Trendiga smycken och accessoarer

Trendiga smycken och accessoarer - beccadesign.se

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se- Massor av trendiga
smycken, klockor, ringar, örhängen,
halsband och armband!

Nya vägar

Hi!
Det har varit en riktigt slapp dag för mig idag. Jag har suttit i soffan och tittat på en serie med mamma med en huvudlös ryttare vi började kolla på för ett tag sen. Annars har jag fixat lite med olika saker på datorn och annat. 
 
Men en lite längre promenad med hundarna har jag allt hunnit med. Den här gången testade jag att gå in på en stig jag aldrig gått på tidigare. Den ledde till en jättefin utsiktsplats. (^  ^)
 
 
Bild från min instagram (@eliinpelin)
 

Det är verkligen härligt och rogivande att ta långa promenader i skogen med hundarna. Särskilt när man går på upptäcksfärd och hittar nya roliga vägar. Jag känner mig som ett litet barn när jag skuttar fram mellan stock och sten och nästan springer före hundarna!
 
 
Men nu ska jag snart krypa ner i sängen! Det är ju en dag imorgon också.
 
Sweet Dreams ❤
 
 
Follow on Bloglovin


Botaniska Japan 2014

Moshi Moshi!
Jag har inte gjort jättemycket idag. Tänkte därför bjuda på en bildbomb från i lördags då jag, Evelina, Desirée och Linnea var i Botaniska Trädgården i Göteborg. De hade invigning för sitt Japanska tema de har iår. (^  ^) Hela dagen hade de en stor hanami (picknick) och olika uppvisningar. Det var väldigt mysigt och fantastiskt väder!
 
 
Uppvisningar i olika Japanska kampsporter.
 
 
 
 
 
 
My view
 
 
 
 
 
 
 
Sveriges japanska ambasadör till vänster. Kvinnan i kimonon leder en japansk dans alla skulle dansa. 
 
 
 
Rhododendron
 
 
 
 
 
Me
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Magnolia Galaxy
 
 
 
 
 
Koi fisk
 
 
 
Köttätande växt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var som sakt en helt underbar dag och hela Göteborg blommade upp i solskénet. Botaniska trädgården var jättevacker och jag kommer definitivt besöka den fler gånger iår. (^_^)
 
Follow on Bloglovin


Happy Happy

Nihao!
Jag har gjort min sista dag på Universeum idag, vilket känns väldigt tråkigt! Men det var en bra sista dag, jag gjorde mitt gymnasiearbete och fick utan problem godkänt! (^   ^) Gymnasiearbetet gick ut på att jag skulle vara djurvårdare för en dag och tog hand om alla fåglarna. Det var i princip det jag har gjort hela tiden när jag praktiserat. Jag har fått komplimanger om att det ibland känns som om jag jobbar där, vilket är så det känns för mig med. Det är därför jag skulle bli överlycklig om jag fick ett jobb på Universeum! Jag både älskar alla djuren och personalen, jag känner mig som hemma där. 
 
Här kommer några bilder från min vecka från Universeum, tagna med mobilen:
 
 
Svaveltukan. Man kan även skymta sengångaren bakom repen längst upp, i mitten på bilden.
 
 
 
Sengångarmat
 
 
 
Den tvåtåiga sengångaren Tallina!
 
 
 
Större vitstrupig tukan
 
 
 
Min favorit syssla: Mata aracarierna med blåbär eller papaya.
På bilden matar jag en vitnäbbad aracari.
 
 
 
Bild från min intagram (@eliinpelin)
Jag firade att jag blev godkänd med en Mocca Frapino Light från Espresso House påvägen hem.
 
 
 
Nu är jag ledig fram till lördag då det är öppet hus på Dingle och jag måste upp för att hjälpa till. Nästa vecka är det studentveckan! (O.o) Det känns väldigt läskigt men även roligt och tråkigt. Oj, det blev många kännslor men det är precis så det känns; alla kännslor på en och samma gång. Haha, nu fick jag Per Gessles "Här kommer alla kännslorna på en och samma gång" i huvudet. 
 
