Ospeciell Dag

Hello!
Har stått i kiosken på gården andra dagen idag. :) Riktigt roligt fakitsgt, när det väl händer något. ^^,

Hemma är det lugnt. Kom precis hem ifrån Göken (typ som ett litet Gekås). Mina lillebröder behövde nya skor. Själv ska jag nu sätta mig och kolla ut ett par snygga från Tradera. ;P Haha!

Jag tycker faktisgt det är kul att shoppa på Tradera. Det är billigt och enkelt. Blir oftast jättenöjd med sakerna jag köper. :) Jag har nu hittat en försäljare där som säljer skor ifrån Kina. ;D Ska titta ut två par av hennes/hanns skor. ^-^

Kram på er <3


Jag + Skor = LOVE! ^-^

Follow on Bloglovin


Gården

Hej Svejs!
Varit en väldigt lugn dag i skolan idag + att jag sluta tjugo i två. ;D
På vår skola har vi en Fritidsgård dit man kan gå och köpa mackor, glass, yoghurt m.m. Det är 9:ornas jobb att stå där nere och sälja. Jag är förrst ut med min kompis Amanda. 
I dag var första dagen men Amanda var inte där idag så jag stog med Mubera istället. :) Vi hade rätt kul endå. Haha! ^-^ Skartta messt bort tiden.

Har städat buren till mina små marsvin. Mulle mår mycket bättre nu, men måste fortfarande holla koll så att han äter. ^^,

Kram på er <3



(bild från i sommras)
Vart tog sommaren vägen egentligen? ;O

Follow on Bloglovin


Nära döden...

Halloj!
Förlåt för dålig uppdaterning idag. (a)

Igår så höll mitt ena marsvin Mulle på att dö. När jag skulle gå och lägga mig så låg han bara ner i buren och var halv död. :( Jag tog såklart upp honom och hämtade mamma (hon kan endel om djur). Vi fick i honom lite vatten med hjälp av en plast spruta i munnen. Men han verkade ändå inte bli bättre så mamma sa att han kommer antagligen att dö. :'(  Efter ett tag så sa mamma att hon skulle värma lite aprikos pure och ge honom för det är fullt av vitaminer. Så vi gav honom det och la honom i en kartong med en handuk så han skulle holla sig varm. Jag gick undertiden och borsta tänderna.
När jag kom tillbaka så satt han och tvättade sig. :O Han såg genast mycket bättre ut så mamma gick och hämtade en gurkskiva. Den tugga han i sig väldigt fort! Klockan var då väldigt mycket så vi ställde ner lite vatten och la lite torrfoder till hon i lådan och hoppades att det inte bara var så att han blev bättre en kort stund och sen dör.
På morgonen när jag vaknade så vågade jag knappt titta för att jag var rädd att han skulle ligga där död. Men så hörde jag honom prata så som han brukar! Han har alltså överlevt! :D (L)

Eftersom det hände igår så vaknade vi säldigt sent. Efter en sen frukost så åkte vi direkt in till Näl för att hälsa på mormor. Hon mår mycket bättre så idag var vi ute med henne i rullstol. :)

Kom inte hem fören vid 6 nån gång och då var det dax att mata Mulle igen (vi måste vara säkra på att han får i sig ordentligt med mat). Sen har vi fixat hagen till Dökkvi som vi tog hem igår. Så jag har inte kunnat blogga fören nu.

Kram på er <3



Här är mina små pluttar <3
Mulle är den lilla länst bort :) <3

Follow on Bloglovin


Thai

Halloj!
Jag är propp mätt nu efter en jättegod midddag. ^^, Vi gjorde en Thailendsk rätt, ur mammas nya kok-bok, som heter Ris med Fisk och Skaldjur. Det blev jättegott, men ska nog inte ha lika mycket fisksås nästa gång (är inte så van vid den smaken). ;P

Medans jag wooka maten så skärde rässten av familjen frukt, så senare blir det fruktsallad. :) Mumms....

Ni kanske har märkt att jag inte skriver så många "förkortningar" längre (så som oxå, mkt). Det beror på att t.ex. mkt eller oxå inte är några "riktiga" förkortningar. För att jag inte ska råka skriva mkt eller något annat under svenska lektionerna så ska jag heller inte skriva det i bloggen. :P Så adjöss med förkortningarna! ;D

Kram på er <3



Follow on Bloglovin


Häst och Svamp

Hi!
Har precis kommit hem efter att ha gått över skogen med mamma och hämtat hem våran lilla Dökkvi. ;D
Han har blivit så stor nu, känns som om det inte var längesedan han föddes (han är 2år).

