Kul med lekar

Hello!
Ännu en dag på breddlägret börjar gå mot sitt slut. (^_^) Vi har varit ute på en holme och kört jetski och vattenskoter idag. Dagen började med regn men det sprack upp precis när vi skulle cykla iväg och han bli rätt varmt tills det var dax att byta om till badkläder. Så vi har haft tur.
 
Jag körde ingen jetski, jag har gjort det förut och det var inte riktigt min grej. Men jag åkte med på en vattenskoter. Michelles son Marcus körde så äntligen fick jag åka snabbt och "galet" så som jag älskar, super härligt! (^ ^)
 
Nu på kvällen har vi gjort lite olika roliga lekar.
 
 
 
 
Här är en av grenarna vi gjorde (vi tävlade i olika lag, ledarna i ett såklart). Grenen jag var med i så skulle man äta ett kolasnöre utan att använda händerna. Det gick vell sådär, men i slutändan var det vi ledare och ett annat lag som fick dela på första plattsen.
 
Nu blir det snart sängen för att orka med sissta dagen på breddlägret för denna sommaren, tråkigt men ändå skönt att få komma hem till Sóley. <3
 
Follow on Bloglovin


Outside

God kväll!
Vilket underbart väder vi har haft idag! (^_^)  Och tur är vell det eftersom jag har varit ute hela dagen idag. Vi har haft fri-idrott på förmiddagen och efter lunch åkte vi ner till Svanesund och var på seglarskolan ressten av dagen. Efter det var vi rätt trötta så man kan säja att cyklingen hem, upp för alla backar, gick rätt segt. Haha! Vi var inte tillbaka i stugan fören runt kvart över sju.
 
Jag är helt slut efter den lilla sömnen jag fick inatt (nattvaka över Fenja eftersom fölning var på gång) så nu ska det bli skönt att få sova. Imorgon blir det vattenskoter och jetski hela dagen! 8(^ ^)8 Det är, enligt mig, det roligaste på hela lägret.
 
Innan jag säjer god natt så kommer lite fler bilder på fölet som jag tog imorse. (Hon är fortfarande namnlös men det lutar mot Sóley)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sweet Dreams! <3
 
 
Follow on Bloglovin


Välkommen till världen

Hi!
Jag har en lite rast nu och har lyckats få med mig datorn idag. Mamma och jag åkte nämligen hem klockan tolv inatt för pappa ringde och berätta att det droppa mjölk från Fenjas ljuver, ett tecken på att fölet snart skulle komma.
 
Vi har därför ställt klockan och gått upp varannan timme var inatt och kollat till henne. Men det är väl klart att fölet kom på morgonen när vi inte var där, haha! (^ ^)
 
Här är vår söta nykomling på Hamborg.
 
 
 
 
Frisk och kry är hon, Fenja och Safir har fått bli föräldrar för första gången. (^_^) Nu är det bara ett isländskt namn med en bra betydelse som saknas. Kanske smörblomma- Sóley? Vi får vell se...
 
Follow on Bloglovin


Bredda dina vyer

Hi!
Jag har följt med mamma och ska vara med på breddlägret denna veckan. Sitter just nu med sommarjobbarna och bara tar det lugnt. Vi får se hur bra uppdatering det blir denna veckan eftersom blogg.se appen fortfarande inte vill fungera.

Ni får ha det så bra tills vi hörs igen. (^ ^)
Follow on Bloglovin


Vem åt kritan?

Vem tror ni tugga sönder kritan??
 
 
 
 
 När jag först såg det här klippet skrattade jag så jag nästan fick tårar i ögonen. Visst är de söta?? (^ ^) Jag älskar mot slutet när den creame färgade chihuahuan lägger sig i underläge, "Jag har inte gjort något matte (a)"
 
Follow on Bloglovin


Gammla bananer

Om du har bananer som håller på att springa ifrån dig (blir gammla) har jag ett lite tips på vad du kan göra för att slippa slänga dem.
 
