Dripp dropp

Hi!

Nu sitter jag i bilen påväg till Vänersborg. Det är regn och rusk ute så vi åker till Vattenpalattset och badar. (^ ^) Jag ser mest framimot att basta, hihi! Det kanske är finnen i mig, jag är ju ändå en fjärdedels Finsk. (^_-)



Follow on Bloglovin


Borås med mera

Hej på er!
Jag måste först be om ursäkt för att jag inte uppdaterat sen i fredags. Vi stannade kvar och lyssnade på "bandet", som i själva verket var en i Jordbruks-trean med sin spotify, och dansade tills vi inte orkade mer! (^ ^) Det var roligt att det "bara" var en kille med sin spotify eftersom vi kunde önska våra favoritlåtar!
 
Jag åkte hem senare under kvällen och i lördags åkte jag med familjen + Leif, Cissi och Victor till Borås Djurpark. Vi gick runt där och strosa hela dagen och hade det trevligt. Jag tycker det är så otroligt roligt att fota djur, det är inte så svårt att få till fina bilder, därför var självklart kameran med hela dagen. 
 
 
 
                                                                         Hyena
 
 
                                                                      Pingviner
 
 
                                                  En Järv som tuggar på något smaskigt.
 
 
                                                           Sälarna får sin mat.
 

                                                   Två lejonungar som är på bushumör.
 
 
                                               Och här ligger pappan och tar det lugnt.
 
 
 
                                                                   Gibbon apa.
 
 
                               Jag kunde nog ha stannat hos Schimpanserna hela dagen om jag fick.
                                    Jag tycker det är så otroligt intressant att studera dem,
                      man kan se i deras ögon att de förstår så mycket. Jag undrar vad de tänker på.
 
 
 
                                                                         Gepard
 
 
                                               En giraffunge som vilar sig hos mamma.
 
 
 
I söndags tog jag och mamma en tripp till IKEA. Påvägen hem så gick bilen sönder så vi fick sitta och vänta på pappa i ca en timme så han kunde boxera hem oss. Lite mysigt var det fast kallt. (^_-)
 
Igår åkte jag hem till Evelina, Dessi och Linnea kom också dit. Där har vi sen sovit tills idag. Det var verkligen super mysigt och roligt! Kameran fick stanna hemma men mobilen är såklart alltid med så några små collage kommer här.
 
 
                                              Inget snålande på godsaker här inte, hihi!
                    Jag hade bakat macarons med chokladsmak, lakrissmak, hallonsmak och naturell.
                          Dessi hade bakat turkisk-peppar muffins som var jättegoda och
                                            Linnea hade bakat jättegoda choklad muffins.
                                    Eve bjöd på godis, chips och super god finsk choklad. 
 
 
 
                                                 En härlig promenad i solen ner till havet. 
 
 
 
Nu blir det en mysig hemmakväll. Imorgon är mamma och pappa lediga för tanken är att vi ska hitta på något med familjen. Vi får vell se vad som händer, men en sak är bokad och det är kurs så jag kan börja övningsköra. Det ska bli spännande! 
 
Follow on Bloglovin


Party outfit

Mitt första tidsinställda inlägg, vill testa funktionen. (^_^)  Nu börjar bandet spela och jag och mina vänner är antagligen där borta och lyssnar för att se om det är något för oss. 
 
Såhär ser lilla jag ut ikväll. 
 
 
 
 
 
 
Kjol från H&M
Skor från Din Sko
Topp från Asian Fashion Shop
 
 
Follow on Bloglovin


Skördefesten

Hello!
Jag har precis kommit tillbaka till rummet efter en god middag. Skördefesten börjar med middagen som jag precis har ätit och senare kommer det vara ett band som spelar. Vi får vell se om det är musik som passar mig och mina vänner. Vi kommer nog annars att forsätta lyssna på musik själva i korridoren, hihi! (a)
 
Jag tog inte med kameran så det fick duga med mobil-kameran. Här kommer lite bilder ifrån middagen + lite underhållning mitt i. (^_-)
 
 
 
 
                                       Kyckling i en god sås med rotfrukter och en god sallad.
 
 
 
                                  Benjamin, får lantbruk, körde lite skådespeleri och en fin sång.
 
 
 
                                                         Efterrätt, morotskaka!  (^  ^)
 
 
                                                                 Laktosfri variant!
 

                                                   Pumpa som ser ut som en bläckfisk.
 
 
 
Nu ska jag gå över till mina kära grannar! (^_-)
 
 
 
Follow on Bloglovin


Genrep

Hi!