Nu har inte jag så mycket mer att skriva. (^ . ^) Vi hörs! Kramisar ❤
 
Follow on Bloglovin


Back at Universeum

Hi!
Denna veckan har jag varit tillbaka på Universeum för att ha min sista praktik. Det har varit tidiga mornar och sena kvällar eftersom det tar runt en timme för mig att ta mig till Göteborg. Men det är det värt för jag verkligen trivs som fågeln i skogen där! (^ - ^)
 
Det är helt underbart att vara tillbaka och tråkigt att det redan är min sista dag imorgon. Jag hoppas verkligen att det inte är sista gången jag får privilegiet att "jobba" där, kanske att jag kan få en anställning i framtiden. Man kan ju iallafall hoppas! 
 
 
Bild på aporna från min instagram (@eliinpelin).
På bilden har de precis fått sin lunch, men för att göra det lite svårare och aktivera dem
gav vi dem maten i en låda med hål (det gröna ni ser på bilden)
 
 
Som sagt är det min sista dag imorgon. Då gör jag gymnasiearbetet som går ut på att jag ska vara djurvårdare för en dag. Jag ska sköta alla fåglarna, som om jag jobbade där, och visa att jag är "anställningsbar". För en stund sen gjorde jag klart planeringen skriftligt, jag har det i huvudet i normala fall, och kommer även göra en utvärdering imorgon. (^   ^) Det ska faktiskt bli roligt, även om det är lite nervöst!
 
Men nu ska jag åka iväg med mamma och pappa för att titta på det där stallet jag berättat om som de är intresserade av att köpa (vi åkte aldrig förra gången).
 
 
Bamse kramar från lilla mig ❤
 
Follow on Bloglovin


Fire

Konnichiwa!
Jag sitter just nu hemma i soffan igen. Vi kom hem nu på eftermiddagen efter ännu en solig och härlig dag på campingen! (^  ^) Solen har verkligen skinit både igår och idag, man känner att våren är här. 
 
Gårdagen fortsatte att vara solig och härlig tillsammans med familjen. Förutom att stackars mamma inte mådde bra (hon har ju utmattningsdepression och tampas med bl.a. huvudvärk), hon låg i sängen inprincip hela dagen. Det var tråkigt att hon inte kunde vara med men man får göra det bästa av sittuationen, det är ju trots allt bara en dag. 
 
Vi åt iaf en god påskmiddag tillsammans allihopa och senare gick vi andra ner för att se på en påskbrasa de hade på stranden. Påskbrasan brann inte jättebra så stackaren som skulle tända den fick springa och hälla hink efter hink med disel på brasan. Men det var mysigt trots att det inte blev en jättebrasa, solen skén ju trots allt!
 
Här kommer lite bilder från min Påskafton:
 
 
Påskmiddag dukas fram i förtälltet
 
 
 
Yummie
Jag åt dock mest exotic snacks, hihi!
 
 
 
Det var många nere och kollade på påskbrasan
 
 
 
 
 
Pappa och lillebror Erik
 
 
 
Bjuder på en bild på mig och Keyla också från imorse.
Keyla låg och solade sig i fönstret samtidigt som hon spanade på förbipasserande.
 
 
Vi får se vad som händer imorgon. Förmodligen så åker jag med mamma och pappa för att titta på ett stall som de är intresserade av att kanske köpa. (^_^) Erik åker iväg på klassresa till Polen och Auswitch imorgon så jag ska åka med och lämna honom. Jag är så glad för hans skull, det är en resa man aldrig glömmer! Ni kan läsa/se bilder från när jag var där med min klass, när jag gick ur 9:an, HÄR.
 
 
Massor av kramar till er  
 
Follow on Bloglovin


Påskäggs-jakt

Glad Påsk!
Jag åkte till husvagnen med familjen igår. Leif (min farbror), Cissi och Victor var redan här sedan i torsdags. (^   ^) När vi först kom till husvagnen lämnade vi bara av lite saker och åkte sedan vidare till Torp för att köpa påsk-mat och godis. Det blev en lunch på IKEA också!
 
I dag väckte Keyla mig strax efter åtta. Jag tog med henne och Alfred på en långpromenad som start på dagen. Vi hittade lite nya små mysiga vägar i skogen här runt omkring. (^_-) 
 
Nu har jag precis kommit tillbaka från en påskäggs-jakt som jag, Elias och Victor varit på. Det är första gången jag letat påskägg, hihi!
 
 
Det var många som skulle leta efter påskägg de gömt i ett inhägnat område på campingen.
Man fick lydigt ställe sig i kö och vänta på sin tur. 
 
 
 
 
Jag hittade ett!
 
 
Ända sedan jag var liten har mamma och pappa bara lagt påskägget på min plats vid köksbordet, så det låg där och väntade på mig när jag vakna. Men nu har jag fått leta efter mitt påskägg, bättre sent än aldrig, och det var riktigt roligt även om jag hittade mitt rätt snabbt. (^_^) 
 
Follow on Bloglovin


I look ridiculous

Moshi Moshi!
Här har bakats för fullt både igår och idag. (^   ^) Jag har stått i köket inprincip hela dagarna. I går gick allt som det skulle och det kändes som jag fick gjort en hel del. Även flera härliga promenader i solen blev det.
 
I dag därimot har inget fungerat. Jag har fått slänga två sattser med macarons då jag testade ett nytt recept och allt gick fel. Men det blev iallafall två sockerkakor på äggulorna jag hade kvar, så något blev det gjort. Sen gjorde jag även en super god middag, Kycklinggryta med curry, till hela familjen som var mycket uppskattad. Inga rester idag inte! Receptet kan ni hitta HÄR i paleoskafferiet.
Under vårt tak, som har skapat paleoskafferiet, är en stor insperationskälla till mig när det gäller paleo kost. Ni kan hitta ett inlägg från deras blogg HÄR där de berättar om vad paleo kost är, för er som är lite nyfikna. (^_-)
 
Hela eftermiddagen har det regnat här men jag kände att jag ändå behövde komma ut, efter mina misslyckanden med macaronsen. Därför åkte regnjackan på, både för Keyla och mig. Men Keyla tycker vell sådär om att behöva ha på sig regnjacka. 
 
 
- Måste jag verkligen gå ut i den här matte?
 
 

Det blev ingen lång promenad för Keyla gillar verkligen inte regnjackan. Jag brukar inte tvinga henne till att ha den men i dag regnar det så och jag ville inte komma hem med en pisseblöt hund. Någon gång kanske hon accepterar den, jag kan ju alltid hoppas! 
 
 
Follow on Bloglovin


Slottskogen

Hej!
Ledsen att jag inte har skrivit på några dagar, det har inte hännt så mycket att skriva om. Jag har mest varit hemma och tagit det lugnt. I går bakade jag lite och var ute och red en härlig tur i skogen! Det var längesedan jag red sisst så det var väldigt skönt att komma ut i skogen på hästryggen igen. (^   ^)
 
I dag packade jag en ryggsäck och tog med mig Keyla. Vi har nämligen åkt till Slottskogen tillsammans med Linnea, Evelina och Desirée. Dessie tog även med sig Miyun! (^  -  ^) Vi har haft en jättehärlig och solig dag tillsammans i slottskogen med fika och promenader. Keyla har varit jätteduktig och skötte sig väldigt bra!
 
Jag orkade inte släpa med mig kameran, därför blir det mobil-bilder. (^_-)
 
 
På tåget mot Göteborg
 
 
 
Keyla spanar på pingvinerna.
 
 
 
Körsbärsblommor!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Keyla var helt slut efteråt och slummrade till en stund på tåget. Även på bussen och färjan la hon sig ner i mitt knä och halv-sov. Detta var verkligen jätteroligt och måste göras om, det tror jag även Keyla håller med om. 
 
 
Follow on Bloglovin


Sleep-over

Annyeong!
Jag sitter hemma hos Desirée och mummsar på Pocky och tittar på Harry Potter och dödsrelikerna del 1. (^  ^) Jag mötte Dessie i resecentrum i morse så åkte vi tillsammans till Överby Köpcentrum där vi strosade omkring ett tag. Sen åkte vi in till Trollhättan centrum ett tag innan vi åkte hem till Dessie. 

Jag har nu också fått träffa Desirées hund Miyun, som hon inte har haft så länge. Miyun är en jättesöt Kinesisk nakenhund med lite chihuahua i sig! (^ - ^) Hon är så mysig och gullig! Det tog ett tag innan hon vågade sig fram, jag var lite läskig. När hon var trött passade vi på att lägga henne i mitt knä där hon somnade gått, sen var inte jag läskig längre. Men nu ska jag fortsätta myskvällen. (^_-)

Kram på er ❤️


Follow on Bloglovin


Bildboomb

Hi!
Nu har jag lämnat mitt rum på Dingle för sista gången. Det känns både konstigt och skönt på samma gång. Jag kommer ju komma tillbaka till Dingle under studentveckan men då sover jag med kompisarna. (^  ^)
 
Innan jag åkte hem idag hade jag nationellt prov i svenska 3 vilket kändes som om det gick bra. När jag väl lämnade in min vetenskapliga text var jag nöjd med den, nu återstår bara att hur det gick.
Hemma har jag inte gjort så mycket mer än att packa upp och redigera bilder från Borås Djurpark igår. Bjuder därför på en bildbomb som kommer här.
 
 
 
 
 
Björnungarna var på lekhumör. (^  -  ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Orangutang-mamman gömde sig under en justesäck med sin unge för att få vara ifred. 
 
 
 
Ungen, som är ett år gammal, var dock nyfiken och tittade gärna fram imellanåt.
 
 
 
Även om det regnade så kunde jag under korta perioder ta fram kameran. Det är verkligen roligt att fotografera djur!
 
Follow on Bloglovin


Borås Djurpark

Nihao!
Jag hoppade, bokstavligt talat, upp ur sängen imorse även om klockan ringde tidigare än vanligt. Annledningen var att jag har varit på studieresa till Borås Djurpark med klassen. Trotts kylan och regnet var det väldigt roligt och intressant. Vi hade en guid med oss som berättade om Borås, deras arbete med djuren och visade oss runt bland hägn och stallar. Något spännande som också hände var att vi inte kunde gå till elefanterna som planerat, en av girafferna satte nämligen igång att föda. Girafferna och elefanterna finns i samma stall så därför gick vi inte dit för att undvika att stressa giraff-honan. Jag hoppas allt har gått bra och att de nu har ett nytt, friskt giraff-föl på Borås!
 
 
Jag hade med mig kameran idag men när jag nu skulle lägga över bilderna i datorn märkte jag att jag glömt sladdar och minneskortsläsare hemma. (- . -') Därför får det bli några mobilbilder tills jag kommer hem och kan komma åt bilderna från kameran. 
 
 
Savannen där de har samgång av zebror, kafferbuffel, giraff, elefant, bläsbock, struts,
eldantilop,hjälmpärlhöna och trubbnoshörning.
 
 
 
Schimpanserna
 
 
Jag tyckte det var trist att se schimpanserna och orangutangerna i så små hägn, de är ju inte ute denna tiden av året. Särskilt schimpanserna såg rätt deppiga ut, eller så var de bara trötta eftersom de vilade när vi kom. Borås gör ändå ett bra jobb, jag menar inte att de behandlar djuren dåligt. De gör det bästa av situationen och aktiverar djuren på många olika sätt. Alla har ju blandade meningar om djurparker men jag tycker man ska skaffa sig information om vad de gör innan man bestämmer sig för vad man tycker. 
 
Djurparker jobbar främst med bevaranade av arter, forskning för att få förståeelse om hur djuren lever och fungerar, utbildning och information. Man försöker även att släppa ut djur i det vilda så gott det går, men där blir det ofta konflikter med människor i de områden man släpper ut djur i.
Det är inte pengar som är den stora anledningen till varför man har djurparker längre utan man jobbar mer och mer för djurens bästa. Apanläggningen på Borås Djurpark är något de vill bygga om och mordärnisera, men det kostar pengar som de inte har. För inte så länge sedan gjorde de en jättesattsning och byggdeom hela björnhägnet. Björnhägnet är verkligen jättefint nu och modärnt vilket gör det bättre för björnarna och underlättar för djurvårdarna. 
 