När vi var på väg hem så hittade vi heltplöttsligt en MASSA svamp i dikeskanten. Jag fick ta av mig jackan, så vi hade något att lägga svampen i, sen det bara att plocka den full. ^-^ Hörde åskan också men på långt håll så då var det bara mysigt.

Ska åka ner med mamma nu och handla, ikväll blir det Thailendskt. För er som inte vet så älskar jag att laga mat och baka och greja så jag hjälper gärna mamma med maten. :)

Kram på er <3


Här är våran lille prins. Äntligen hemma! <3



Det blev endel svamp, så ikväll blir det svamstuvning. ^^,

Follow on Bloglovin


Fredags

Hejsan!
I fredags så började vi med dom vanliga reglerna, villket betyder att fredagar är datafria dagar. Det innebär att vi inte får sitta vid datorn på fredagar.
Detta hände i alla fall i fredags.

Jag gick upp tidigt för att hinna dusha och sminka mig för det var fotografering i skolan. ^-^
Det var väldigt bra fotografer iår och dom såg verkligen till att alla skulle bli bra på klassfotot. Sen på dom enskilda bilderna så fick man själv komma fram och titta och säja om man blev nöjd med sitt kort. :) Jag blev faktisgt rätt okej iår.
Dom som ville fick också ta "kompiskort", så jag, Ela, Mubera och Amanda tog ett kort ihop. ;D Det är kul att ha eftersom detta är sissta året.

När jag kom hem så tog jag det bara lugnt framför Tv:n. Tog också en promenad med hundarna i spö-regnet. ;P

Det var vad som hände hos mig i fredags. ^^,

Kram på er <3



Follow on Bloglovin


Torsdags

Hej allihopa!
Hur gick det här till!? ;O Jag har ju inte skrivit sen i onsdags. :S Förlåt mig!
Det här hände i alla fall in torsdags:

Det var skola som vanligt och jag åkte hem med moppen ungefär tjugo över tre, så jag var hemma ungefär tjugo i fyra. Som vanligt så tog jag hand om hundarna när jag kom hem och tog något att äta.
Sen kom mamma och vi åkte in till Näl (ett sjukhus utanför Uddevalla) för att hälsa på min mormor som är sjuk. :(
Hon är mycket piggare nu och ska förmodligen få komma hem nästa vecka. :)

Eftersom vi var på sjukhuset rätt länge så kom vi inte hem fören klockan 10. Då var jag väldigt trött så jag gick dirket och la mig efter kvällsmaten. ;P

Därför han jag inte blogga i Tordags. Hoppas ni förlåter mig. ^^,

Kram på er <3


(bild från google)

Follow on Bloglovin


USB

Hello!
Har fått en stor inlämmningsuppgift i skolan som vi ska jobba med i några veckor nu. ^-^ Har därför suttit och tittat på lite olika USB-minnen eftersom vi ska göra arbetet på datorn och jag inte har en USB.
Lite svårt att hitta annorlunda men billiga USB-minne. Hittade faktisgt inget som jag tyckte var speciellt utan att det var dyrt. :/
Ni kanske har några förslag på bra sidor för det? :P

Kram på er <3


Dom här tycker jag är otroligt söta. ^^,
Skulle vilja ha, men är för dyra tycker jag.

USB-minnerna hittar ni HÄR

Follow on Bloglovin


"Storm"

Hej svejs!
Ja så var skolan som valigt igen då. :/ Vi fick våran första läxa idag tills imorgon. Den var inte så svår, det var bara att läsa några sidor i fysik boken så den är redan avklarad. ^^,

Det blåser nästan "storm" ute idag och ösregnade när jag gick hem från bussen, så jag var ju lagom torr när jag kom hem. Haha! ;D
Men när pappa kom hem så var det första han sa: Men studsmattan står ju på berget!
Den hade alltså flygit upp på berget några minuter innan han kom. Haha! Kommer ju bli roligt att få ner den där ifrån. ;P

Kram på er <3


Här står alltså våran studdsmatta just nu ^-^

Follow on Bloglovin


Korkade jag

Halloj!
Pappa lyckades få igång moppen och köra hem den igen. :) Lite korkad och dålig på motorer som jag är så var det inget "fel" på den. Utan jag hade bara inte fällt upp stödbenet ordentligt och då ville den inte starta. :$ Hehe! (A) Mitt fel... Lite pinsamt. Haha!

Men nu ska jag gå och göra mig en kopp kaffe och sätta mig framför tv:n. Ikväll är det ju sesongs premiär för fångarna på fortet. Min favvorit bloggare Foki kommer vara med i något av programmen men jag vet inte vilket så tänker inte missa ett enda. ^-^

Kram på er <3


(bild från google)
Denna kaffe maskinen tycker jag alla kaffe älskare borde ha. Den gör snabbt en go kopp kaffe och det finns att beställa många olika smaker. ^^, Den skummar oxå mjölk.
Mamma fick en av pappa på deras bröllopsdag <3
Lite roligt när jag oxå kan ha nytta av den. Haha! ;D

Follow on Bloglovin


Trasig moppe?

Hi!
Har nu kommit hem från första dagen som 9:a. :) Skoldagen var slapp och det var otroligt kul att träffa alla igen.
Har inte skrattat så mkt på jättelänge. ;D Haha!

Har varit sol hela dagen och rätt så varmt så jag tog självklart moppen imorse. Eftersom jag har legat sjuk ett tag har jag inte kört moppen på länge och därför var batteriet lite trött så jag var tvungen att kicka igång den imorse. -.- Men det gick bra och jag åkte ner till skolan.
Men sen nu när jag skulle hem så starta den inte. ;O Några killar ifrån parallel klasserna försökte hjälpa mig men dom lyckades inte heller så jag var tvungen att ta bussen. :$

Dagen har varit jättebra fast med ett lite pinsamt slut. (A) Haha!
Ni som oxå börja skolan idag, hur gick det för er? :P

Kram på er <3



pennor på rad
(Bild från google)

Follow on Bloglovin


Skola

Hej!
Ja, så var skolväskan packad inför skolstarten imorgon. :) Det ska faktisgt bli rätt skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Fasst dom kunde ju skippa alla prov och läxor ett tag till ;P 
Hoppas att det blir bra väder imorogn så jag kan ta moppen. ^^,
När börjar ni skolan? :P

God natt alla sötnosar <3


(bild från google)

Follow on Bloglovin


Pall

Tjo!
Titta villken söt och ovanlig pall jag hittade ;P



Såå söt men ovanlig var rätta ordet. En sån skulle man ha till sminkbordet ;D Haha!
Vet dock inte var man kan få tag på en. :/

Vad tycker ni? :P

Kram på er <3


KÄLLA
Follow on Bloglovin


Hästskötare

Hej svejs!
Har inte kunnat blogga fören nu. Jag gick upp tidigt idag igen och åkte med mamma till hennes andra dag på en hästkurs. Fick leka lite hästskötare som faktisgt kan vara riktigt kul ibland. Borsta Dokka helt ren och kammade igenom manen och en del av svansen. :)
Eftersom det var hennes andra dag på kursen så var det bara en lektion på 30 min idag och hon var förrst så vi kunde åka hem tidigt. ^^,

Nu har jag precis ätit och är proppmätt, haha! ;P
Ska alldeles strax fixa det fint hos marsvinen.

Kram på er <3

Mamma rider Dokka
Jag tog inga bilder idag, men här är
en annnan bild på mamma och Dokka från i sommar. :)

Follow on Bloglovin


Muffins

Hejsan!
Det blev inget Stenungsund för mig idag, utan Carro åkte själv istället. -.-
Jag orkar inte förklara vrf. >-<

Aja, man ska inte hänga läpp för det inte. :) Utan jag har fått rensat all svampen så snart blir det spagetti och köttfärsås med svamp i. ;D Mumms...
Har oxå bakat muffins och just nu så holler glacyren på att stelna. :) Dom blev inte så speciellt snygga (toppen på glacyren stelna så fort att jag inte hann lägga på strössel)  men dom blev goda. ;P

Kram på er <3


muffins med glacyr
Vad tycker ni? ^^,

Follow on Bloglovin