Baka banankaka! (^ ^)y
 
 
 
Follow on Bloglovin


Rumble spelande

Moshi Moshi!
Trotts att jag var super trött redan vid åtta igår kväll så blev det en sen kväll. (^_^)  Vi hade jättemysigt med Leif, Cissi och Victor.
 
 
                                               Victor med en liten kanna mjölk och ett mini glas. (^ ^)
 
 
                                                               Jag bakade självklart en efterrätt.
                                                     Det blev pannacottapaj med svenska jordgubbar.
 
 
Vi ägnade kvällen åt att bland annat spela Eco MIG och senare en massa Rumble.
 
Rumble är ett spel, som finns i appstore och android market, som går ut på att man ska hitta så många ord som möjligt i en ruta med bokstäver. Leif och Cissi hade med sig sina Ipads som de kunde spela på och vi hade våra Iphones. Det var superoligt och vi kunde inte sluta, haha! Det var först när jag upptäckte hur mycket kockan var som jag lyckades slita mig (efter BARA några omgångar till), hihi! (a)
 
 
Follow on Bloglovin


Små grodorna små....

Glad midsommar allihopa!
Jag kom hem för en stund sen efter att ha varit nere på midsommarfirandet i Svanesund med Ludde och Amanda. Det var roligt att träffa dem igen, trotts att det inte blev någon dans runt midsommarstången (Ludde ville inte *hos*). Tyvärr börja det regna, precis som en midsommar ska vara, så det blev till att åka hem rätt tidigt.
 
 
 
 
Nu ska det bli gott med svensk färskpotatis, sill, gräddfil med gräslök och allt annat gott man äter på midsommar. (^_^) Cissi, Leif och Victor är här (min farbror och hans tjej och hennes ena son). Så nu blir det mys med dem resten av dagen och kvällen.
 
Follow on Bloglovin


Sålt

Hello!
Det har inte hännt så mycket resten av dagen. Jag har bakat en pajbotten till en paj jag ska göra imorgon, hämtat ett av Keylas hallsband som har varit och "snyggats" till och även fått sålt ett av mina objektiv. (^_^) Meningen är att jag ska köpa ett superzoom nu, men vi får se hur det blir eftersom jag inte fick tag på något sommarjobb.
 
 
 
 
Imorgon är det Midsommarafton, väderprognås regn. (>.<) Älskar verkligen svensk sommarväder, haha! Men man ska inte hänga läpp utan göra det bästa av situationen, ni har vell sett ICA reklamen? (^ ^)
 
Follow on Bloglovin


Ulrik Munther

Moshi Moshi!
Solen skiner och det är äntligen lite värme, så underbart! (^_^) Jag har varit hos mormor och morfar och hjälpt dem klippa gräset. Det var faktisgt rätt mysigt.
 
Det blev rätt sent igår, men roligt var det! Ulrik var jätteduktig, men han var lite hes stackarn. Han får ta hand om sig och dricka mycket tee med honung. (^_-) Här kommer lite bilder.
 
 
 
 
 
 
                                                            Tjohoo, han titta in i kameran!!
 
 
 
 
                                                                           Han tittade igen!
 
 
 
 
När det var dax för signering lyckades vi få plattser precis vid utgången vilket betydde att vi stog bara några meter från Ulrik när han signera. Vi brydde oss inte om att ställa oss i kön för att få något signerat eftersom vi redan har Ulriks autograf. Vi fokuserade på att ta bilder istället, haha! (A)
 
Just kortet här ovan tycker jag är otroligt gulligt. En liten kille med en liknande hatt som Ulrik som fick sin autograf. Innan killen gick sa Ulrik: "Vilken snygg hatt du har!"   Killen skén som en liten sol. (^ ^)
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppas på att få se Ulrik uppträda fler gånger, han har verkligen en helt fantastisk röst!
 
Follow on Bloglovin


Stora senen

Hej Hej!
Jag sitter på bussen med bästa Amanda. Vi ska in till Liseberg och kolla på Ulrik Munther som är där och uppträder idag. (^ ^) Senare kommer vi även möta upp Evelina. Detta ska bli roligt!!

P.s. Appen kronglat igen så kan inte publicera några bilder. :(
Follow on Bloglovin


Frukost in the "wild"

Hi!
Jag kom på en sån rolig idé igår som jag, Erik och Elias satte i verket idag.
Vi packade en ryggsäck med frukost och kakor och begav oss sedan upp i skogen bakom vårt hus. Hundarna fick självklart följa med. Om man går en bit in i skogen så kommer man tillslut till ett berg med ett bord, stolar och en fantastisk utsikt. Vi kallar detta för Utkiksberget.
Så där åt vi vår frukost idag. Det var super mysigt, jag tror vi satt där i nästan en timma. (^ ^)
 
 
                                                    Hundarna fick också äta sin frukost ute idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
                                         Det är alltid lika roligt att bilda ord med bokstavskex, haha!
                                                       Dessutom är det gott att äta upp sen. (a)
 
 
 
Jag hem igen för en liten efter att ha uträttat några ärenden åt Göran, han som har kamelerna i Myckleby.
Men nu känner jag att det är dax för en promenad och lite träning. (^_^)
 
Follow on Bloglovin


Vind i Seglen

Även idag har jag mest tagit det lugnt, gått hemma och pysslat med små saker. Dagen började med en lång härlig promenad med hundarna. Det har börjat bli en morgon vana att gå runt hålbäcken. (^ ^)
 
På eftermiddagen åkte jag ner till Svanesund och hjälpte till på breddlägret igen. Idag var det segling som stog på schemat. Jag seglade inte, gick på seglarskola när jag var liten så jag har redan testat det, men lägga grillade hamburgare i bröd har jag fått göra en hel del. Det fanns många hungriga magar att mätta och jag tror vi gjorde över 200 hamburgare, haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det en kopp kaffe framför TV:n. (^_-)
 
Follow on Bloglovin


Spindlar i källaren

Hello!

Jag har precis varit med om något otroligt otäckt, det var länge sen jag var så rädd. (>.<)

Jag skulle byta spån hos kaninerna men hittade det inte så jag gick för att kolla om pappa hade ställt det i källaren. Som jag trode stog det där. I dörrkarmen såg jag ett otäckt spindelnät men ingen spindel, jag kollade mig omkring och hittade en intorkad spindel på dörren. Det såg ut som den hade varit rätt stor. Jag blev lugn och tänkte att då slipper jag oroa mig, men jag trode fel.
Precis innan jag skulle gå in såg jag en 10 centimeter stor spindel sitta ovanför dörren. (o,O) Så äckiligt!!! Och när jag böjer mig ner och kikar in (källaren är låg i tak) så ser jag ett spindelnät till innanför dörren med en lika stor spindel!

Jag rusade in, skyndade mig att ta spån och rusade sedan ut igen. ALDRIG att jag kommer gå ner dit igen, nästa gång får någon annan hämta spånet.


Okej, för att lätta upp stämningen bjuder jag på en lite trevligare bild.




Bocken på bilden kom ett tag till vår hage varje dag. Men nu har vi flyttat hästarna dit vilket betyder att det är ström i tråden och bocken har inte synts till.

Follow on Bloglovin


Golf

Hi!

Eftersom jag fortfarande inte har något säkert sommarjobb, kommer hoppa in lite där jag behövs, så har jag varit uppe på golfen idag. Mamma jobbar med breddlägren iår (ett läger för 5:te klassare där de får prova olika aktiviteter) och idag var de på Myckleby Golfbana för att prova på golf.
Jag åkte upp för att "hjälpa till", behövdes dock inte så mycket, och fick samtidigt testa golf som jag aldrig gjort tidigare. Det är alltid lika roligt att testa något nytt, men jag tror dock inte jag kommer bli någon golfare. (^ ^)




Nu ska jag sätta mig och fålla ett linne. Jag har hade helt tröttnat på det linnet så jag klippte av det i maghöjd och kommer använda det som magtröja istället. (^_-) Alltid lika roligt med återvinning.

Follow on Bloglovin