Just nu har jag en paus ifrån städandet i djurhuset inför morgondagens Öppet Hus. Jag sitter på läktaren i manegen hos häst-anläggningen och tittar på genrepet inför en uppvisning de kommer ha imorgon. De är jätteduktiga!

Follow on Bloglovin


Höst-städning

Konichiwa!
Nu är jag äntligen klar med städningen, phu! Jag försöker alltid att dammsuga och sätda toaletten en gång i veckan och damma av när det börjar bli dammigt. Men när det är dax för lov tycker jag det är skönt om man kommer tillbaka till ett städat rum efter lovet. Därför blev det en typ av storstädning idag. (^  ^)y
 
 
 
 
Nu kan jag pusta ut och bara ta det lugnt resten av kvällen. Klockan kommer ringa lite tidigare imorgon så jag hinner duscha innan vi börjar. Jag ska vara i djurhuset hela dagen imorgon och städa inför öppet hus. Hela klassen kommer hjälpas åt för att vi ska hinna bli klara i tid och slippa jobba över.
 
På kvällen får vi sen vår belöning i form av skördefesten. Det börjar med en två rätters middag (huvudrätt och efterrätt) och slutar med disco. Jag tror och hoppas det ska bli en roligt kväll! (^_^)
 
Follow on Bloglovin


Yesterday

Nihao!
Jag har varit i djurhuset större delen av dagen. Under förmiddagen var det rutiner och städning som gällde. Senare hade vi Engelska, men bara en halv lektion, och då gick vi en promenad ner till djurhuset och fick bara prata engelska. Det var en jättebra och rolig övning tycker jag. Andra halvan av lektionen hade vi hål så då passade jag på att snygga till ett arbete. (^ ^) 
 
Nu sitter jag och lyssnar på Seremedy, Yohio's band han spelade med innan solo-karriären. Jag känner mig lite lat och orkar inte ta någon outfit bild idag. Som tur är har jag en bild på mig som jag tog igår men helt glömmde att publicera. Så det får bli "Look of Yesterday" istället. (^_-)
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Råttan Klara

Hello!
Då var skoldagen slut för idag. Min lärare var sjuk så jag har haft egna studier hela dagen. Det passade rätt bra för då kunde jag gå ner och fortsätta med lite etologi studier på boxsköldpaddorna. De var rätt lata idag och gjorde ingenting på den halvtimmen jag satt där. 
 
Roligare var det sen när jag hjälpte Eve lite med råttan Klara som hon ska ställa ut på öppet hus på lördag. Jag kommer inte vara med för jag och familjen ska till Borås Djurpark då, därför har jag inget djur att hantera eftersom jag inte ska ställa ut. Jag har inte hanterat råttor speciellt mycket förut men efter att ha gosat med Klara och hennes syskon har jag blivit helt kär. Råttor är ju inte alls läskiga utan tvärt om!
 
 
 
 
Hon trivdes riktigt bra i min ficka. (^ ^)
 
 
Visst är hon söt? Råttor är riktigt sälskapliga djur om man hanterar dem och vinner däras tillit. Det är synd att så många ska se dem som läskiga och otäcka när de är så söta och härliga!
 
Nu ska jag gå och hoppa in i duschen. (^_^)
 
 
 
Follow on Bloglovin


Sov sött

Hejsan svejsan!
Den här eftermiddagen har gått riktigt fort. Jag hann skriva klart ett arbete som inte ska vara inne förän till Jul, det är skönt att slippa ha det att tänka på. (^ ^) Sen har jag och Eve kollat några avsnitt på Ulrik Munthers serie Big in Japan. Vi låg lite efter men nu har vi kollat ikapp igen! (^ ^) Sen kom även Desiree och Linnea in så kollade vi på Yohio när han var med i Nyhetsmorgon imorse. Ja tiden går fort när man har roligt!
 
Jag har ingen färsk bild att bjuda på så det får bli en bild från Nordens Ark. (^_^)
 
 
 
 
Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det är dax att åka till drömmarnas land. Sweet Dreams! <3
 
Follow on Bloglovin


Spanien 2013

Hej på er!
Igår hände inte så mycket, jag var iväg med mamma en sväng till Göksäter och köpte lite bra-att-ha-grejjer. Vi åkte också en sväng till Leif och Cissi på kvällen. De har börjat komma iårdning i sitt nya hus! (^ ^)
 
Nu har jag precis kommit in efter en härlig ridtur. Leif och Cissi kommer snart hit för vi ska boka flygbiljetter. Vi kommer åka till Spanien i maj, TJOHOO!!! 8(^  ^)8  Det var flera år sen vi var på utomlands-semester med familjen senast så det ska verkligen bli super duper kul att åka igen!
 
