag inte så mycket. Ska strax ut till kaninen och sen varva ner i soffan innan jag ska gå och lägga mig. Mina nya arbetstider (som började i tisdags) innebär att jag börjar antingen 05:30 eller 06:00, och imorgon är det öppning av frukost för mig vilket innebär att jag börjar 05:30. (-_-)zZ Men det ska nog gå bra, så länge man går och lägger sig i tid. 
 
Kram på er ❤
 
Follow on Bloglovin