Jag kan själv tycka det är fel att ha djur i bur och i en perfekt värld borde alla djur vara fria. Men vi lever inte i en perfekt värld och djurparkerna blir bara bättre och bättre på att ta hand om sina djur på bästa sätt och de gör ett bra arbete för att hjälpa hotade arter. Utan djurparkerna och deras avelsprogram kanske flera arter redan hade varit utrotade. De hjälper även till att informera allmänheten och få folk att förstå. Det är lättare att rellatera till ett djur när man själv har sätt det i verkligheten, det får folk att öppna upp ögonen. Alla har rätt till sina åsikter men detta är min åsikt om djurparker. Sen finns det ju undantag med vissa djurparker i världen där utvecklingen inte har gått frammåt. Det finns föreningar man kan se om en djurpark är medlem i för veta om det är en "bra" djurpark för djuren, några av dem är: EAZA, Svenska Djurparksföreningen, WASA, ISIS, IZEA, CBSG och IUCN
 
 
Det blev ett längre inlägg än vad jag trott, hehe. Men kände att jag behövde skriva av mig lite vad det gäller djurparker. (^  ^) Nu ska jag krypa ner i sängen. Imorgon har jag nationella prov i svenska så jag lär behöva en god natts sömn. 
 
Sweet Dreams ❤
Follow on Bloglovin


Bye Nordens Ark

Hi!
Det var sista lektionen på Nordens Ark idag, vilket känns tråkigt. Jag hoppas på att kunna komma tillbaka i framtiden, antingen om jag bestämmer mig för att läsa vidare eller som arbetare. (^   ^) 
 
 
Arkivbild från Nordens Ark - Röd Panda
 
 
 
Arkivbild från Nordens Ark - Amurtiger
 
 
 

Det var den enda lektionen jag hade i skolan idag. Fast imorse hade vi information om sånt man kan göra efter gymnasiet, t.ex. folkhögskola, arbeta utomlands, arbetsförmedlingen, vidarutbildning o.s.v., som jag var på. Jag hittade massor av roliga utomlandsstudier som jag blir sugen på och även endel volontärarbeten. Det ända som får mig att tveka är pengar. Just nu har jag inte speciellt gott om pengar därför tror jag att jag ska sattsa på att få ett jobb, antingen i Sverige eller utomlands, och sammla ihop pengar. Sen kan jag åka iväg och göra volontärarbeten! (^ - ^) 
 
Ett ställe som jag verkligen vill/ska åka till är Zambia där de har ett center för omvårdnad av skadade och omhändetagna schimpanser. Man förebereder även schimpanser för att återvända till naturen. Det låter så otroligt roligt och det är sånt arbete jag har drömt om så länge jag kan minnas! Jag fick nästan tårar i ögonen när jag läste om informationen på Goxplores hemsida. Arbetet stämmer helt överräns med allt jag drömt om, det är som om någon kopierat mina tankar! En dag ska jag dit, men först ska jag jobba ihop pengar så jag kan resa. 
 
 
För mer information klicka HÄR
 
 
Nu får jag återvända till verkligheten här hemma på Orust. Jag har inga lektioner imorgon därför åkte jag hem idag och åker tillbaka till skolan imorgon kväll, för på onsdag ska jag upp tidigt. På onsdag ska vi nämligen åka till Borås Djurpark hela klassen på studiebesök. Det ska bli väldigt roligt! Och gissa vem som kommer fastna i aphuset, hihi!
 
Follow on Bloglovin


Me Too

Hej!
Jag sitter i husvagnen just nu. Pappa håller på att grilla, salladen är klar och snart är det dax för middag. (^ - ^) Innan har vi varit och badat i bubbelbadet på campingen och bastat, riktigt härligt! 
 
Jag kom hem rätt sent igår. Resten av kvällen satt jag med familjen och kollade Let's Dance medan jag virkade på min groda/padda. Idag har jag nämligen stått på Torp köpcentrum tillsammans med Evelina, Linnea och Desirée.
 
Vi har haft ett projektarbete som har gått ut på att vi skulle ställa ut olika kreativa saker gjorda av oss själva (därav min virkade groda/padda) och i samband med utställningen samla in pengar till den utrotningshotade arten Grönfläckig Padda. Vi kallar projektet "Me Too" för att vi vill uppmärksamma folk på att det finns fler utrotningshotade djur än bara de "vanliga söta" djuren man brukar se, t.ex. apor, pandor, tigrar och isbjörnar. 
 
 
 
Bild tagen av Tom Svensson på Nordens Ark
 

Insamlingen hade vi i samband med Nordens Ark och deras arbete med den Grönfläckiga paddan. Det gick vell sådär med insamlingen om jag ska vara ärlig, men vi fick ihop lite pengar iaf och lyckades informera folk vilket också var en del av målet. (^   ^)
 
Nu sitter jag som sagt i husvagnen och ska ha en mysig kväll med mina föräldrar, Leif (min farbror) och hand fru Cecilia och hennes son Victor. Ha en fortsatt trevlig lördags kväll! 
 
Follow on Bloglovin


Uppdatering Nova

Hello!
Det har varit en rätt lugn dag idag där jag fått klarat upp många saker i skolan, vilket känns skönt. (^  ^) För varje dag som går känner jag att studenten börjar närma sig allt mer och mer. 
 
Minns ni Nova, hunden som sov hos mig när jag praktisera på SOS Animals i Spanien? Hon lyckades ju få en tagg i ena ögat (läs om det här) och när jag åkte var det fortfarande oklart om hon skulle få behålla synen. I måndags var Nova hos veterinären och de var överraskade över hur bra ögat såg ut. Det verkar som lilla Nova kommer bli återställd!
 
 
Bild skickad till mig från Nicki som fortfarande är volontär på SOS Animals.
 

Det var verkligen inte roligt att åka ifrån Nova utan att veta vad som skulle hända. Tack för tekniken som gör att jag kan vara hemma i Sverige och ändå få uppdateringar om hur det går. (^_-)
 
Follow on Bloglovin


Angel with horns

Konnichiwa!
Den dagen, som jag trode skulle bli hektisk och jobbig, blev istället solig och rolig. (^  ^) Det blir oftast inte som man förväntar sig, och ibland är det tur. 
 
Första lektionen var på stärken med praktiskt prov. Jag har bävat inför det eftersom jag inte kommer speceillt bra överräns med "min" häst. Hon är ofta otålig och lite bråkig, har även visat tendenser till att sparka. Men det gick faktisgt jättebra och jag tror att jag äntligen har fått någon slags kontakt med Maija (som hon heter). Det praktiska prover gick ut på att vi skulle mocka boxen, knoppa hästens man och linda ett arbetsbandage på ett av benen. Efter att först ha provat knoppa och fått det instruerat för mig (jag har missat den lektionen de gick igenom hur man knoppar en man) blev jag faktisgt nöjd. Det såg inte så dåligt ut för att vara första gången. (^  -  ^)y
 
De andra två teoretiska proven, häst och religion, kändes också bra! Allt har bara flytit på under dagen och mitt humör har varit på topp. Det kan kanske bero på solen, jag mår som bäst när solen skiner och det är värme. Det är en av anledningarna till varför jag mådde så bra och trivdes i Spanien. (^_-)
 
 
Jag idag med "devils horn" från bästa Linnea. Love them!
 
 

Nu har jag suttit och pluggat på inför ett slutprov vi har imorgon. Men det känns rätt okej det med eftersom det ska vara på datorn och finnas svarsalternativ till varje fråga. 
 
Dax att surfa runt lite random på nätet innan jag ska krypa ner i sängen. Igår blev det inte så tidigt i säng som jag hade tänkt mig för vi gick in till Desirée (jag, Evelina och Linnea). Vi satt sen och pluggade lite slappt och pratade in imellan. Det är det bästa med att bo på internat, kompisarna är inte längre en några fotsteg bort från dörren. 
 
 
Follow on Bloglovin