Santa Claus Is Coming To Town

Hej!
Hallsen vill inte alls sammarbeta med mig så jag har varit hemma idag också. (>.<) Men nån gång kommer den vell att ge med sig.

Imorse så låg det lite snö på marken utanför fönstret! Det har alltså snöat men sen tinat bort. Hoppas att det kommer mer snart för imorgon är det ju 1 December. Därför bjuder jag på en gullig musik video. (^ ^)



Follow on Bloglovin


Panda adventure

Hi!
Jag är tyvärr fortfarande sjuk, har ruskigt ont i hallsen. (-_-) Men jag forsätter knapra hallstabletter och äta honung så hoppas jag att det blit bättre snart.

Eftersom jag inte orkar göra så mycket så blir det en hel del film tittande. För en stund sen så visades mitt favorit program på Animal Planet, Pandaäventyr med Nigel Marven. Jag kan titta på det hur många gånger som hällst, om och om igen! (^ ^)

I programet får man följa Nigel Marven på en resa i Kina där han utforskar bambu skogen och letar efter vilda pandor. Han är även på olika parker där man jobbar med att föda upp pandor.

Här kommer en liten bit ur programet:



Follow on Bloglovin


Blåbärssoppa och film

Hej!
Jag har åkt på en förkylning och är hemma idag. Hoppas det är bättre redan imorgon, men kan ju tyvärr bara vänta och se. (-.-)



Nu ska jag iaf gå och värma lite blåbärssoppa och bädda ner mig på soffan med en bra film.
Follow on Bloglovin


Tjuv och Polis

Hello!
P.g.a stormen så har vi haft strömavbrott lite av och till här hemma idag, så inget pepparkaksbak för mig. Men vi har haft det mysigt ändå.
Mamma åkte och köpte lussekatter, pepparkakor och julmust så satte vi oss hela familjen (utom Elias som var hos en kompis) och spelade Tjuv och Polis. (^ ^) Jag blev den som fick vara polis och satte de andra bakom bom och galler, haha! (a)


Inga tjuvar undkommer mig i min stad, hihi! (^_-)


Men nu är strömen tillbaka sen några timmar tillbaka, fast mig spelar det ingen roll den kunde gärna varit borta lite längre. Det är bara mysigt att tända massa levande ljus, ta fram gasolspisen och spela spel tillsammans. (^_^)

Follow on Bloglovin


Första Ljuset tänt

Hej!
Nu är äntligen advent här igen! (^ ^) Idag var det dax att tända det första ljuset i adventsljustaken, det är så mysigt.


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent.


Tyvärr blev det ingen snö utan stormen Berit är här på besök istället. Det kommer antagligen bli mys inneomhus idag då eftersom man inte har något speciel lusst att gå ut i det här vädret. (^_-)

Follow on Bloglovin


Hemmbakat

Hello!
Imorgon är det som sagt första advent. Därför har jag bakat en egen pepparkaksdeg, för första gången, idag. (^_^) En hemmagjord deg ska ligga i kylen i ett dygn, däför gjorde jag den idag så vi kan baka pepparkakor imorgon på första advent.



Jag verkligen älskar Julen och det är så himmla mysigt nu när man kan se adventstjärnor och ljusstakar lysa i vartenda fönster. Detta är verkligen bland de härligaste tiderna på året, om inte den bästa!
Follow on Bloglovin


Var är snön?

Halloj!
Jag kom in för en stund sen efter att ha varit ute på min morgon runda med GT:n. Det är jobbigt att ta sig upp ur sängen så tidigt men när man väl kommer ut så är det en bra start på dagen. (^_-)

När jag cyklade runt så såg jag mycket granris, ljus och tomtar. Det är så otroligt mysigt när allt julpynt börjar komma fram! Bara en sak saknas, snön! Vart är den ejentligen, imorgon är det ju första advent och det är fortfarande plussgrader ute. Nu tycker jag det är dax för vintern att komma!



Bild från förra vintern.

Follow on Bloglovin


Mjölmask till sköldpaddorna

Hi!
Jag har haft lektion i djurhuset hela förmiddagen. Det är alltid lika roligt och man hittar alltid nya djur att förälska sig i, haha! (^ ^) 
Jag känner mig riktigt stolt idag som har matat sköldpaddor med levande(!) mjölmaskar. Till en början var det bara äckligt men sen var det super roligt. Sköldpaddorna var så gulliga när de sträckte sig efter mjölmaskarna.


Mysiga, eller hur?



Ge oss mat... Hihi!


Sen har jag fått städa lita pumpar till akvarier och gjort hällsokoll på ankor, höns och duvor. (^_^) En mycket bra start på fredagen med andra ord.

