Kalligrafi

Moshi Moshi!
Nu har sista veckan för mig i Japan påbörjats. (-_-) Det känns tråkigt att åka hem, men samtidigt skönt eftersom jag saknar alla där hemma. Men en sak är säker, jag kommer komma tillbaka till Japan i framtiden för jag verkligen stormtrivs här. (^   ^)
 
 
Jag och en kompis, Kuu, roar oss lite i skolan.
 
 
Dagen började med lektioner där vi lärde oss hur man ber folk om enkla saker som att låna något, om man får äta något, om man kan sätta sig ner och många fler fraser. Eftersom vi har gått igenom alla hiragana repeterar vi dem bara lite nu och tränar på att läsa olika ord. 
 
På eftermiddagen fick jag testa på kalligrafi. Det var jätteroligt, men lite klurigt att måla alla strecken rätt. Man har bara ett försök på sig att få till en bra linje och det är mycket teknik om hur hårt man ska trycka pennseln. Alla fick träna på olika teckniker och sen fick vi välja en eller två tecken i kanji som vi en fick måla på en solfjäder. Jag valde tecknet för sora (himmel) och sakura (körsbärsblom)
 
Här är några bilder från lektion. Jag lånade dem från skolans facebook. (^_-)
 
 
En djupt koncentrerad Elin.
 
 
Min klass. Här ser ni ena sidan av min solfjäder med kanji-tecknet för sakura.
 
 

Efter skolan åkte jag och några vänner till Harajuku. Tyvärr tror jag det var sista gången jag var i Harajuku för den här gången. Jag har inte många dagar kvar och jag har redan fullt schema för att hinna med allt. Men det var iaf mysigt i Harajuku och jag hittade lite fler presenter att ta med hem.
 
 
Middagen idag blev då såklart crêpes
som är typiskt för just Takeshita Dori (shopping gatan i Harajuku)
 
 
 
 
 
Detta blev min middag. 
Kyckling, curry, sallad och gurka. Den var väldigt smarrig. (^  ^)
 
 
 
 
 
Lite senare åt jag faktisgt en crêpes till men denna gången med banan, glass, grädde, mandelspån och chokladsås. Eftersom vi kanske inte kommer ha fler chanser att äta crêpes passade jag på. (^ - ^)
 
 
Men nu är jag väldigt trött och måste verkligen gå till sängs. Klockan hinner alltid bli för mycket innan jag får ändan ur och går och lägger mig. 
 
Sweet Dreams ❤
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback