Asakusa & Korean Town

Hej på er!
Idag har det varit strålande sol hela dagen och jag tror faktisgt jag har fått lite färg trotts att man försöker hålla sig i skuggan. Solen här är så stark så det känns som man står rakt under ett hål i osonlagret eller liknande. 
 
Jag hade vanliga lektioner på morgonen idag där vi gick igenom lite mer om hiragana och hur olika kombinationer med olika storlekar på tecknen uttalas på olika sätt. Det var intressant, men jag behöver fortfarande en hel del träning. (^  ^) Vår lärare gick sen igenom hur man frågar och berättar hur mycket klockan är. Det känns som att det är något som är viktigt att kunna. Jag fick också lära mig mer om hur man ska konversera när man reser för att ta reda på vilket tåg man ska ta osv. Jag har med andra ord lärt mig många användbara och bra saker idag. Fast det gör jag ju varje dag när jag tänker efter, hihi! 
 
Efter lunch åkte vi iväg med hela klassen till Asakusa där de har ett tempel och helgedom. Det fanns ett för buddism och ett för shintoism. Jag bad vid båda ställena och fick gå igenom procedurerna med att först tvätta händer och skölja munnen, sen gå till en kista där man kastar i ett mynt. Efter att ha kastat myntet bugar man två gånger, klappar händerna två gånger och ber. När man har bett ska man buga en sista gång. (^  _  ^)
 
 
Påvägen dit var det flera gator fulla med sovenirbutiker och såklar sötsaker. 
Jag köpte lite små saker till några kompisar och även en T-shirt till mig själv.
 
 
 
 
 
 
Mee
 
  

Direkt efter att ha varit i Asakusa åkte jag och en kompis till Krean Town i Shinkjuku. Det var helt fantastisgt där, vart man än vände sig såg man och hörde k-pop. 8(^   ^)8 Självklart fanns det även koreansk mat på resturanger som visade k-pop på stora skärmar och det fanns också många koreanska skönhetsprodukter. Jag köpte presenter till mina k-pop galna kompisar och smink till mig själv eftersom jag har hört att koreanskt smink ska vara väldigt bra. Nu är det upp till bevis! Om inte var förpackningen var iaf sööt (jag kommer lägga upp bilder på den/dem någon dag när jag får tid).
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu börjar klockan närma sig midnatt och jag har inte kommit i säng som vanligt, hihi! (a) Men vem har tid att sova när det finns så mycket att upptäcka utanför dörren? Imorgon blir min sista dag ute på stan, jag ska hinna med både Harajuku och Shibuya en sista gång. Det är inte många dagar kvar och de sista två kvällarna vill jag spendera med min underbara värdfamilj. Jag är så tacksam över att ha fått bo hos just dem, jag kunde inte haft det bättre. (^   ^)
 
 
God Natt från Tokyo ❤
 
Follow on Bloglovin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:


   Skriv din kommentar här så blir jag väldigt glad:

Trackback