Nu är det bara svenskan kvar och sen bär det av hemmåt. (n_n)

Follow on Bloglovin


Gräsklippning i November

Hej svejs!
Vintern är väldigt sen iår. Att klippa gräset i november är inte specielt vanligt, men det är vad vi har gjort idag. Vi har fått lära oss om olika gräsklippare och vilka som är bra till vad o.s.v. (^ ^)
Nu längtar jag nästan efter att få ha en egen trädgård att ta hand om och köpa gräsklippare till, men bara nästa. (^_-)



Annars har vi inte gjort så mycket idag. Torsdag, vilket innebär städning. Men den är avklarad så nu blir det slappa framför datorn som gäller, hihi! (A)
Follow on Bloglovin


Sleepy

Hi!
Nu har vi slutat för dagen. Idag är en såndär dag då man kan få ha på sig vanliga kläder för det är bra "vanliga" lektioner, biologi och matte. Det är rätt skönt ibland. (^ ^)

Jag är otroligt trött just nu och känner mest för att bara krypa ner i sängen och göra som Törnrosa, sova några 100 år. (^_^) Men det är nog inte en sån bra idé så jag ska spela lite Zoo Tycoon 2 istället, som jag inte spelat på jättelänge.



Follow on Bloglovin


Short

Hi!
Tillbaks till skolan, men idag är det en kort dag så efter lunch bär det av hemmåt igen! (^ ^) ända lektionen idag är djurhållning, så härligt!

Follow on Bloglovin


Attitude 2011

Hello!
Nu i helgen (26-27 November) hålls nordens största mässa för skönhet, mode och livsstil att hållas i Stockholm Kistamässan. Min stora stil förebild, bloggaren Foki, kommer då att vara en av de som visar upp sina egendesignade plagg där.



Mässan kommer under två dagar att bjuda på catwalk, produktlanseringar och många artistuppträdanden! Varje dag får även de 500 första besökarna en goodiebag. 8 av dessa goodiebags innehåller riktiga diamanter. Det hade inte varit dummt att få en sån, eller hur? (^_-) Under dagarna hålls även flera tävlingar där du har chans att vinna fantastiska priser!

Jag skulle gärna vilja åka dit för det verkar som en helt otrolig upplevelse. Därför är jag med och tävlar i en tävling som hålls av Foki där man kan vinna 8(!) biljetter till mässan! (^ ^)

Follow on Bloglovin


Breaking Dawn

Moshi Moshi!
Trotts att det är måndag så är jag hemma idag. Vi har ledigt i min klass för att kunna göra en intervju. (^_^) Intervjun kommer jag göra lite senare idag.

Därför har jag fått en lång, härlig och välbehövd sovmorgon. (^ ^) Sen har jag haft tid för lite läxor och bara tagit det lugnt.


Bild från i Lördags.


Igår var jag och mamma och såg Breaking Dawn. Vi var båda eld och lågor efter att ha sett den, den är verkligen den bästa av Twilight filmerna hitills! Har man sett de andra filmerna MÅSTE man se denna. Den var väldigt kännsloladdad, man både skrattade och grät flera gånger. Jag längtar efter att del 2 ska komma ut, eftersom den är uppdelad i två filmer så slutade ju denna spännande.

Men nu tror jag att jag ska sätta mig och kolla nån annan film med en god lussekatt. Smygstartar advent lite grann, hihi! (^ ^)

Follow on Bloglovin


Mamma 40 år

Hej hej!
Hoppsan, nu har jag visst inte bloggat på två dagar. Jag har haft fullt upp, i fredags när jag kom hem så började vi baka och laga mat inför lördagen. Mamma fyllde 40 år igår! GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA! (^_^)
Därför blev det ingen uppdatering igår heller. (^_-)

Här är en snabb bild på lilla mig igår:



Nu ska jag och mamma iväg och titta på Breaking Dawn!! (^ ^) Det är min pressent till henne.

Follow on Bloglovin


Skottkärre-körning

Hello!
Denna veckan har gått riktigt fort, det kan kanske bero på att jag varit hemma så mycket. (a) Men det har varit riktigt skönt!

Städa gör vi ju varje torsdag på rummet så nu sitter jag i ett rent och snyggt rum. (^_^) I skolan har vi kört traktor, haft lite praktisgt i djurhuset och lite teori om arbetsmiljö idag.

I djurhuset fick vi testa på många "vardags" sysslor som man gör där och de visade hur vi ska göra för att inte få ont eller skada oss. Några av de saker vi fick göra var köra skottkärra, skyffla spån, mata får med enselage, bära vattenkannor m.m. Så nu är jag proffs, haha! (^_-)


Hungriga får som blev glada. (^ ^)



Jag passade såklart på att gosa lite med Degusarna också.

Follow on Bloglovin