 
Follow on Bloglovin


Väntan

Hi!
Fredag!! Jag sitter och väntar på bussen som ska föra mig hem till Orust igen. (^_^) Det regnar idag också, konstigt va? Men man börjar vänja sig, jag är glad så länge jag har tak över huvudet.



Medans jag väntar passar jag på att kolla på när Yohio var med på Vakna med the voice imorse. Man kan hitta några klipp på youtube som tur är för oss som gick i skolan vid den tiden och missade det. Glöm nu inte att han är med i Skavlan kl: 21:00 ikväll!


Follow on Bloglovin


Jag jagar drömmen som blev sann

Konichiwa!
Etologistudierna fortsatte idag, vilket jag tycker är jättekul! (^  ^) Det är en sån lektion man längtar till.
 
 
 
 
Det blev lite senare i säng igår än vanligt. Först blev det ett hemskt avsnitt av Kalla Fakta där de granskar Parken Zoo, jag tänker inte gå in på vad det handlade om utan ni kan kolla själva genom att klicka HÄR. Efter det blev det lite "fangirling", jag gick och blev lite crazy över en svensk kille som är känd musiker i Japan. Han har en helt fantastisk röst!! 
 
Yohios, född 1995 (^_^)y, musik tillhör en genger som heter visual rock (visual kei i Japan). Det är en musikstil där det kan variera från pop till death metal, men det som artisterna lägger vikt på är kläderna och sminket (därav namnet visuel). Yohio har sen han var liten ofta blivit tagen för att vara en tjej, därför spelar han nu ut detta i den visuela rocken. Här är en bild så förstår ni vad jag menar:
 
 
 
Jag har blivit helt förälskad i hela hans stil och röst! Så otroligt bra låtar. Det bästa är att han är med på Skavlan på fredag, tjohooo!! 8(^  ^)8
 
Här är min favorit låt med en underbar mening på svenska. 
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Look of the day

 
Klar med dagens läxor och skola så här kommer bild på mig today. (^  ^)
 
 
 
Tunika från Lindex
Stövlar från Din Sko
 
Follow on Bloglovin


Morning wolf

God morgon alla pigga och glada (och sura och trötta)!
Jag satt inne hos grannen igår och kollade på ett koreanskt program som heter "Running Man", därför blev det inget bloggande. (a) I Running man är det flera lag som tävlar mot varandra i många olika knasigt roliga grenar och varje vecka är det med någon/några nya gäster. (^  ^) Igår låg de och kravlade i lera, körde spökboll, chicken fight m.m. Rekomenderar det verkligen för det är riktigt roligt!
 
Jag har ingen färsk bild nu och hinner inte ta någon eftersom skolan börjar om 20 minuter, jag ska snart bege mig till huvudbyggnaden där Etologi står på schemat. Därför får ni en ny bild ifrån måndagens besök på Nordens Ark.
 
 
 
 
Follow on Bloglovin


Nordens Ark

Halloj!
Vilken rolig dag jag har haft! Jag har varit på Nordens Ark och gjort etologi studier, så himmla kul. Vi hade en väldans tur också som fick se Amurleopard-ungen, kameran var självklart med så här kommer några av bilderna från dagen.
 
                                                                   Amurtiger
 
 
                                                      Amurleoparden med sin unge.
 
 
 
 
 
 
                                        Jag (i trädet) och två kompisar (Emma och Annie).
 

Etologi studien gick ut på att vi skulle iakta ett djur i tjugo minuter och skriva upp vad djuret gjorde varje minut. Först studerade alla Amurleopard-hanen. Där fick vi se ett mindre roligt beteende, ett steriotypiskt beteende (ett beteende djur gör när de ät uttråkade, inte tillräckligt aktiverade och inte mår bra). Han gick fram och tillbaka i ett och samma spår.
 
Det andra djuret gjorde jag tillsammans med några kompisar. Vi gick till de röda pandorna. De var roliga att studera och så super sööta. Jag skulle nästan velat ta med mig en hem, de ser så fluffiga och gosiga ut. (^ ^)
 
 
 
 
 
Nu ska jag sätta mig och titta på ett nytt avsnitt av "Sverige Bakar".
 
Follow on Bloglovin